Mali problemi sa sierom
Moderator: Dragomir
- Vaka.dnm
- Poruka: 17
- Član foruma od: ponedeljak, 7. feb. 2011. u 15:15h
Mali problemi sa sierom
Imam Sieru 2.0 DOHC motor, po šasiji je "88.god ali je motor nesto mlađi jer nosi kod "N9C". Intresuje me kolika bi trebala da je potrošnja benzina za taj motor? Našao sam bio pre nekih godinu i po dana neke podatke u vezi senzora leptira usisa kada sam proverio nešto mi se nije poklapalo i nekako kao da mi neradi dobro ventil ler gasa. Ima li veze to sa potrošnjom goriva i koliko otprilike kosta otkloniti taj kvar?
Moj FORD stari nikad se ne kvari.....
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Mali problemi sa sierom
2.0 dohc je... postavio je čovek oglas i mk2 je Sierra ali sa DOHC.
Pošto je mutna slika pločice... pročitaj mi šta piše pod rubrika motor i broj šasije sa te pločice... da ti rešim nedoumicu.
Moja merenja potrošnje... nemam plin.
10.5 po gradu kad je lepo vreme... 12 po gradu zimi... 6.5-7 na otvorenom pri brzini od 90 u petoj... 9 litara neka kombinovana potrošnja.
Trkački mod... 15+ litara
Šta te muči konkretno ?
Pošto je mutna slika pločice... pročitaj mi šta piše pod rubrika motor i broj šasije sa te pločice... da ti rešim nedoumicu.
Moja merenja potrošnje... nemam plin.
10.5 po gradu kad je lepo vreme... 12 po gradu zimi... 6.5-7 na otvorenom pri brzini od 90 u petoj... 9 litara neka kombinovana potrošnja.
Trkački mod... 15+ litara

Šta te muči konkretno ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Vaka.dnm
Imam ugrađen plin ali nije sekvent. Potrošnja ako sam dobro izračunao je oko 11l plina nisam je testirao na benzin ali mi neide kao kada sam je kupio do duše tada je trošila 10l a mnogo bolje išla.
Najviše me muči leptir na usisnoj grani kao da nije skroz zatvoren kada je na leru a ler ventil kao da ne odrađuje posao koji mu je namenjen.
Nisam baš siguran.
Oterao sam je kod majstora pa cu čuti još šta mi je za činiti sa njom.
Popravljati ili menjati a žao mi je tog auta da ga menjam jer neznam sta bi mogao drugo uzeti.
Što se tiče broja motora i VIN pločice ništa dok ne odem do kola a broj šasije je WFONXXGBBNHY93497
znam da sam je tržio u autodati pod kodom N9C i da se tu poklapaju podaci.
Auto je inače i sastavljen od dva. Tako mi je rekao i predhodni vlasnik ovog auta. Uvezao je neznam tačno odakle sijeru samo hedžbek i kombinovao. Tako da imam i enterijer onaj novi.
Šta reći AUTO JE KUPLJEN U ŠAPCU!
Nemojte Šapčani šta zameriti uzeo sam i XR3-ku pa je bila ODLIČNA!
Mala šala. I ja sam rodom iz tog kraja. POZDRAV!!!
Najviše me muči leptir na usisnoj grani kao da nije skroz zatvoren kada je na leru a ler ventil kao da ne odrađuje posao koji mu je namenjen.
Nisam baš siguran.
Oterao sam je kod majstora pa cu čuti još šta mi je za činiti sa njom.
Popravljati ili menjati a žao mi je tog auta da ga menjam jer neznam sta bi mogao drugo uzeti.
Što se tiče broja motora i VIN pločice ništa dok ne odem do kola a broj šasije je WFONXXGBBNHY93497
znam da sam je tržio u autodati pod kodom N9C i da se tu poklapaju podaci.
Auto je inače i sastavljen od dva. Tako mi je rekao i predhodni vlasnik ovog auta. Uvezao je neznam tačno odakle sijeru samo hedžbek i kombinovao. Tako da imam i enterijer onaj novi.
Šta reći AUTO JE KUPLJEN U ŠAPCU!

Nemojte Šapčani šta zameriti uzeo sam i XR3-ku pa je bila ODLIČNA!
Mala šala. I ja sam rodom iz tog kraja. POZDRAV!!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
Normalna potrošnja tog auta na plin jeste 12-13 litar po gradu kad je lepo vreme i oko 15 litara po gradu preko zime... tako da ti auto troši manje nego moj na benzin 
Ne vidim u čemu je problem... šta ti se dešava sa autom... loše ide,trokira,loš ler ?

Ne vidim u čemu je problem... šta ti se dešava sa autom... loše ide,trokira,loš ler ?

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ma samo treba kod plinadzije na stelovanje
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Vaka.dnm
Losije ide i neradi mi bas nesto. Provericu jos. Trebalo bi da ga pocnem voziti od sledece nedelje pa cu videti kakva je tecna situacija. Drago mi je za potrosnju sto je takva.
Oterati kod plinadzije pa proveriti. Imam problem i sa ABS-om. Deluje mi kao da neradi. Pumpu cujem kada dam kontakt i bude kocnica meka ali kada vozim pri kocenju ipak blokira? Zato sam i imao udes. Padala kisica kre*en stao ispred mene ja na kocnicu dobijem "sanke" i paf odpozadi!
Sta bi trebao i kako da proverim ispravnost ABS-a?

Oterati kod plinadzije pa proveriti. Imam problem i sa ABS-om. Deluje mi kao da neradi. Pumpu cujem kada dam kontakt i bude kocnica meka ali kada vozim pri kocenju ipak blokira? Zato sam i imao udes. Padala kisica kre*en stao ispred mene ja na kocnicu dobijem "sanke" i paf odpozadi!

- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Zaletis se naglo zakocis ako ti blokiraju tockovi i proklizujes ne radi , ako ne blokiraju i ako imas osecaj da ti pedala kocnice lupa i hoce da otpadne onda radi.
A ovo za udes , nije ti kriv ABS...
A ovo za udes , nije ti kriv ABS...
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Nije kre*en stao ispred tebe , nego ti nisi drzao bezbedno rastojanje pri uslovima puta . Nije ti ABS tu kriv , nego si sam kriv .Svrha ABS je da ne blokira tockove , da kada ostro kocis mozes i da upravljas automobilom , a ne da auto stane za duplo krace rastojanje
- Vaka.dnm
Jasno je to meni, da netreba auto da stane za duplo kracu putanju. U tom upravljanju i jeste bas problem. Da nisam pusti kocnicu ja bih ga udario direktno a ja sam udario u njegove levu stop lampu a meni razbio desni far. Pogledaj ima slika auta u oglasima. A na raskrsnici kada je skretao u ulicu u sred vrsenja radnje je stao na levoj traci bez ikakvih razloga tu sam ga jedva izbegao i malo je falilo da uletim u kanal. Vratim nazad malo auto da ga zaobidjem kad on ispred mene i nakon nekih 500 m. ja mu blicnem on naglo stade i .....van piše:Nije kre*en stao ispred tebe , nego ti nisi drzao bezbedno rastojanje pri uslovima puta . Nije ti ABS tu kriv , nego si sam kriv .Svrha ABS je da ne blokira tockove , da kada ostro kocis mozes i da upravljas automobilom , a ne da auto stane za duplo krace rastojanje
Zato pitam jer pri naglom kocenju nemogu da upravljam autom.
Sta bi moglo biti i kako otkloniti kvar?
- Markedjani
- Predsednik kluba
Senzori na točku za abs,abs modul,abs pumpa,instalacija abs-a... svašta nešto.