Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Moderator: Dragomir
-
kosmajac
- Poruka: 299
- Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 11:08h
Poruka
od kosmajac » utorak, 14. dec. 2010. u 15:30h
-
Stefan_focus
- Poruka: 214
- Član foruma od: sreda, 6. okt. 2010. u 18:19h
Poruka
od Stefan_focus » utorak, 14. dec. 2010. u 15:45h
Brate gurnes kljuc u bravu napred i okrenes prvo valjda u levu pa potom u desnu stranu i drzis kljuc na desno i otvori haubu...ja imam istu takvu bravu...ako nece tako onda je suprotno prvo desno pa levo i drzis kljuc na levo i to je to...
-
kosmajac
Poruka
od kosmajac » utorak, 14. dec. 2010. u 15:55h
A joojjjjjjj batice bice da je problem mnogo veci od toga... pa ne bi dospeo da otvaram temu...uzento sam se da se nije nesto polomilo ili zaglavilo..znam,znam da je fora ta sa otkljucavanjem .ali mi se nikad ovo nije desilo da ne mogu da je otkljucam.,stvar je mnogo ozbiljnija nego sto na prvi pogled izgleda,ne mogu da doprem ni do motora ni do ostalih tecnosti a minus polako ide u djavola....
-
Stefan_focus
Poruka
od Stefan_focus » utorak, 14. dec. 2010. u 15:59h
Nista onda obijaj

Salim se malo... Pa ne znam onda sta je u pitanju sigurno ce se neko javiti ko pretpostavlja u cemu je problem... Znaci ubacis kljuc i sve to odradis a ona i dalje se ne otkljucava... Jel se cuje ono makar ono "cak" nadam se da razumes na sta se to odnosi...
-
kosmajac
Poruka
od kosmajac » utorak, 14. dec. 2010. u 16:07h
OOOO NEEEEEE!!!!Ma da da kapiram"cak"tu je resenje..sta hoces da kazes,pazi kad okrenem kljuc u polozaj 1 ne nailazi ni na kakav otpor ide skroz lagano(sto me dodatno brine) a zatim u 2 polozaj tu nailazi na otpor ali nista nema da je napregnuto ono kao opruga neka vec tesko...i ne otkljucava,da li ima neke veze ja sam retard jos letos kad sam otvarao koliko se secam zatvorio haubu ne zakljucavsi je kljucem vec sam je pritisnuo haubu i ona se tako zabravila...Mozda sam je tu sjeb...nest..to me plasi da nisam nesto slomio ili zaglavio...
-
Stefan_focus
Poruka
od Stefan_focus » utorak, 14. dec. 2010. u 16:16h
Kad otkljucas haubu i otvoris je i zatvoris nema potrebe da je zakljucavas ona to sama uradi

Ne znam sta bi moglo to biti. Brate pokusaj malo cimaj levo desno pa vidi ne znam sta drugo ako ne idi kod nekog ko barata sa tim bravama da ti pomogne. Mozda je roblem ona zabica sto drzi haubu zatvorenu...tu se nesto speklo a moguce i zaglavilo... A da, ti kad okrenes u polozaj 1 treba hauba da uradi "cak"(tj.zabica je skocila) ali tebi se to ne desi, a vec u polozaju 2 ti drzis kljuc i podignes haubu...
-
kosmajac
Poruka
od kosmajac » utorak, 14. dec. 2010. u 16:26h
da ovo poslednje si bas dobro objasnio do detalja,ali sve to se ne desava kod mene...cimao sam ali sjebacu kljuc a znas i sam da taj jeb.kljuc pali auto, otkljucava rezervoar i 100 q....a sto se tice baratanja to jedino kod nekih kojima su brave i provale uza specijalnost

)))))
-
Stefan_focus
Poruka
od Stefan_focus » utorak, 14. dec. 2010. u 16:30h
E bas kod njih i idi

Onda nemoj da cimas, mozda i nije nesto strasno ne verujem da ce ti neko uzeti vise od 600-700din a mozda i manje... Pokusaj da podmazes tu bravu necim. e sad cim ne znam, mozda sa wd sprejom ja sam sa tim sprejom podmazivao brave na kevinim kolima...
-
kosmajac
Poruka
od kosmajac » utorak, 14. dec. 2010. u 17:00h
Probao sa WD-om..i nista...nece
-
djmilicic
- Poruka: 54
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 16:48h
Poruka
od djmilicic » utorak, 14. dec. 2010. u 20:43h
Cini mi se da sam na nekom anglijskom forumu citao nesto o tom prblemu. Mislim da je baja prisao bravi, odnosno odvrn'o je odozdo, pored branika. Sorry ako sam isp'o vid budale . Pozzz
-
kosmajac
Poruka
od kosmajac » sreda, 15. dec. 2010. u 13:18h
djmilicic piše:Cini mi se da sam na nekom anglijskom forumu citao nesto o tom prblemu. Mislim da je baja prisao bravi, odnosno odvrn'o je odozdo, pored branika. Sorry ako sam isp'o vid budale . Pozzz
Ja bi zaista zamolio sve forunase da samo ako imaju neki konstruktivan i dobronameran savet povodom otvorene teme da ga ovde i iznesu a ne da zbijaju sale i segace se tj..ubijaju slobodno vreme,praveci sprdnju od ovog svega...a o tome bi i administrator trebao da povede racuna...
Evo danas sam obisao cak i neke majstore auto otpade i niko se ne usudjuje da uzme da krene da rstura!!katastrofa...sta se napravi od pokvarene brave poklopca motora...sad sam video i da je kuciste brave naprslo koliko kroz ono sito tj masku spolja mogu da primetim...od okretanja levo desno i pokusaja sad se sve ono okrece al nikako da odbravi.. DA LI NEKO ZNA DA LI MOZE DA SE SPOLJA SAMO SKINE ONA MASKA KOD ZNAKA ONO "SITO" KAKO BI DOSAO DO BRAVE?
-
totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Poruka
od totti » sreda, 15. dec. 2010. u 13:40h
Ja nesto ne vidim da se neko zezao i sprdao sa tobom...
Idi na Google i ukucaj npr "Ford focus hood lock problems" pa ce ti izbaciti razne strane forume gde su bili takvi problemi.
-
kosmajac
Poruka
od kosmajac » sreda, 15. dec. 2010. u 13:47h
totti piše:Ja nesto ne vidim da se neko zezao i sprdao sa tobom...
Idi na Google i ukucaj npr "Ford focus hood lock problems" pa ce ti izbaciti razne strane forume gde su bili takvi problemi.
Ma ok,ja sam cit...ko se zajeb... tako da ostali opusteno..evo sad idem na google..
-
kosmajac
Poruka
od kosmajac » sreda, 15. dec. 2010. u 14:10h
nazalost,nista ni na google sto bi moglo biti od koristi....
-
totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Poruka
od totti » sreda, 15. dec. 2010. u 14:34h
-
kosmajac
Poruka
od kosmajac » sreda, 15. dec. 2010. u 15:16h
Nazalost samnom problemima nikad kraja,OK je ovo... ali meni engleski bas i nije jaca strana..jbg
-
dule0911
-

- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Poruka
od dule0911 » sreda, 15. dec. 2010. u 16:22h
@kosmajac
Imas pp vezan za prevod sa engleskog.
Fiesta!!