Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

avtomatce za ulje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
maser
Poruka: 1
Član foruma od: subota, 12. mar. 2011. u 15:46h

avtomatce za ulje

Poruka od maser » nedelja, 13. mar. 2011. u 19:44h

Imam Ford fokus karavan 1.8,td.66ks, proizveden oktomvri 1999g. Kupio sam ga 1.12 2010 dovezen iz Italije, 136480 km??!!(sigurno je namestena). Odmah mi je majstor uradio servis,promenio ulje i sve filtere,a nakon toga kaiseve i zategac.Bilo je ok do pred mesec dana kada je poceo problem. Povremeno trepne(svetne) sijalica za ulje i sekundarno se gasi.Odneo sam auto u ovlasceni servis u Skoplju, i tamo su mi rekli kako oni sumnjaju da treba da se promeni taj automat za ulje,da je mozda neki "ladni lem" u pitanju. To mi je promenio moj majstor i nedelju dana je bilo ok, a onda ponovo isto, opet povremeno trepne. Nakon toga na njegov predlog, majstor je promenio filter za ulje.Jedan dan je bilo ok, a onda sutradan ujutro nakon 3-4 km (jos hladan auto) ponovo je zatreptao taj indikator za ulje i to ovaj put kao lajt sou da bi se za nekoliko sekundi skroz upalio i nije hteo da se gasi. malo sam stao i ugasio auto a onda sam upalio i tako sa upaljenim indikatorom za ulje sam vozio 5-6 km pravo kod majstora.Nakon sat vremena stajanja (posto sam cekao majstora), ponovo je vratio predhodni automatic za ulje i lambica se ugasila. nakon dan -dva ponovo je pocela povremeno da trepce.
Onda sam kupio drugi automatic za ulje i ponovo zamenili.Bilo je ok 2 dana i opet isto.Sada majstor (posto je zbunjen,iako veoma iskusan), predlaze da otvori karter i da ga ocisti tako bi ocistio i sito pumpe???!!! ja se ne razumem,struka mi je sasvim drugacija. Da kazem da auto od pocetka za ova 3 meseca je super ne trosi ni kap ulja ,ide i vuce kao mazga.Vozim ga non stop po gradu.Potrosnja navte 6-6.5 l na 100 km gradska.Ima li mu leka ili da ga prodajem ,a bas sam poceo da ga volim.

Najlepsi pozdrav!!

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: avtomatce za ulje

Poruka od van » ponedeljak, 14. mar. 2011. u 20:46h

Jediono je manometar merodavan da kaze da li je sve ok .
Nisi trebao da vozis kola sa upaljnom lampicom za ulje . 5-6 km je dovoljno da ostetis motor , tj. lezajeve .
Ja sumnjam u krs filter za ulje , jel se meni desilo slicno , sa remontovanim motorom , novim uljem i filterom . Filter od 5 e je bio problem , a lezajevi su otisli

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“