Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ler gas

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Ler gas

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 21. apr. 2011. u 19:25h

Odmah ce svi reci struja. I predpostavljam i ja da jeste,ali da ne bih menjao sve i davao sad vise para nego sto trenutno moram ako je neko imao slicno iskustvo da podeli sa mnom kako ga je konkretno resio. Znaci ler pada mnogo nisko,ne bih bas verovao obrtomeru,ali na jedno 400-500obrtaja zna da padne i ceo se trese. I to ne bi bio problem da postoji nekakvo,bilo kakvo pravilo. Apsolutno nikakvo pravilo nema,cas zakuca na 900rpm i ne cujes motor,cas se trese da ne mozes da sedis u njemu. Jedino sto sam primetio je da se uvek trese kada prelazim gazelu npr,znaci u guzvi. Da li su kablovi,da li su svecice,da li je kapa,ruka? Ili mozda nije struja?

kantonac
Poruka: 244
Član foruma od: subota, 10. apr. 2010. u 10:54h

Re: Ler gas

Poruka od kantonac » četvrtak, 21. apr. 2011. u 23:31h

Dusan64 piše:Odmah ce svi reci struja. I predpostavljam i ja da jeste,ali da ne bih menjao sve i davao sad vise para nego sto trenutno moram ako je neko imao slicno iskustvo da podeli sa mnom kako ga je konkretno resio. Znaci ler pada mnogo nisko,ne bih bas verovao obrtomeru,ali na jedno 400-500obrtaja zna da padne i ceo se trese. I to ne bi bio problem da postoji nekakvo,bilo kakvo pravilo. Apsolutno nikakvo pravilo nema,cas zakuca na 900rpm i ne cujes motor,cas se trese da ne mozes da sedis u njemu. Jedino sto sam primetio je da se uvek trese kada prelazim gazelu npr,znaci u guzvi. Da li su kablovi,da li su svecice,da li je kapa,ruka? Ili mozda nije struja?
motoric ler gasa??

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 21. apr. 2011. u 23:55h

1.4 karb
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 22. apr. 2011. u 00:01h

То су они силни вакуми на карбу , па некад нешто отвори или не , па се јави више или мање ваздуха или горива ,или смеше за лер ...
Јел ти је смеша штелована на врућем мотору ?

Dusan64

Poruka od Dusan64 » petak, 22. apr. 2011. u 00:06h

Na zagrejanom,da. I evo sad na primer,vozio ga nekih 15-20km,kad god stanem ler po obrtomeru 300rpm,stignem kuci da ga uparkiram,900rpm zakucano. Toliko je bio pao ler da sam ja pomislio da mi je puklo neko crevo za vakum,nisam pogledao,ali ovo cinjenica da je radio kada sam stigao kuci lepo znaci da nije puklo.. Ako su vakumi onda sjajno,ima ih samo sedam..

Dusan64

Poruka od Dusan64 » subota, 30. apr. 2011. u 00:53h

Danas sam konacno stigao da otvorim haubu i imam sta da vidim. Ne moze da se predje 8000km za 4meseca i da se digne hauba samo da se zameni ulje..
Propao jedan sraf na kapi razvodnika (izgleda da im je to mana,posto je ovo drugi razvodnik sa istom boljkom),onda skinem filter vazduha,kad u njemu neki plasticni deo ide na sve strane. Otkacio se sa karburatora (ne znam ni cemu sluzi tu) i verovatno mi padao na grlo i gusio auto.
Onda skinem svecice i kapu. Vidim da je ruka za bacanje,ali bas za bacanje,lufta u svim pravcima,zamenim je,ocistim malo elektrode na kapi. Pogledam svecice,crne ko ugalj (ne znam zasto) ocistim ih,podesim zazore,vratim sve. Upalim auto i radi ko singerica na 900obrtaja. Medjutim,prebacim na benzin,i vidim da auto uopste nece da radi. Gusi se toliko da ne bi mogao da se vozi tako,nece da drzi ler,nista ne valja.. Jesam dirao sraf za ler na karbu,ali ne verujem da bi on mogao ovo da prouzrokuje. Auto je zadnji put vozen na benzin pre 10-15dana i sasvim je lepo radio,sta je moglo da se desi da ovoliko lose radi sad? Jedino sto meni pada na pamet je da nema benzina.. mrgreen

st 220
Poruka: 674
Član foruma od: nedelja, 8. maj 2011. u 15:21h

Poruka od st 220 » utorak, 24. maj 2011. u 18:32h

Dižem ovu malo zaboravljenu temu, jer imam jednu sličnu situaciju.
Pecam po oglasima Mondea i naiđem na jednog.
Znači, 2001, 2.0 TDCI, 116ks. Kaže prodavac da auto nema manu, samo da se ponekad ugasi na leru. Navodno, senzor radilice je u pitanju.. da li je stvarno to i koliko košta zamena tog senzora?
Plivajući je ok, bar tako kaže.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“