Da li je do filtera
Moderator: Dragomir
- Necke
- Poruka: 224
- Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 11:49h
Da li je do filtera
E posto sam morao menjati uljnu pumpu glavu i morao sam promeni ulje jer je bilo puno nekog trunja, i uzeo sam novi filter ulja. i sad sve radi ok. osim toga sto kad auto stoji malo duze kad ga upalim drzi mi lampicu za ulje upaljenu 10 sekundi i ugasi je i vise je nepali u voznji, a kad ga ugasim i upalim posle par minuta normalno ugasi lampicu cak nekad i u verglanju. ja sumnjam u filter ulja da je onaj bez nepovratnog ventila. dal je moguce da je to ili je nesto drugo. dali da menjam filter ili nesto drugo?
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Da li je do filtera
Jel ima dosta prljavstine ( garezi) u motoru ? Meni bi prva sumanja bio filter , pa sve ostalo . Ako nekako mozes , proveri pritisak ulja manometrom .
Da ti nije udaren karter odoydo , pa je nabijen na usis pumpe ?
- Necke
ma skidao sam karter i ocistio sam sve, bilo je pre nekog trunja, a karter sam ispravio bio je malo udaren. videcu da kupim drugi filter. pa cu videti sta se desava.van piše:Jel ima dosta prljavstine ( garezi) u motoru ? Meni bi prva sumanja bio filter , pa sve ostalo . Ako nekako mozes , proveri pritisak ulja manometrom .
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ne mislim na sam karter , nego blato po klanalima za ulje .
Jbl ga , meni nekad drzi i do 5 sec lampicu , nekada je ugasi tokom verglanja . Prosek je 2-3 sekundo od stratovanja motora do gasenja lampice
Jbl ga , meni nekad drzi i do 5 sec lampicu , nekada je ugasi tokom verglanja . Prosek je 2-3 sekundo od stratovanja motora do gasenja lampice
- milivojekg
- Poruka: 252
- Član foruma od: subota, 27. mar. 2010. u 18:08h
Jesi li stavio novu pumpu? Ima vise vrsta filtera,a koji ces upotrebiti zavisi od njegovog polozaja na motoru.
- Necke
Stavljena je polovna ali dobra pumpa.ma do filtera je. trenutno nemam vremena da ga zamenim.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Gledaj onda parkiraj auto dok ne zamenis, nemoj da napravis sebi jos vecu stetu zbog jeftinog filtera 

Fiesta!!