Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

KLIMA

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
maglaski
Poruka: 14
Član foruma od: petak, 2. jul 2010. u 09:28h

KLIMA

Poruka od maglaski » utorak, 15. feb. 2011. u 21:12h

Auto je focus 1.8 tddi, 2001, a problem je što kad uključima klimu, ne čujem/ne pali se kompresor ili šta već treba da se uradi. U uavgustu urađen kompletan servis klime (tada je kupljen i odrađen je kompletan servis sa sve originalnim delovima za veliki servis, čisto da se pohvalim ;) ), dakle filter, freon, ulje itd., usuta je uv boje (nisam primetio da je izlazila). Uključi se lampica, zasvetli, ventilator radi normalno, ali ne promeni se zvuk, ne čujem taj kompresor ili šta već treba da se pali. Ima li to veze sa zimom, šta može da bude problem, tj. koliko će mi novčanik pasti u depresiju :)

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: KLIMA

Poruka od dule0911 » utorak, 15. feb. 2011. u 21:24h

Klima se ne pali uopste kad je napolju ovako hladno, koliko ja znam valjda ispod 4C se ne pali, neka me neko ispravi ako gresim.
Fiesta!!

djole3113
Poruka: 142
Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
Kontakt:

Poruka od djole3113 » utorak, 15. feb. 2011. u 22:45h

Moze da bude na samom prekidacu gde se klima ukljucuje,imao sam takav kvar na fiesti.Dakle,sve se ukljuci,gori lampica,cuje se kompresor ali auto ne hladi(u mom slucaju samo je grejao).Zapravo,signal ne ide tamo gde treba.Kupljena polovna cela tabla sa prekidacima polovna 25 evra i problem resen.E sad ne znam da li sam ti objasnio dobro ali pogledaj radi li ti hladjenje bez ukljucivanja klime za pocetak

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » sreda, 16. feb. 2011. u 01:47h

dule0911 piše:Klima se ne pali uopste kad je napolju ovako hladno, koliko ja znam valjda ispod 4C se ne pali, neka me neko ispravi ako gresim.
ne znam dal gresis al meni se pali.... palio sam na -12 i da ne poverujes koliko hladi dobro :lele:
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

maglaski

Poruka od maglaski » sreda, 16. feb. 2011. u 09:00h

djole3113 piše:Moze da bude na samom prekidacu gde se klima ukljucuje,imao sam takav kvar na fiesti.Dakle,sve se ukljuci,gori lampica,cuje se kompresor ali auto ne hladi(u mom slucaju samo je grejao).Zapravo,signal ne ide tamo gde treba.Kupljena polovna cela tabla sa prekidacima polovna 25 evra i problem resen.E sad ne znam da li sam ti objasnio dobro ali pogledaj radi li ti hladjenje bez ukljucivanja klime za pocetak

Da, kada podesim na hladno bez uključivanja klime, duva, nema toplog vazduha.

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » sreda, 16. feb. 2011. u 11:24h

Shomy,ako si je probao na -12,to sto si osjetio je samo hladan vazduh spolja koji je,uzgred receno,hladniji od onog koji pravi sama klima...ako hoces da vidis radi li ti klima upali je na grijanje,kad je motor hladan na minusu i cekaj da vidis radi li...ako radi pocece grijati za minut,proje nego sto bi poceo grijati motor,tj voda iz sistema...meni na fokusu ne radi grijanje kad je bas hladno,a hladjenje,rekoh ti,nema smisla probati jer ce hladiti i sa 10% plina,ako je napolju ''спич''...

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 16. feb. 2011. u 11:35h

Kod Focusa kad je namesteno na duvanje u soferku se obavezno pali klima, cakne kompresor i upali se ventilator. Lampica na prekidacu za klimu se u tom slucaju ne pali, ali znas da ti je klima, bar mehanicki, ispravna. Ako ti stalno cakce kompresor znaci da nemas dovoljno freona u sistemu.

E sad, ako je ti sam palis nevezano za polozaj usmerivaca vazduha, moguce da na vecoj hladnoci nece sama da se upali...
Slika

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » sreda, 16. feb. 2011. u 12:58h

ma cujem i osetim kad ukljuci klimu... kompresor se cuje... i osetim da optereti motor... snimicu kad bude opet malo vise temperatura u minusu ;)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 16. feb. 2011. u 13:26h

Moj odgovor je bio za maglaski sign0007 , moja greska... cekicko
Slika

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » sreda, 16. feb. 2011. u 13:43h

hahah.. dve greske.. i ja sam ogovorio goji ... izvinjavam se i ja sign0007

djole3113
Kontakt:

Poruka od djole3113 » sreda, 16. feb. 2011. u 16:19h

najbolje da skoknes do Bele Zemlje u servis da ti pogledaju tu klimu,vidim da si jako blizu odnosno na 20 km.Simptomi nisu isti na tvojoj i mojoj fiesti a cuo sam za jos slucajeva da se to grejanje-hladjenje-klima pokvarilo bas na ovom modelu fieste.A mozda ti nisu dobro napunili gas kad je servisirana klima.Ne bi trebalo da je strasan kvar,svakako

maglaski

Poruka od maglaski » četvrtak, 17. feb. 2011. u 00:01h

Ma jok, ni glasa kad uključim klimu, zvuk se ne promeni nimalo, bez obzira na koji pravac postavim duvanje, na koju brzinu i na odnos hladno-toplo.

Razmišljao sam i ja da odem na Bele Zemlje ili do Čačka, ali koliko sam ja njih do sada uspeo da snimim, mislim da mi je najbolja solucija da sačekam još malo da otopli pa do Dragomira u Pinosavu!

Nego mi čisto radoznalost sada radi šta li može biti u pitanju i koliko para ...

djole3113
Kontakt:

Poruka od djole3113 » četvrtak, 17. feb. 2011. u 07:43h

Komsija,sto se tice servisa na Beloj Zemlji tu jos niko nije imao problema pa neces ni ti,preporucio sam ti zbog bllizine.Naravno,gospodin Dragomir je za svaku pohvalu ali on ti je na 180 km

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“