problem sa grejanjem
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 12
- Član foruma od: utorak, 8. feb. 2011. u 17:27h
problem sa grejanjem
Pozdrav svima ja sam Buca iz Novih Banovaca. Imam problem sa slabijim grejanjem na ford mondeu 1.8 td 98. Greajanje se pojacava u voznji kada izlazim iz krivine na pravac iu opet se vraca na slabije grejanje,a to mi se sve isto desava i leti sa klimom.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Re: problem sa grejanjem
Meni se bukvalno na svakom autu desavalo da trenutno pojaca grejanje u krivini, a da ga smanji kad ga ispravim, tako da smatram da je to verovatno normalno...

- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
termostat, valjda ides sporije u krivini, dok na pravcu vjetar ravno tuce veliki hladnjak i tako obori temperaturu za par °. mozda 10-20
-
termostat.u redu ali sta, dali je neispravan,zaglavljen ili kako proveriti dali uopste radi
- adnan89
na otvorenom putu pri vecoj brzini da li opada kazaljka od temp?
-
ne opada kazaljka pri vecoj brzini,ali zato nikad nije presla polovinu u desnu stranu,uvek je oko sredine ili malo levo.
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Cenim da ne pojacava grejanje u krivini,nego tada vazduh promeni pravac pa se cini da bolje greje..i meni se to isto desava,ali ne samo sa grejanjem,nego i sa hladjenjem..
- adnan89
dok je snijeg bio, ulazis pod rucnom i malo brze okretanje i odjednom auto ledeno, sav hladni vazduh sa kraja auta predje gore kod vozaca, i na prvi momenat se sjebes ne znas sta je. kontas jesul ti vrata otpala vid budale
-
problem i jeste u tome sto je i kod mene ista situacija ,pri izlasku iz krivine pojacava mi se i grejanje a leti i hladjenje.,dali je neko provali u cemu je problem.
- adnan89
pa evo dali smo ti odgovor, nije ista temperatura auta naprije i nazad, i ti u krivini kad ispravis auto dolazi do mijesanja tog zraka, i tako te hladni odozdo ohladi. a ljeti je ista situacija
-
ventilator mi je podesen da duva u prednju sofersajbnu i tad se najbolje primeti razlika u dolasku toplijeg vazduha.,zato mi to i nije jasno.
- Dusan64
Kad sam ja to jos provalio..znao sam nocu kada se vracam kuci oko 3-4ujutru,da krivudam po putu da bih se ogrejao... 

-
pa dusane dali si nasao resenje ,bio bi ti zahvalan da se vise ne nerviram.
- Dusan64
Nema resenja.. Jedino ako hoces da menjas zakone fizike. Nisi razumeo sta smo gore napisali..
-
ja se izvinjavam akoste me pogresno razumeli da mi auto slabo greje ,grejanje jesasvim dobro samo me nervira taj talas toplijeg vazduha koji se pojavljuje pri izlasku iz krivine,aista situacija mi se desavala i letos kad je klima ukljucena,