Primetio sam sledece na Focusu 2002. god. 1.6 ztec: za sad se manifestovalo na otvorenom putu, i to 2 puta za 200 km. Kad vozim 4. brzinom bez gasa, na nekoj blagoj nizbrdici, i brzina opadne na oko 50-60 km/h, ne mogu bas da tvrdim, dodam nakon toga gas, a auto je ostao u 4. on pocne da secka, kao da se davi / simptom je isti kao da je u previse visokom stepenu prenosa. Za vrlo kratko vreme ne menjajuci brzinu primi lepo gas i vuce super. Dakle ovo seckanje mi se samo dva puta desilo kad sam duze vozio bez gasa 4. brzinom na blagoj nizbrdici, dakle kocenje motorom. Inace auto super vuce i prima gas kad se ostrije vozi, mada ja nisam taj tip vozaca!
Pitanje je da li je u pitanju neki problem ili sam ja utripovao i treba da presaltam u nizi stepen. Iskreno cini mi se da bi trebao da primi lepo gas bez osecaja gusenja, mada do sad sam svasta vozio ali focusa ne! Auto i 5. lepo ubrzava od 90 km/h pa na dalje znaci u preticanju je extra! Da nije problem u katalizatoru jer je auto preso ko 160 000 km realnih ima ga a verovatno da nije menjan. Sta da uradim sa njime?
Pozdrav!
Focus secka, moj trip ili kvar?
Moderator: Dragomir
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
- Giša
- Poruka: 16
- Član foruma od: petak, 15. okt. 2010. u 08:25h
Re: Focus secka, moj trip ili kvar?
Moze da bude bobina, tako se meni manifestovalo, http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =38&t=6196
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9929
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
focus jednostavno mora da se samara po menjacu i da se ostrije vozi,a ne kao penzos u 4-toj 50-60.To se i meni desavalo par puta dok se nisam posavetovao sa Dragomiromoristic piše:kao da je u previse visokom stepenu prenosa
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- rile
- Poruka: 132
- Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h
Hehe ma to si se ti utripovao. Naravno da na uzbrdici nece da vuce i da ce da stuca ili secka ako je u velikom stepenu prenosa. Za tih 50 60, na uzbrdici treba treca pa da i nekako vuce. Ja juce na auto putu 120 130, ide uzbrdica, dajem gas gas gas on na 100 90, jednostavno nece da povuce, nisu to mecke i bmwovi sa 250ks da jedu asvalt. Nije to kvar, mislim da je to sasvim normalno. Cak i meni ovde po gradu kad se penjem na neki most, drzim u drugoj do 45 50 bas da mi na mostu ne bi seckao u trecoj. To je normalna pojava.