Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

spala remenica sa radilice

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
vlajko bgd
Poruka: 76
Član foruma od: nedelja, 16. maj 2010. u 09:33h

spala remenica sa radilice

Poruka od vlajko bgd » subota, 12. feb. 2011. u 23:16h

Auto je Orion '89. 1.8 dizel (običan). Danas mi u vožnji spadne remenica koja se nalazi na završetku radilice i pokreće kaiš za alternator. Koliko sam uspeo da zaključim ona je bila naglavljena na neku gumu ili tako nešto a ta guma opet navučena na deo radilice koji viri ili na suženi deo zupčaste remenice. Toliko sam uspeo da vidim na parkingu. Nisam u opšte siguran da je tu bila guma ali mi deluje da je morao biti gumeni prsten između osovine i remenice. Remenicu sam našao i čitava je. Nadam se da me razumete iako je objašnjenje malo konfuzno. Zanima me dali je moja predpostavka za gumeni prsten tačna i gde tražiti taj deo (postoji li nov ili mora odpad), dali se to u opšte kupuje odvojeno ili zajedno sa remenicom i ako može neki savet oko montaže.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: spala remenica sa radilice

Poruka od 911s [SK] » subota, 12. feb. 2011. u 23:35h

Kupi celu remenicu drugu, uzeće ti izmedju 5 i 10 evra.
U pravu si za gumu, ona služi da smanji buku i vibracije na remenici.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

vlajko bgd
Poruka: 76
Član foruma od: nedelja, 16. maj 2010. u 09:33h

Re: spala remenica sa radilice

Poruka od vlajko bgd » nedelja, 13. feb. 2011. u 14:32h

hvala ti 911s [SK]
Rešeno. Može :lock: Zamenio kod Paje u Železniku. Uzeo mi 1000 za deo i 2000 za ruke.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“