Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Smrzo Isparivac

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

adnan89
Poruka: 349
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h

Smrzo Isparivac

Poruka od adnan89 » petak, 25. feb. 2011. u 17:44h

Ne mogu na benzin nikako, ostaje mi samo plin. I danas upali i ugasi se. I to mu je zadnje bilo. Dva accu sam izverglao dok nisam vidio koliko je isparivac smrzo, okovo ga led.

Moje pitanje je sad, da li ja smijem vrelom vodom posipati isparivac i verglat, da se otopi sav. I hocu li moc upaliti tako?

kale
Poruka: 106
Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 20:37h

Re: Smrzo Isparivac

Poruka od kale » petak, 25. feb. 2011. u 18:03h

poz drug pogledaj po forumu cini mi se da sam nalazio da je neko piso o tome i da je polio vrucom vodom i da je upalio,ali nemoj mi vjerovati pogledaj u kvarovi i popravke ili u svastari nisam siguran

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 25. feb. 2011. u 18:45h

Iskreno na ovim temperaturama ja ne bih ništa polivao vrućom vodom.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Reppa
Poruka: 977
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
Kontakt:

Poruka od Reppa » petak, 25. feb. 2011. u 19:08h

Ja ne bi polivao vrućom vodom,(i ako polivaš ne vredi ništa) ja sam zagrejao sa fenom na bmw u,ali jako polako.(20min) jbg kad nije radio pumpa cekicko
http://www.polovniautomobili.com/reppa

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » petak, 25. feb. 2011. u 20:42h

Ne razumem vas? Polijes ti to vrucom vodom i upalis auto. Nece mu nista biti ako ga jednom polijes vodom.. Samo je pitanje zasto se to desilo,nije ti dobar protok vode,ne bi smeo nikad da zaledi.

TBV
Poruka: 597
Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h

Poruka od TBV » petak, 25. feb. 2011. u 22:02h

Ja sam isto imao tih problema,ziv sam se namucio sa plinom. I menjao sam termostat i svasta radio ali kako je stavljen plin nikako nije radilo grejanje i nije mogao hladan na plin dok se bar malo ne zagreje. Moj savet ti je da sredis benzin pa kad se kolko bilo zagreje prebacis na plin. Isto mi je bio xr3i a Juga vozim na plin i kako upalim radi kao sat, ne ledi ne gasi se nista! Lepse radi nego na benzin. Mislim da je sve do creva onih, da nekako ne pravi krug kako treba.
No Turbo-no fun! No LPG! Slika

Markoni
Poruka: 32
Član foruma od: utorak, 22. jun 2010. u 14:45h

Poruka od Markoni » petak, 25. feb. 2011. u 22:38h

Pa ne bi trebao da zaledi, nije danas bas neka niska temperatura, mozes politi vrucom vodom isparivac ne fali mu nista nego nije to resenje.Meni je auto na otvorenom, i pali na plin i na -15 bez problema nikad mi nije zaledio.Nadam se da imas antifriz u autu, valjda nije voda :( .A kao drugo, mislim da ti nije plin bas najbolje nastelovan, pa jednostavno presisa a onda mozes da verglas dok ne istrosis akomulator.

adnan89

Poruka od adnan89 » subota, 26. feb. 2011. u 12:45h

imam antifriz, i na otvorenom je auto. fazon je sto nekad na pola kljuca upali i radi, a juce jok. ni da mrdne. nemam ni grama dima na auspuh kad verglam. znaci smrzo je. deff. imam osjecaj da samo nije nastiman plin kako treba

Dusan64

Poruka od Dusan64 » subota, 26. feb. 2011. u 13:41h

Moze i to da bude.. Cim pocne da ledi nema sanse da upali..tako da si dzabe pokusavao. Trebao si da ga upalis onda na benzin da malo prostruji topla voda kroz isparivac..ili da ga polijes. Ali moras da provalis zasto je zaledio,inace ce ti praviti probleme non stop.

adnan89

Poruka od adnan89 » subota, 26. feb. 2011. u 13:48h

dusko, auto je stajalo citavu noc okovan snijegom i ujutro da upalim desi mi se to sto se desi. na benzin ne mogu nikako, nemam klapne na k glavi. znam da bi mu pasalo 5 min na benzinu, i radio bi ko doxa na plin :woohoo:

Dusan64

Poruka od Dusan64 » subota, 26. feb. 2011. u 13:52h

Onda ti verovatno nije dobra smesa,a ti si mu jos dao previse gasa ili naspricao plina i on zaledio..

adnan89

Poruka od adnan89 » subota, 26. feb. 2011. u 14:03h

def je to. mucilo me sto nema nimalo dima na auspuh, ali struja ima na kablove.

evo strehaju kape sad, ili ti kapaju strehe (otapa se ovo bijelo govno) i odo da probam thumbsuph

adnan89

Poruka od adnan89 » subota, 26. feb. 2011. u 19:51h

upalio je na pola kljuca :suicide: :mad:

ima li ko da prodaje usis od elektronca, sto je dolazio na MK5, komplet EFI, usisnu, comp, dizne i kablove sve ?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 26. feb. 2011. u 20:05h

Teško da će to neko posebno da prodaje... to vidi komplet EFI motor kupi pa čerupaj.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Bgivan
Poruka: 11
Član foruma od: sreda, 15. dec. 2010. u 11:21h

Poruka od Bgivan » nedelja, 27. feb. 2011. u 14:44h

Smrznuti isparivac u vecini slucajeva znaci problem sa protokom vode, meni se desilo na kadett-u pre par godina na +35 C da zaledi isparivac posto mi je puklo crevo i lagano je izgubio vodu.
Trebalo bi da proveris i da li ti je raspored creva dobar ako si nesto radio na kolima mozda nije lepo povezano. Posipanje vode moze da pomogne ali nemoj da ti predje u naviku, bolje pogledaj o cemu se radi.
Meni sierra stoji na parkingu ispred zgrade i jedva sam usao u nju od snega pa je upalila na plin bez problema, malo sacekas da se zagreje pre nego sto pocnes da vozis i nema problema.
Kad Čak Noris prelazi ulicu kola gledaju levo-desno.

adnan89

Poruka od adnan89 » nedelja, 27. feb. 2011. u 14:45h

fazon je sto nije htjeo nikako upalit. razumijem ja o cemu ti pricas, sinoc sam ga na -7° lagano upalio, a zasto nije htjeo ono jutro nezz. za sad je sve u dure

Bgivan

Poruka od Bgivan » nedelja, 27. feb. 2011. u 18:34h

Ako je bas hladno moras da ga pustis da se zagreje i nikako nemoj da mu dajes veliki gas.
Jos nesto ako ti se zaledjavanje desilo vise puta vrlo lako moze da dodje do problema sa isparivacem (sjebu se membrane).

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 27. feb. 2011. u 18:36h

Zalede se i membrane, a ti to onda poliješ vrućom vodom. :suicide:
Ljudi koji zimi pale na benzin nikad nisu imali problema sa membranama, iako su ih menjali na nekom intervalu prilikom zamene su uvideli da nema potrebe.
To će vam i svaki plinadžija reći.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

Dusan64

Poruka od Dusan64 » nedelja, 27. feb. 2011. u 18:41h

Pa ne polijes membrane vodom,ne mozes i da hoces.. Ja bih rado palio na benzin,da ne pali ovako dobro na plin.. :woohoo:

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 27. feb. 2011. u 18:43h

Ali poliješ raspršivač u kom su membrane, a debljina zida raspršivača izmedju membrane i vruće vode je... 1-2 mm?
Ford weist den Weg.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » nedelja, 27. feb. 2011. u 18:46h

Ako se ja dobro secam membrana samo po obodu ima dodir sa kucistem.. Ne kazem da je to najbolje resenje,ali je u toj situaciji jedino. Osim cekanja. Sedmi put kazem,nikad ne bi smeo da zaledi,nesto tu nije u redu.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 27. feb. 2011. u 18:50h

Na poslu imam kolegu koji kaže da svako jutro zimi mora da poliva raspršivač i da vergla i po 10 minuta, tako ove zime već tri meseca, a kaže da to radi dve godine unazad od kako mu je crkla pumpa za gorivo. Šta da kažem osim da mu se divim, jebeš takvu vožnju atomobilom.
Ford weist den Weg.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » nedelja, 27. feb. 2011. u 19:15h

A to bi mogao da sredi za pola sata danas. I treba da se muci. Otkad sam zamenio alnaser (ima dva meseca) haubu nisam otvorio. A zna da me mrzi da uvece ubacujem kola u garazu,pa na -12 u 7ujutru palim na plin,mozda tri puta okrene i upali. Odmah krecem,nista ne cekam,automatski sauh radi svoj posao.. To su vam moja iskustva na plinu koji sam sam ugradio,i tako mora svaki da radi.

adnan89

Poruka od adnan89 » nedelja, 27. feb. 2011. u 23:46h

ljudi, sve bi ok bilo da sam mogao upaliti. ali ja nisam nikako mogao upaliti i tada je smrzao isprivac.

druga je prica da je upalio pa smrzo isparivac, onda il nedostatak vode ili pogresno poredana crijeva od grijanja. i za divno cudo sad super pali, na dva do tri okretaja upali.

Bgivan

Poruka od Bgivan » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 09:54h

Probaj da podjes od struje, proveri kablove, razvodnu kapu, razvodnu ruku i naravno svecice.
Moguce da te nesto od toga cima pa zato neki put slabije pali.
Plin je mnogo osetljiviji od benzina na losu struju.......

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“