Zamena gumica ventila
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 24
- Član foruma od: sreda, 20. apr. 2011. u 14:07h
Zamena gumica ventila
U velikoj sam dilemi. Zbog potrosnje ulja odlucio sam zameniti gumice ventila. Konsultovao sam se sa dva majstora oko tog problema. Prvi tvrdi da je moguce zameniti gumice bez skidanja glave sto bi bila daleko jednostavnija i jeftinija varijanta. Medjutim drugi ima misljenje da se glava mora skinuti da bi se izbegao rizik od upadanja garezi od ventila u cilindar. Kaze da se to moze desiti zbog sabijanja opruga na ventilima. Naime cuo sam i to da se prilikom skidanja glave mora vratiti stari dihtung koji je od aluminijuma zbog toga sto se u prodaji ne moze naci original vec samo neki kartonski koji brzo pregore. Inace jeftinija varijanta bi me kostala 15 eura dok je druga 50. Ovaj drugi majstor sto je za skidanje glave je jako pedantan i iskusan mehanicar ali ja sam u velikoj dulemi. Umalo da zaboravim radi se o sierri 2.0 ohc. Zanima me vase misljenje o svemu ovome? 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Zamena gumica ventila
Dihtung se mora kupiti nov, a tvoj motor uopšte nije redak i postoji nov dihtung na više mesta kod nas. Takodje ako se skida glava bilo bi poželjno izravnjati je.
Obe varijante imaju svoje prednosti i mane: ako ne skidaš glavu uštediš pare, ali ne dobijaš ništa osim smanjenja potrošnje ulja. Ako skidaš glavu košta te više, ali si obavio bolji posao, jer možda će morati da se zameni koji ventil iili klackalica i obradi ležište a to ne bi znao bez skidanja.
Obe varijante imaju svoje prednosti i mane: ako ne skidaš glavu uštediš pare, ali ne dobijaš ništa osim smanjenja potrošnje ulja. Ako skidaš glavu košta te više, ali si obavio bolji posao, jer možda će morati da se zameni koji ventil iili klackalica i obradi ležište a to ne bi znao bez skidanja.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
cuj,upadne garez...kako,kuda,izmedju ventila i vodjice? smjesnih li ljudi,taj majstor hoce da ti radi veci,skuplji posao a zaista nepotreban,osim ako te ne zulja kakvi su ventili pa hoces da ih vidis i eventualno ispoliras... stefane,klackalice mora i tako da skida,glavu skidao ne skidao... ja navijam da se glava ne dira i idi i opali mu samar za taj dihtung koji se vraca stari...i novi nije kartonski,nema kartonskih dihtunga glava...
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Тај други мајстор је је за психијатриско посматрање . На Пинто мотору се мењају гумице за мање од пола сата , где је гро времена оде на лепо монтирање дихтунга декле , да не би цурело уље после .
А за картонске дихтунгде главе и нема коментар
.
Јел си чио ону изреку да овце служе за шишање ? Е па не дозволи да те нека стара и педантна особа ошиша .
А за картонске дихтунгде главе и нема коментар

Јел си чио ону изреку да овце служе за шишање ? Е па не дозволи да те нека стара и педантна особа ошиша .
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
e]van piše:Тај други мајстор је је за психијатриско посматрање . На Пинто мотору се мењају гумице за мање од пола сата , где је гро времена оде на лепо монтирање дихтунга декле , да не би цурело уље после .
А за картонске дихтунгде главе и нема коментар.
Јел си чио ону изреку да овце служе за шишање ? Е па не дозволи да те нека стара и педантна особа ошиша .[/quotgoja piše:cuj,upadne garez...kako,kuda,izmedju ventila i vodjice? smjesnih li ljudi,taj majstor hoce da ti radi veci,skuplji posao a zaista nepotreban,osim ako te ne zulja kakvi su ventili pa hoces da ih vidis i eventualno ispoliras... stefane,klackalice mora i tako da skida,glavu skidao ne skidao... ja navijam da se glava ne dira i idi i opali mu samar za taj dihtung koji se vraca stari...i novi nije kartonski,nema kartonskih dihtunga glava...
jesi li procitao ova dva odgovora? kakvo skidanje glave zbog garezi? pre bih rekao zbog para..