gasi se u voznji
Moderator: Dragomir
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
gasi se u voznji
kako i naslov kaze,gasi se u voznji tj. prilikom zaustavljanja na semaforu ili u voznji kada se vozi pod malim gasom.iz pocetka redje a u poslednje vreme je sve ucestalije. u pitanju je eskort 1,6 efi nema plin,svecice zamenjene,filteri...pre nekih 3000 km. hteo bih da cujem necije misljenje ili ako je neko imao slican problem.da dodam i to u voznji ne trza.interesuje me gde da trazim problem
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Re: gasi se u voznji
Prvo pogledaj motorić ler-gasa, očisti ga pomoću WD-40 ili sličnim sprejem. Provjeri i crijeva, da ne uvlači negdje falš vazduh. Pritisni kočnicu na leru, pa slušaj mijenja li se zvuk motora. U servo uređaju postoji gumeni dihtung, koji kad ostari pušta podpritisak iz usisne grane. Naravno, podrazumijeva se da su ti svjećice dobre. Ima li čađe na njima?
- Pančevac
svecice nisam skidao,racunam nemaju mnogo predjenih km
(oko3000) ali provericu prvo to... hvala na informacijama
(oko3000) ali provericu prvo to... hvala na informacijama

- Pančevac
ociscen motoric ler gasa i za sada radi ok. opran u nitro razredjivacu i isprskan sprejem.hvala na savetu 

- bozicboki91
- Poruka: 457
- Član foruma od: ponedeljak, 15. mar. 2010. u 16:48h
i sada ti je sve ok radi kako treba ?
- Pančevac
da.za sada lepo radi,ne gasi se i u mestu drzi na 900 o/min
- Pančevac
opet stara pesma! opet se gasi kada nameravam da stanem tj. kada pustim gas i obrtaji, sa recimo 2-3k ,padaju motoric ne uspe da zadrzi,padnu ispod 500 i ugasi se motor.ne uvek. moja predpostavka je da moram da zamenim motoric ler gasa.voleo bih da cujem misljenje iskusnijih dal to resava problem i dal mora to biti iskljucivo motoric od motora 1.6 77kw?
- paun1
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h
Mozda jedno skidanje kleme na 20-ak min pomogne, probaj..
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Da li slučajno osećaš miris benzina dok ga pališ? Pogledaj pod haubom malo crevo sa usisne grane koje ide do jedne metalne pečurkice 20ak cm. sa desne strane, niže. Da li je vlažno tj. imaš kapi goriva oko te pečurkice? Ako imaš, zameni je (2 šrafa) - tj. ukaži u servisu u koji ideš na to. Ako nije motorčić ler gasa (iako najverovatnije jeste!) onda bi moglo da bude to što sam napisao. Doduše, ja sam ovo napisao za 1.6 EFI 66KW (metalni usis).panchevac piše:opet stara pesma! opet se gasi kada nameravam da stanem tj. kada pustim gas i obrtaji, sa recimo 2-3k ,padaju motoric ne uspe da zadrzi,padnu ispod 500 i ugasi se motor.ne uvek. moja predpostavka je da moram da zamenim motoric ler gasa.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Pančevac
@fancy: isao sam dole i proverio.suvo je sve.predpostavljam da si mislio na ovo, na slici prikazano.

Uploaded with ImageShack.us
@paun1:probacu sutra da otkacim akumulator

Uploaded with ImageShack.us
@paun1:probacu sutra da otkacim akumulator
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Da, na to sam mislio 
Identične simptome sam imao, plus nešto što sam potpuno mentalno ignorisao - slabi miris benzina u kabini po startovanju. Naravno, prve dijagnoze su bile motorčić ler gasa (mlg) & protokomer. Zamenom istih nije bilo nikakvog poboljšanja dok se u jednom momentu nisam zapitao "a zašto se nekad oseća benzin kad ga kresnem?
" I tako... otkriveno je da pušta na prelivu i stavljanjem nove "pečurkice", problem je otklonjen.
Pošto si imao poboljšanje čišćenjem mlg, verovatno se tu krije rešenje tvog problema. I, kako kažu iskusni, ne vredi menjati polovnim ispravnim jer će i taj brzo da počne da pokazuje iste simptome kao tvoj stari, već samo menjati novim. E, sad, problem je što oni uopšte nisu jeftini, tako da ulaziš u začarani krug

Identične simptome sam imao, plus nešto što sam potpuno mentalno ignorisao - slabi miris benzina u kabini po startovanju. Naravno, prve dijagnoze su bile motorčić ler gasa (mlg) & protokomer. Zamenom istih nije bilo nikakvog poboljšanja dok se u jednom momentu nisam zapitao "a zašto se nekad oseća benzin kad ga kresnem?

Pošto si imao poboljšanje čišćenjem mlg, verovatno se tu krije rešenje tvog problema. I, kako kažu iskusni, ne vredi menjati polovnim ispravnim jer će i taj brzo da počne da pokazuje iste simptome kao tvoj stari, već samo menjati novim. E, sad, problem je što oni uopšte nisu jeftini, tako da ulaziš u začarani krug

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Pančevac
kada vratim ''film''rekao bih da se ponekad i oseti benzin,tokom voznje.na sta ja bas i nisam obracao paznju,tako da provericu i preliv. 

- Pančevac
dakle,nadam se da je problem resen.nisam odmah pisao vec sam sacekao nekih mesec dana da testiram.zamenio sam pumpu goriva kao i ono sitno fino sito na usisu pumpe,koje je bilo totalno zaprljano-zacepljeno.kako stvari sad stoje-radi normalno ne trza i ne gasi se.mozda nekom ovo bude od koristi ili smernica u kom pravcu da resava problem
- dusantod
- Poruka: 92
- Član foruma od: sreda, 4. nov. 2015. u 07:37h
- Kontakt:
Od kada sam kupio auto imam problem sa gasenjem ali tek nakon sto prethodno vozim auto na preko 3000 obrtaja, znaci 3,4,5 do 140 na sat i pocnem da kocim zbog semafora ili krivine i kada pokusam da prebacim u nizi stepen prenosa posle stiskanja kvacila motor izgubi ler gas i ugasi se. Da li je mogu da je isto taj motor ler gasa ili neki vakuum?
iumam Ford Fusion 1.6 ztec 74kW 2003god
iumam Ford Fusion 1.6 ztec 74kW 2003god