Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Eskort 1.6 16V 1995 dugo vergla

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
woody_ns
Poruka: 3
Član foruma od: ponedeljak, 2. maj 2011. u 09:55h

Eskort 1.6 16V 1995 dugo vergla

Poruka od woody_ns » ponedeljak, 2. maj 2011. u 10:28h

Pozdrav dobri ljudi,dali je mozda neko imao sličan problem.Imam problem sa paljenjem tj. kad god je napolju iznad 10 stepeni dugo mi vergla dok ne upali i kad upali bude crn dim na auspuhu (kad ga palim na benzinu),verovatno cilindri navuku puno goriva dok motor ne sastavi.Na plinu još teze upali ali generalno isto se ponasa i na plinu i benzinu.Ovo je je počelo da mi se dešava još krajem leta prosle godine ali kako je došla zima i hladnije vreme problemi su nestali,palio je na "zub",i cim je sad otoplilo ponovo ista stvar.Menjao sam svećice i kablove ,probao cak i drugu bumbinu ali sta stvar.Inače po struci sam autoelektičar ali igrom slucaja bavim se eletronikom i kucnim alarmima.cisto da znate da mi nije nista nepoznato samo me uputite odakle da krenem.

Ja sve sumljam na protokomer ali na raznim forumima sam pročitao da protokomer nema veze sa plinom,tako da ova solucija otpada ako je to tacno

Nadam se da neko ima predstavu sta bi to moglo da bude,i hvala unaprad

buca ford
Poruka: 2
Član foruma od: četvrtak, 29. jul 2010. u 18:45h

Re: Eskort 1.6 16V 1995 dugo vergla

Poruka od buca ford » ponedeljak, 2. maj 2011. u 20:03h

druze probaj da zamenis senzor temperature motorakoji daje informaciju kompijuteru ili temperature usisanog vazduha i oni uticu na smesu i na kolicinu goriva koju ubrizgavaju dizne,proveri da li imas varnicu na svecici pri prvom verglanju

woody_ns

Poruka od woody_ns » utorak, 3. maj 2011. u 10:00h

Evo sad sam proverio senzor temperature motora i dobro pokazuje,60 Kohma,taman toliko i pise u tabeli, e sad jel mozes da mi kazes gde se nalazi senzor temperature vazduha,ili bar kako izgleda pa cu ga ja naci,mislio sam da to ocitava protokomer,nisam znao da ima poseban senzor samo za to

krenuli smo,hvala puno

woody_ns

Poruka od woody_ns » četvrtak, 5. maj 2011. u 21:52h

Danas sam skinuo dzeksnu od protokomera i auto se potpuno isto ponasa,i na plinu i na benzinu,jel moguce da je on riknuo ???

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 6. maj 2011. u 12:13h

Nema veze protokomer sa plinom.

A i na benzinu auto će da radi bez njega... samo će da troši ko ZIL i slabije će da ide :)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“