Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Centralna brava

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
zolee
Poruka: 523
Član foruma od: sreda, 30. dec. 2009. u 23:20h

Centralna brava

Poruka od zolee » subota, 27. nov. 2010. u 16:59h

Ford Focus 1.8TDDI 90KS 20001

Daljinsko zakljucavanje
Kada je hladno hoce da otkljuca preko daljinskog ali nece da zakljuca.
Kada se kabina ugreje onda hoce normalno da zakljuca preko daljinskog ali samo dok se auto ne ohladi.

Rucno zakljucavanje
Kada ga probam kljucem zakljucati rucno na vozaceva vrata, vozaceva vrata se zakljucaju ali ostala 3 ne
Kad onda sednem unutra i stisnem ono dugme iznunutra na suvozacevim vratima, zakljucaju se sva vrata sem vozacevih.
Tada zakljucam vozacka vrata rucno kljucem i to je to.

Znaci kad je hladno sledece situacije se desavaju:
1. Daljinac hoce da otkljuca sva 4 vrata ali ni jedna vrata nece zakljucati (zmigaju zmigavci ali se nista ne desava)
2. Zakljucam rucno vozaceva vrata, centralna se ne aktivira
3. Zakljucam rucno suvozaceva vrata aktivira se centralna ali samo na zadnja dva vrata

Cim se kabina ugreje radi sve normalno.

Mislim da sam mogao i malo komplikovanije ali verujem da je i ovo dovoljno zbunjujuce :)
Salim se, nadam se da ste shvatili.

Koji mu je djavo??? (ne znam dal ima veze al da napomenem da je auto bio udaren)
I prosle zime je bio ovakav al me tada nije nerviralo :)

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Re: Centralna brava

Poruka od miki023 » subota, 27. nov. 2010. u 18:48h

A da malo podmazes brave, uspricaj wd unutra.
Slika

zolee

Poruka od zolee » subota, 27. nov. 2010. u 20:24h

Mocni wd...
Nisam se setio toga. Cu da probam.

zolee

Poruka od zolee » nedelja, 5. dec. 2010. u 09:55h

Samo da javim zakljucak price, mozda nekom pomogne.

Rastavio sam vrata, kad cvrc, brava je sva u plastici. Jedini prilaz u bravu je ono sto se vidi i bez skidanja tapacirunga.
Ipak, uduvao sam masu WD-a sa svih mogucih strana i evo, jutros, 0 stepeni, zakljucava preko daljinca bez ikakvih problema sto prije nije bilo sanse ako kabina nije ugrejana.
Znaci WD je za sada pomogao. Nadam se da je onda to to.

Thanks na ideji.

miki023

Poruka od miki023 » nedelja, 5. dec. 2010. u 22:40h

Konacno i ja da dam nekome dobar savet thumbup
Slika

zolee

Poruka od zolee » ponedeljak, 6. dec. 2010. u 12:12h

thumbsuph

Nekron
Poruka: 19
Član foruma od: utorak, 8. jun 2010. u 02:00h

Poruka od Nekron » subota, 11. dec. 2010. u 10:55h

Da ne bi otvarao novu temu, evo nadovezacu se ovde
Imam i ja problem sa centralnom bravom (ford focus mk1), problem sam primetio da je sledeci, a to je da nece da otkljuca ni jedna vrata preko daljinca, a kljucem kada otkljucam otkljuca samo vozaceva vrata (gde sam i stavio kljuc) takodje se cuje zvuk motora da da otkljucaju kola, ali se odma cuje zvuk zakljucavanja
Ovo sam primetio da se desava samo kada je napolju velika vlaga, i sada kada je minus.
Da li neko ima neki predlog sta moze biti i kako ovo da resim, ako je moguce

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » subota, 11. dec. 2010. u 17:03h

WD40 nije rjesenje problema nego samo jos veca glavobolja...to je sredstvo za razradjivanje i neki vid zastite od vlage i kad se sasusi imaces velikog belaja , a ako si ga naprskao dosta a kazes da jesi,skidaj opet,naprsci ga jos da raskvasi stari ili uzmi nafte i naprsci sa njom i izduvaj kompresorom...ako mozes,stavi malo grafitne masti a ako ne mozes,bolje nista nego wd...
WD nema podmazujuce dejstvo!

miki023

Poruka od miki023 » nedelja, 12. dec. 2010. u 21:42h

kako to da WD40 ne podmazuje http://www.wd40.com/faqs/
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 12. dec. 2010. u 21:57h

Podmazuje, ali slabo nešto, ima dosta boljih stvari, silikonske bele masti, grafitne itd, sa druge strane WD nije otporan na vodu tj ista ga spira.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 13. dec. 2010. u 22:53h

WD ne podmazuje u smislu da to nije dugotrajno podmazivanje, vec samo kad ga naspricas i to je to. Licno sam se uverio u to jer sam pre par godina dok sam bio mlad i neiskusan podmazivao kulere sa WDom i cudio se kako posle toga brzo krenu da se deru. Sad koristim motorno ulje i nema frke :D
Sta mi savetujete da preventivno podmazem brave na mondeu? (i kako, gde da prskam, nikad nisam to radio jer mi je auto bio garaziran, ali sad garazu jos nismo sredili za zima pocela).
Znam za kedere da je dobro glicerinsko ulje/mast (sta vec) ali za brave ne znam ni sta da stavim ni kako.
Ovo gojo sto si spomenuo nafta i grafitna mast, jel to ok ili to samo posle wda?
Fiesta!!

zolee

Poruka od zolee » utorak, 14. dec. 2010. u 00:40h

goja piše:WD40 nije rjesenje problema nego samo jos veca glavobolja...to je sredstvo za razradjivanje i neki vid zastite od vlage i kad se sasusi imaces velikog belaja , a ako si ga naprskao dosta a kazes da jesi,skidaj opet,naprsci ga jos da raskvasi stari ili uzmi nafte i naprsci sa njom i izduvaj kompresorom...ako mozes,stavi malo grafitne masti a ako ne mozes,bolje nista nego wd...
WD nema podmazujuce dejstvo!
E sad ne znam za ova ostala sredstva al WD je def. pomogao. Evo 10 dana kasnije jos uvek radi. Cak, mozda je to samo subjektivna utisak, al brava mi se otvara i zatvara mnogo brze. Ako rikne poslusam te. Ako ne, necu da popravljam ono sto radi :)
Thanks na savetu u svakom slucaju.

goja

Poruka od goja » utorak, 14. dec. 2010. u 01:21h

Dule,to sam rekao njemu da sapere vd,neces ti prskati naftu u brave...u principu,brave ne treba dirati dok ne zapinju a kad pocne zapinjati,trebalo bi da se podmazuje krljusastim grafitom...utopi se kljuc u njega i cesljas bravu... ne diraj ti nista dok ne bude bilo belaja...sad imaju razna sredstva za odmrzavanje brava ali i ta sredstva znaju da naprave belaj,rade jedno vrijeme posao a kasnije samo bude gore...
jedne prilike mi je jedan majstor rekao;ma samo nalij antifriza i pomoglo mi je,tad sam imao ladu,na novijim kolima nebih bas to radio...

zole,radice ti brave jedno vrijeme,kad zapekne wd,neces ga moci ni isprati,trebace ga strugati...imam i ja bravu na gepeku koju je sretnik prije mene prskao njim,sad je izvlacim kljucem da bi je zakljucao,ne vraca se...a cini mi se da cu slomiti palac kad je pritiskivam da otvorim...

zolee

Poruka od zolee » petak, 17. dec. 2010. u 19:58h

e sad, reci sta je taj grafit i gde ga mogu naci, ponovo ne radi

goja

Poruka od goja » subota, 18. dec. 2010. u 00:45h

e,sad se sasusio i skorio wd i sad ces imati onaj belaj...treba da ga ocistis iz tog mehanizma...ponovo ga naprsci ili naftom isperi stari wd pa izduvaj sve kompresorom,ne vredi trpati mast kad wd sve ljepi...grafitnu mast mozes kupiti gdje i sva druga maziva,u bolje snabdevenim radnjama ulja i maziva...mozda i auto lav ima...malo je skuplja ali je ok za te stvari,ne zgusnjava se vremenom i na nizim temperaturama...mast se stavlja veoma malo na poluge i zglobove...ni ulja nisu dugog vijeka...da,ovo ne mozes da rijesis za 15 minuta ko naprskati wd...
najbolja primjena wd spreja u kolima je da naprsces razvodnu kapu iznutra kad je velika vlaga i kablove...s vana...drugo nista...

deketa
Poruka: 273
Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h

SIGURNOSNA Centralna brava

Poruka od deketa » subota, 25. dec. 2010. u 22:01h

Da nebi otvarao novu temu obrazlozicu ovo Sigurnosna c.brava!
Auto upaljen,izadjem na tren iz kola,vetar dune i zatvori vrata i cuje se klik! sign0007
Sva vrata zakljucana,motor radi,ja nemogu da udjem u kola a pri tom sam blokirao izlaz sa uskog parkinga.
Cekao sam pola sata dok mi nisu doneli rezervne kluceve i samo sto nisam lincovan od strane razjarenih vozaca.
E sad,ima li neka fora da se na centralnoj iskljuci TO automatsko zakljucavanje?
Auto je Fokus mk1-2001 god. made in USA.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“