Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

focus 1.8 tdci trese pri velikim brzinama

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Gavra
Poruka: 10
Član foruma od: utorak, 2. dec. 2008. u 11:27h

focus 1.8 tdci trese pri velikim brzinama

Poruka od Gavra » četvrtak, 26. maj 2011. u 09:26h

Desava mi se pri velikim brzinama da se auto trese (vecim od 110 km/h).Zamenjen zamajac, uradjen veliki servis,menjan akumulator, menjano je i nesto na anaseru . Auto je 2002 godiste. Dali su mozda gume, ili neki lezaj, cini mi se da se levi prednji lezaj malo cuje. Jel ima neko ideju?

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Re: focus 1.8 tdci trese pri velikim brzinama

Poruka od fancy » četvrtak, 26. maj 2011. u 09:46h

Jesi li balansirao točkove i/ili centrirao trap skoro? Ako nisi, počni s tim.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » četvrtak, 26. maj 2011. u 10:04h

da ne otvaram novu temu, meni se desava pri velikim brzinama na auto putu da mi trese po malo na volanu kad kocim, ali mi nije bas jasno zasto se ovo tresenje ne javlja stalno vec povremeno???

Gavra

Poruka od Gavra » četvrtak, 26. maj 2011. u 10:05h

jesam pre nekih tri meseca

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 26. maj 2011. u 10:12h

Isti simptomi kod Fieste su na kraju rešeni zamenom desne poluosovine, sad ne mora da znači da je sa Focusom slično... proveriti elemente vešanja u svakom slučaju.
oristic piše:da ne otvaram novu temu, meni se desava pri velikim brzinama na auto putu da mi trese po malo na volanu kad kocim, ali mi nije bas jasno zasto se ovo tresenje ne javlja stalno vec povremeno???
Diskovi / pločice?

Dok se ne javi najstručniji od svih stručnjaka, ja vadim iz glave slične slučajeve iz iskustva sa mojim Fordovima lol
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

oristic

Poruka od oristic » četvrtak, 26. maj 2011. u 19:25h

buni me sto se ne javlja uvek, pa se tripujem na abs, elektroniku.....Da je uvek, krenuo bih od paknova, diskova....

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » četvrtak, 26. maj 2011. u 19:55h

Gavra piše:Desava mi se pri velikim brzinama da se auto trese (vecim od 110 km/h).Zamenjen zamajac, uradjen veliki servis,menjan akumulator, menjano je i nesto na anaseru . Auto je 2002 godiste. Dali su mozda gume, ili neki lezaj, cini mi se da se levi prednji lezaj malo cuje. Jel ima neko ideju?
Provo treba prekopntrolisati diskove i dobose da nisu krivi.Moze da bude broblem i u trapu da ima neki luft,a mogu da budu i amortizeri.

oristic piše:da ne otvaram novu temu, meni se desava pri velikim brzinama na auto putu da mi trese po malo na volanu kad kocim, ali mi nije bas jasno zasto se ovo tresenje ne javlja stalno vec povremeno???
Treba proveriti unutrasnje zglobove a i amortizere
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Gavra

Poruka od Gavra » petak, 27. maj 2011. u 09:11h

jel moze od lezaja da se to desava?

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » petak, 27. maj 2011. u 18:23h

moze i od lezaja

Zare_Fokus
Poruka: 63
Član foruma od: sreda, 14. jan. 2009. u 19:42h

Poruka od Zare_Fokus » nedelja, 29. maj 2011. u 15:30h

Evo i ja da se ubacim...Takodje imam fokusa 2002 god tdci karavan...Imam iste simptome na autu,s'tim sto se kod mene culo lupkanje i pri manjim brzinama pa sam sumnjao na lezaj otisao kod Dragomira covek zamenio ali se opet cuje isto i trese pri vecim brzinama...Na autu su stavljeni nod diskovi,nove plocice,zamenjen je lezaj na poluosovini ali isto...e sad sumnjam gume jer su izuzetno lose,pa cekam da kupim nove da vidim onda... :)

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » petak, 3. jun 2011. u 23:51h

Kod mene je slična situacija, samo obrnuto :vid budale:
Pri većim brzinama preko 110 km/h ide kao munja, prilično stabilan i miran. Međutim, ako pri tim brzinama krenem da kočim (nije u pitanju jako i nasilno kočenje), počne da trese na volanu, sve dok ne spusti brzinu na 50-60 km/h i onda se smiri.
Gume su mi loše. U stvari, nisu toliko loše, koliko su matore (početak 2005. tako je uvezen, pa nikako da skupim 20 soma da zamenim sve četiri). Prvenstveno sumnjam na gume, ali pošto se u vožnji pri manjim brzinama čuje i neko lupkanje, ne isključujem da je u pitanju možda i ležaj. Kad se skockam da odem do Gagija, videćemo šta je. Ko zna, možda ga posle izedanja janjetine sad za vikend na Avali navatam da pogleda u čemu je problem hahahaha

riddick
Poruka: 364
Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h

Poruka od riddick » subota, 4. jun 2011. u 11:16h

Vjerovatno su ti i diskovi krivi,ili je do plocica!
Endura DE

nikola

Poruka od nikola » subota, 4. jun 2011. u 11:48h

Možda, ali čisto sumnjam. Pre 3 meseca mi je Gagi menjao prednje pločice i paknove. Diskovi nisu dirani jer su bukvalno novi (sa njima je auto uvezen). A verujem da je Gagi bilo šta primetio da bi reagovao.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » subota, 4. jun 2011. u 16:16h

Tesko je proceniti okom da li je disk kriv ili ne narocito kada se vozilo uzima sa placa.Posle odredjene voznje onda se tek vidi.

nikola

Poruka od nikola » subota, 4. jun 2011. u 16:56h

Na placu naravno da je teško videti. Ali, pretpostavljam da kad ti je auto bio na dizalici i kad ste menjali paknove i pločice da biste primetili da li su diskovi krivi. Ne znam, možda je moguća i varijanta da su malo krivi da se vizuelno ne primećuje, a da se pri vožnji oseća. Do duše, pri naglom kočenju, na volanu se oseća značajno podrhtavanje, tako da ako su u pitanju diskovi onda su krivi "malo više" :wtf:

riddick

Poruka od riddick » subota, 4. jun 2011. u 17:48h

naravno da se ne moze vidjeti golim okom,nije to krivo kao da je udareno,nego jednostavno ima neravnina! Odnesi ih na obradu,kad se stavi na stroj tek ces onda vidjeti koliko su krivi!
Endura DE

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 4. jun 2011. u 19:24h

nikola piše:Na placu naravno da je teško videti. Ali, pretpostavljam da kad ti je auto bio na dizalici i kad ste menjali paknove i pločice da biste primetili da li su diskovi krivi. Ne znam, možda je moguća i varijanta da su malo krivi da se vizuelno ne primećuje, a da se pri vožnji oseća. Do duše, pri naglom kočenju, na volanu se oseća značajno podrhtavanje, tako da ako su u pitanju diskovi onda su krivi "malo više" :wtf:
Golim okom ne možeš da vidiš da li su krivi diskovi (ni malo ni mnogo krive diskove)... samo u vožnji ili kod strugara.

Osim ako imaš ugrađen u glavi digitalni foto komparater :D
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

nikola

Poruka od nikola » subota, 4. jun 2011. u 19:28h

Bio sam juče da mi ugrade, ali ga još nisam probao hahahaha

Tatanga
Poruka: 67
Član foruma od: petak, 28. maj 2010. u 22:04h

Poruka od Tatanga » subota, 4. jun 2011. u 21:16h

Kada sam pre dva meseca namontirao letnje gume, poceli su isti simptomi da me muce. S obzirom da imam samo jedan komplet felni a dva kompleta guma, porodicno vece je zakljucilo da ja letnja kombinacija lose izbalansirana. Moram da napomenem da su felne originalne Fordove celicne 15" stare 5 godina - netaknute, a gume su u upotrebi tek drugu sezonu, inace su model Energy Saver od Michelin-a. Posle propisnog, ali stvarno propisnog balansiranja ( sada po tocku ukupno na obe strane, ima od 15 do 20g balasta, pre toga je bilo i do 90g ) treskanje i vibriranje svih vrsta ( i pri kocenju ) posle 110km/h je prestalo. Vozim mondeo mk2 karavan.

Bice da sam za prvu montazu bacio pare, a vulkanizerska radnja je bila tako fensi i napucana. cekicko

Gavra

Poruka od Gavra » sreda, 29. jun 2011. u 13:08h

Zamenio sam lezaj i gume i dalje trese :( vesanje je dobro kaze masjtor, probacu sa diskovima i plocicama, sto se tice balansiranja(trapa i guma) to sam radio u lav auto ,pre pet meseci, valjda nije do toga.Bas sam se iznervirao zbog svega !!!!!

oristic

Poruka od oristic » ponedeljak, 4. jul 2011. u 11:22h

mene takodje buni problem sa tresenjem na volanu prilikom kocenja, e sad bilo bi mi jasno da trese uvek isto, medjutim, tresenje je nekad bas onako osetno, a nekad se skoro ne primecuje, radi se o voznji od oko 2 sata magistralnim putem (znaci u toku jedne voznje se razlicito ponasa), brzine su uglavnom preko 80 Km/ h kad to primetim, put treba da je idealno ravan, a i cini mi se da intenzivnije trese na nizbrdici.
Trap je pregledan i kaze majstor da je odlicno sve, diskovi, paknovi i plocice su odlicni onako na oko (znam da se na oko ne vidi da li su krivi), pa se pitam posto diskovi nisu ujedeni da li da prvo obradim njih, da ih ne menjam? Ako ne da probam plocice da zamenim posle....Buni me sto ne trese stalno....Valjda ako je to lose sto sam naveo ili bilo sta, da ima neki luft to bi se manifestovalo stalno isto, ili gresim negde u razmisljanju?
Napomena, o voznji je perfektan, cuje se samo sustanje guma......

riddick

Poruka od riddick » ponedeljak, 4. jul 2011. u 23:19h

ma diskovi 100%! Naravno na obradu,najjeftinija varijanta za otklanjanje problema,pa ako ne bude to onda dalje!!
Endura DE

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 5. jul 2011. u 02:13h

komparater čudnovata sprava
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

oristic

Poruka od oristic » utorak, 5. jul 2011. u 10:48h

a to je?

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » utorak, 5. jul 2011. u 13:17h

kod mene je auto tresao prilikom kocenja i pored toga sto sam stavio nove diskove, plocice ilezajeve.. na kraju se skinem glavcine, odensem na proveru kod strugara... rezultat- jedna je bila malo je reci uzas, zamenio novom i sve ok

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“