Imam Ford fokus karavan 1.8,td.66ks, proizveden oktomvri 1999g. Kupio sam ga 1.12 2010 dovezen iz Italije, 136480 km??!!(sigurno je namestena). Odmah mi je majstor uradio servis,promenio ulje i sve filtere,a nakon toga kaiseve i zategac.Bilo je ok do pred mesec dana kada je poceo problem. Povremeno trepne(svetne) sijalica za ulje i sekundarno se gasi.Odneo sam auto u ovlasceni servis u Skoplju, i tamo su mi rekli kako oni sumnjaju da treba da se promeni taj automat za ulje,da je mozda neki "ladni lem" u pitanju. To mi je promenio moj majstor i nedelju dana je bilo ok, a onda ponovo isto, opet povremeno trepne. Nakon toga na njegov predlog, majstor je promenio filter za ulje.Jedan dan je bilo ok, a onda sutradan ujutro nakon 3-4 km (jos hladan auto) ponovo je zatreptao taj indikator za ulje i to ovaj put kao lajt sou da bi se za nekoliko sekundi skroz upalio i nije hteo da se gasi. malo sam stao i ugasio auto a onda sam upalio i tako sa upaljenim indikatorom za ulje sam vozio 5-6 km pravo kod majstora.Nakon sat vremena stajanja (posto sam cekao majstora), ponovo je vratio predhodni automatic za ulje i lambica se ugasila. nakon dan -dva ponovo je pocela povremeno da trepce.
Onda sam kupio drugi automatic za ulje i ponovo zamenili.Bilo je ok 2 dana i opet isto.Sada majstor (posto je zbunjen,iako veoma iskusan), predlaze da otvori karter i da ga ocisti tako bi ocistio i sito pumpe???!!! ja se ne razumem,struka mi je sasvim drugacija. Da kazem da auto od pocetka za ova 3 meseca je super ne trosi ni kap ulja ,ide i vuce kao mazga.Vozim ga non stop po gradu.Potrosnja navte 6-6.5 l na 100 km gradska.Ima li mu leka ili da ga prodajem ,a bas sam poceo da ga volim.
Najlepsi pozdrav!!
avtomatce za ulje
Moderator: Dragomir
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: avtomatce za ulje
Jediono je manometar merodavan da kaze da li je sve ok .
Nisi trebao da vozis kola sa upaljnom lampicom za ulje . 5-6 km je dovoljno da ostetis motor , tj. lezajeve .
Ja sumnjam u krs filter za ulje , jel se meni desilo slicno , sa remontovanim motorom , novim uljem i filterom . Filter od 5 e je bio problem , a lezajevi su otisli
Nisi trebao da vozis kola sa upaljnom lampicom za ulje . 5-6 km je dovoljno da ostetis motor , tj. lezajeve .
Ja sumnjam u krs filter za ulje , jel se meni desilo slicno , sa remontovanim motorom , novim uljem i filterom . Filter od 5 e je bio problem , a lezajevi su otisli