Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus secka, moj trip ili kvar?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Focus secka, moj trip ili kvar?

Poruka od oristic » subota, 4. dec. 2010. u 15:35h

Primetio sam sledece na Focusu 2002. god. 1.6 ztec: za sad se manifestovalo na otvorenom putu, i to 2 puta za 200 km. Kad vozim 4. brzinom bez gasa, na nekoj blagoj nizbrdici, i brzina opadne na oko 50-60 km/h, ne mogu bas da tvrdim, dodam nakon toga gas, a auto je ostao u 4. on pocne da secka, kao da se davi / simptom je isti kao da je u previse visokom stepenu prenosa. Za vrlo kratko vreme ne menjajuci brzinu primi lepo gas i vuce super. Dakle ovo seckanje mi se samo dva puta desilo kad sam duze vozio bez gasa 4. brzinom na blagoj nizbrdici, dakle kocenje motorom. Inace auto super vuce i prima gas kad se ostrije vozi, mada ja nisam taj tip vozaca!
Pitanje je da li je u pitanju neki problem ili sam ja utripovao i treba da presaltam u nizi stepen. Iskreno cini mi se da bi trebao da primi lepo gas bez osecaja gusenja, mada do sad sam svasta vozio ali focusa ne! Auto i 5. lepo ubrzava od 90 km/h pa na dalje znaci u preticanju je extra! Da nije problem u katalizatoru jer je auto preso ko 160 000 km realnih ima ga a verovatno da nije menjan. Sta da uradim sa njime?
Pozdrav!

Giša
Poruka: 16
Član foruma od: petak, 15. okt. 2010. u 08:25h

Re: Focus secka, moj trip ili kvar?

Poruka od Giša » subota, 11. dec. 2010. u 14:47h

Moze da bude bobina, tako se meni manifestovalo, http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =38&t=6196

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » subota, 11. dec. 2010. u 15:09h

oristic piše:kao da je u previse visokom stepenu prenosa
focus jednostavno mora da se samara po menjacu i da se ostrije vozi,a ne kao penzos u 4-toj 50-60.To se i meni desavalo par puta dok se nisam posavetovao sa Dragomirom
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

rile
Poruka: 132
Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h

Poruka od rile » ponedeljak, 13. dec. 2010. u 09:30h

Hehe ma to si se ti utripovao. Naravno da na uzbrdici nece da vuce i da ce da stuca ili secka ako je u velikom stepenu prenosa. Za tih 50 60, na uzbrdici treba treca pa da i nekako vuce. Ja juce na auto putu 120 130, ide uzbrdica, dajem gas gas gas on na 100 90, jednostavno nece da povuce, nisu to mecke i bmwovi sa 250ks da jedu asvalt. Nije to kvar, mislim da je to sasvim normalno. Cak i meni ovde po gradu kad se penjem na neki most, drzim u drugoj do 45 50 bas da mi na mostu ne bi seckao u trecoj. To je normalna pojava.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“