Mondeo 1.8 16v
Moderator: Dragomir
- Gogeks
- Poruka: 9
- Član foruma od: utorak, 1. feb. 2011. u 13:41h
Mondeo 1.8 16v
Zdravo svima,
pre 15 dana sam kupio Mondea 1.8 16v 92kw. Uradio sam servis (ulje, filteri, svećice..) . Problem je u tome što kada ga vozim i kada mu pustim gas on padne na 400-500 obrtaja skoro se ugasi zatim podigne ler na 900 obrtaja. Takođe u toku vožnje kad treba da povuče tj. da jače pritisnem gas on se prvo na trenutak zaguši a onda povuče kako treba. Takođe me intresuje ko zna realnu potrošnju ovog automobila.
pre 15 dana sam kupio Mondea 1.8 16v 92kw. Uradio sam servis (ulje, filteri, svećice..) . Problem je u tome što kada ga vozim i kada mu pustim gas on padne na 400-500 obrtaja skoro se ugasi zatim podigne ler na 900 obrtaja. Takođe u toku vožnje kad treba da povuče tj. da jače pritisnem gas on se prvo na trenutak zaguši a onda povuče kako treba. Takođe me intresuje ko zna realnu potrošnju ovog automobila.
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
Re: Mondeo 1.8 16v
svecice i pranje dizni
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
U vezi ler gasa..... jel ti nekad ostane kratkotrajno "zaglavljen" na vecim obrtajima? To moze biti problem sa regulatorom ler gasa, a koji se resava ciscenjem istog u benzinu.

- Gogeks
Nije nikada ostajao zaglavljen na visokim obrtajima.
- Gogeks
Zaboravio sam da dodam;
Hladan pali bez problema, ali ako ga vozim kratko (motor se ne zagreje na radnu temp.) i ugasim, posle toga neće da upali bez dodavanja gasa.
Hladan pali bez problema, ali ako ga vozim kratko (motor se ne zagreje na radnu temp.) i ugasim, posle toga neće da upali bez dodavanja gasa.
- Gogeks
Problem rešen thumbup
U servisu su mu očistili usisnu granu mechanic , kaže čovek da je bila puna gareži. Auto radi i vuče kao lud. Urađena je i diagnostika, ne prijavljuje nikakve greške.
U servisu su mu očistili usisnu granu mechanic , kaže čovek da je bila puna gareži. Auto radi i vuče kao lud. Urađena je i diagnostika, ne prijavljuje nikakve greške.
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Kakvi su ti opsti utisci o Ford Mondeo 1.8 benzincu? (ako je taj sa slike)
- Gogeks
Obzirom da ga imam tek dve nedelje još uvek sabiram utiske.
Automobil odlično ide, motor je praktično nečujan u kabini. Sada kada sam sredio i ovaj problem sa ler gasom jako sam zadovoljan. Na otvorenom sam imao samo jednu vožnju od 150km, i iskreno sam oduševljen ponašanjem automobila na putu. Smartam da je u ovom trenutku bar na našem tržištu Ford najbolji izbor za kupovinu polovnog automobila. Za malu sumu novca dobija se odličan automobil. Ja sam konkretno svog mondea platio 3600 evra.
Automobil odlično ide, motor je praktično nečujan u kabini. Sada kada sam sredio i ovaj problem sa ler gasom jako sam zadovoljan. Na otvorenom sam imao samo jednu vožnju od 150km, i iskreno sam oduševljen ponašanjem automobila na putu. Smartam da je u ovom trenutku bar na našem tržištu Ford najbolji izbor za kupovinu polovnog automobila. Za malu sumu novca dobija se odličan automobil. Ja sam konkretno svog mondea platio 3600 evra.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Prati potrošnju ulja... duratec je poznat po visokoj potrošnji ulja posle 150k km.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Gogeks
Hvala na upozorenju, obratiću pažnju. Ovaj primerak je prešao 172000km (pravih) mada je lik koji mi ga je prodao naravno spustio kilometražu na 89000.
- bo.
- Poruka: 1043
- Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h
Ti što skidaju kilometražu su za mene najobičniji lopovi jer s tim žele ukrasti naše novce na obmani.
Kupovali smo aute sa 250 000 km na satu i vozili se bez problema još 8 godina, barem sam znao na čemu sam.
Dobra ti boja mondea (takav je i moj
). Baci mu farove u crno, nećeš se pokajati. Imaš na forumu kako se to radi, nije komplicirano.
Kupovali smo aute sa 250 000 km na satu i vozili se bez problema još 8 godina, barem sam znao na čemu sam.
Dobra ti boja mondea (takav je i moj

Kako to rješiti, moj se približava toj kilometraži i počeo je sa litrom na 5-6 000 km kad ga malo stišćem na 4-4,500 o/minMarkedjani piše:Prati potrošnju ulja... duratec je poznat po visokoj potrošnji ulja posle 150k km.
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
duratec je poznat po tome da uusisnoj grani razloka leptire koji usmeravaju protok preko dizni na manjem gasu . Pojede lezista osovinica ... Mehanicki motoru nista ne fali ali usisna grana ode u qrac . Ovo pricaju englezi koji kupe duratec koji maltene nece da radi za malo para i trpaju ih u neke budzevine ... Duratec 2.0 fabricki motor moze da pravi 200 ks da drugacijim usisom i izduvom i drugom pamecu
- bo.
- Poruka: 1043
- Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h
Znam za taj problem, to su rješili na facelift modelima, drukčiji dizajn usisne.
Inače se koliko sam čuo mogu zamjeniti samo klapne za kojih 250 eura, cijela usisna je oko 600 eura.
Ja bi bio jako sretan s ovih 205 KS

A ovaj komplet motor košta samo 6000 funti..
Inače se koliko sam čuo mogu zamjeniti samo klapne za kojih 250 eura, cijela usisna je oko 600 eura.
Ja bi bio jako sretan s ovih 205 KS

A ovaj komplet motor košta samo 6000 funti..
- zeteks
Van, da li je moguce taj duratec iz mondea namestiti u RWD kombinaciji? Kakve su komplikacije da se to izvede posto nije isti raspored rupa sa RWD Fordovim menjacima?
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Duratec nije fordov nego mazdin agregat , doduse fodov derivat mazdinog MNZ motora ako sam lepo zapamtio .
Menjac koji je rwd a ide na duratec je menjac iz mazde mijate . U engleskoj imas alu zvono menjaca za n9 za duratec . Ja sam gledao westfield SE koji ima duratec od oko 190 ks , verovatno to zvono koje pominjem i neki cudni menjac , koji nije fordov .
Menjac koji je rwd a ide na duratec je menjac iz mazde mijate . U engleskoj imas alu zvono menjaca za n9 za duratec . Ja sam gledao westfield SE koji ima duratec od oko 190 ks , verovatno to zvono koje pominjem i neki cudni menjac , koji nije fordov .
- zeteks
Znaci nije Fordov motor. N9 bi bio previse slab za taj motor. To posebno liveno zvono za N9 bi obavilo posao ali samo kratko. Da li bi mogla da se pravi neka medju ploca da bi se stavio MT75, koji vazii kao jaci menjac. Ili da se modifikuje zvono od MT75 nekim varenjem. Koliko bi to bilo cvrsto? Borg Warner menjaci su retki kod nas, a opet bi trebalo nabaviti prelazno zvono. A tu je i pitanje koji set kvacila bi se koristio i kakav druk lager i viljuska?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ajd ako te ne mrzi otvori temu sa tim tvojim specijalnim pitanjima... nemaju veze sa temom i problemom.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!