Motor ler gasa...
Moderator: Dragomir
- ivan_lkc
- Poruka: 204
- Član foruma od: nedelja, 19. jul 2009. u 15:29h
Motor ler gasa...
Jel bi mogao neko da mi objasni kako radi i cemu sluzi taj motor? Nisam siguran dal radi kako treba, jer kad je auto hladan, radi na 500 obrtaja dok se malo ne zagreje, a i kad se ugreje, ako mu naglo pustim gas, on spusti obrtaje toliko da se ponekad i ugasi, a nekada i uspe da podigne broj obrtaja...
Setih se sad da pitam jel moze da ima neke veze sa ovim to sto protokomer nije povezan na el. instalaciju (verovatno zbog plina)...?
Setih se sad da pitam jel moze da ima neke veze sa ovim to sto protokomer nije povezan na el. instalaciju (verovatno zbog plina)...?
- Markoni
- Poruka: 32
- Član foruma od: utorak, 22. jun 2010. u 14:45h
Re: Motor ler gasa...
Taj motor ti sluzi da bi imao ler gas, tj.da ti se ne bi auto gasio na leru.To sto ti nije vezan protokomer na el.instalaciju takodje ima uticaja.Sada ECU dobija lazne podatke.Predpostavljam da vozis samo na gas jer kako kazes iskljucen ti je protokomer sa el.instalacije, tako da ne verujem da moze da radi na benzin.Sto se tice ler gasa probaj malo da povecas, tj. odvrni malo onaj sraf na isparivacu sto sluzi za stelovanje ler gasa.Nisi napisao koji je auto u pitanju.
- ivan_lkc
U pitanju je Sierra pinto...
Radi i benzin i to vrlo lepo jedino sto se cuje kako struja prekida pomalo kad radi preko benzina.... Nisam ga mnogo vozio, ali me nikad nije zeznuo....(da ga ne ureknem!)
Ler stelujem normalno, na srafu koji se nalazi kod sajle za gas...
Jedino me buni to sto on kad treba naglo da spusti obrtaje na 900, on spusti na 400, 500, 600 (kako kad), pa podigne na normalan broj...
Radi i benzin i to vrlo lepo jedino sto se cuje kako struja prekida pomalo kad radi preko benzina.... Nisam ga mnogo vozio, ali me nikad nije zeznuo....(da ga ne ureknem!)
Ler stelujem normalno, na srafu koji se nalazi kod sajle za gas...
Jedino me buni to sto on kad treba naglo da spusti obrtaje na 900, on spusti na 400, 500, 600 (kako kad), pa podigne na normalan broj...
- Markoni
Jel se isto desava kad radi i na benzinu i na plinu, ili samo na plinu?
- ivan_lkc
Na plinu to dolazi malo vise do izrazaja, a na benzinu se isto desava, ali dosta bolje drzi ler i kad je hladan... Ali ipak ne bih rekao da radi bas kako treba...
Jel bi on smeo uopste tako da spusti obrtaje ili nikako ne bi smeo da ide ispod 900?
Jel bi on smeo uopste tako da spusti obrtaje ili nikako ne bi smeo da ide ispod 900?
- Markoni
Ne bih smeo tako da varira ler gas.Ako ga palis na plin sada kad je hladnije vreme sigurno ces imati malo nizi ler gas nego kada je toplo.Ali bez obzira da li radi na 900 ili 1000 obrtaja ne sme da padne na 400.Prekontrolisi sva creva da ti negde ne vuce fals vazduh.Meni se isto desavalo a uzrok je upravo bilo jedno crevce koje je bilo puklo(isto imam Sierru pinto).A ako ti radi na 400-500 obrtaja cim ga upalis onda je mali ler gas moras ga povecati.
Ako su sva creva ok, i ler dobar kod prvog paljenja, onda zeza taj motoric ler gasa.Skini ga i lepo ocisti, pa probaj, moralo bi da bude dobro.
Ako su sva creva ok, i ler dobar kod prvog paljenja, onda zeza taj motoric ler gasa.Skini ga i lepo ocisti, pa probaj, moralo bi da bude dobro.
- ivan_lkc
Kada ujutru upalim auto, jedva da ima ler... Kada se zagreje malo, vec je dosta bolje... nekada mi se ugasi auto kada brzo ubacim u ler dok je hladan, cak i u voznji ako saltam sporo drzim na kvacilu... Ako mu lagano spustam obrtaje, on radi i trese se mnogo, sto znaci da je mali broj obrtaja...
zatezao sam sve selne na crevima, jedino da prekontrolisem malo bolje... Znaci problem je samo dok je auto hladan...
Kako se cisti taj motor ler gasa? jel mogu nesto da zaj.........?
zatezao sam sve selne na crevima, jedino da prekontrolisem malo bolje... Znaci problem je samo dok je auto hladan...
Kako se cisti taj motor ler gasa? jel mogu nesto da zaj.........?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Skini ga i sipaj u njega benzina... pusti ga par minuta da se otkravi i onda ga produvaj kompresorom. (naravno pre toga istočiš benzin
)
Kad je u pitanju pintara efi... samo ti je neko crevo napuklo... zbog toga ima brljav ler.
Ali probaj i sa čišćenjem motorića.

Kad je u pitanju pintara efi... samo ti je neko crevo napuklo... zbog toga ima brljav ler.
Ali probaj i sa čišćenjem motorića.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- ivan_lkc
Sinoc sam pokusao da ga skinem, ali mi nije islo pa sam batalio da ne bih zeznuo nesto... Pokusacu da ga skinem i ocistim ovih dana... I creva cu da proverim detaljnije, ali nisam siguran da cu da nadjem nesto sto vec nisam...

- srecemperor
- Poruka: 7
- Član foruma od: četvrtak, 12. avg. 2010. u 00:02h
recimo da imam slican problem,meni je totalno nepravilan ler gas kad je auto hladan,recimo nekih 5-6 minuta dok malo ne podigne temperaturu,onda se stabilizuje i ler gas mi je tada na 900 a dok se ne zagreje moram da ga odrzavam drzeci nogu na gasu jer toliko nepravilan rad ima da dok pustim ugasi se.
to me tako izbija iz takta
vec skoro 3 meseca a slucajno sam video ovu temu pa rekoh ako neko zna sta bi to moglo biti ?
to me tako izbija iz takta

metalika maj dobar drugar
- Markoni
Ako vozis na plin onda ti je siromasna smesa plinom.
Odvrni onaj sraf za protok plina za pola kruga pa vidi razliku.Ako opet zeza odvrni za jos pola kruga i treba da bude ok.
Odvrni onaj sraf za protok plina za pola kruga pa vidi razliku.Ako opet zeza odvrni za jos pola kruga i treba da bude ok.
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Jel jos stoji ova tvrdnja ?ivan_lkc piše:Setih se sad da pitam jel moze da ima neke veze sa ovim to sto protokomer nije povezan na el. instalaciju (verovatno zbog plina)...?
- ivan_lkc
Stoji...
Nije valjda tu problem? Sta bi tu bilo resenje? Nov protokomer?

Nije valjda tu problem? Sta bi tu bilo resenje? Nov protokomer?