Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Da li je benzinska pumpa???

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Da li je benzinska pumpa???

Poruka od alekco » utorak, 2. nov. 2010. u 00:34h

U pitanju je Mondeo 2.0 B+tng...elem...pre neki dan (tacnije jutro) auto je radio na parkingu sat vremena..ugasim..posle par minuta nece da upali. Posto mora da upali prvo na benzin, pa tek onda na plin...ma ni da mrdne. Posle sat vremena bauljana po osiguracima..i ko zna cemu, krenemo da ga slepamo, i na semaforu, kao da probam...upali.
Evo veceras, stao na pumpu da sipam gorivo, ista prica. Skinem zadnje sediste, da vidim da li je pumpa. Nista se necuje kada se da kontakt.
Majstore, pomagaj :D

adnan89
Poruka: 349
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h

Re: Da li je benzinska pumpa???

Poruka od adnan89 » utorak, 2. nov. 2010. u 00:44h

pa nema sta drugo biti kad je tako, ako je ne cujes onda je pumpa... mada kod tebe bi trebalo da kad verglas da pumpa radi, nece na kontaktu (pobogu, nije to WC, odnosno VW)... haha

alekco

Poruka od alekco » utorak, 2. nov. 2010. u 00:48h

Ma nece ni na verglanje! Ali imam jedno pitanje. Ako je pumpa riknula, kako to da proradi?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 2. nov. 2010. u 00:59h

A to kad si ga upalio na šlepanju... jel normalno radio na benzin ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

alekco

Poruka od alekco » utorak, 2. nov. 2010. u 01:35h

Ma nije upalio na gurku. automatik. Nego na kljuc, i sasvim je normalno radio...do danas.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 2. nov. 2010. u 07:53h

Ako nece da vergla problem moze da bude alanser ili akumulator
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Turbo Force
Rostilj majstor
Poruka: 386
Član foruma od: sreda, 15. okt. 2008. u 16:14h

Poruka od Turbo Force » utorak, 2. nov. 2010. u 09:14h

Moguce da imas hladan lem na releju za benzinsku pumpu pa cas radi ili ne radi, ili imas slican problem kao ja na mercedesu gde je izgleda komp riknuo pa kad mu se cefne on upali a zna i da se ugasi u toku voznje pa ne moze odmah da se upali nego mora da prodje malo vremena.

adnan89

Poruka od adnan89 » utorak, 2. nov. 2010. u 10:20h

alekco piše:Ma nece ni na verglanje! Ali imam jedno pitanje. Ako je pumpa riknula, kako to da proradi?

moras zamijeniti pumpu, nemozes je natjerati da proradi :D

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 2. nov. 2010. u 11:55h

Ne mora da znači da je sama pumpa riknula.
Ima tu dosta stvari preko kojih dolazi struja do iste.
Osigurači, kutija sa osiguračima, instalacije, relej...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » utorak, 2. nov. 2010. u 15:12h

po momm misljenju cim nece da vergl nesto oko struje je u pitanju znaci teraj kod elektricara......
pa kada on resi taj problem a auto i dalje nece da upali (ali vergla) e onda teraj kod mehanicara jer tada moze da bude isto svast
ps. misljenje lajika
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Turbo Force
Rostilj majstor
Poruka: 386
Član foruma od: sreda, 15. okt. 2008. u 16:14h

Poruka od Turbo Force » utorak, 2. nov. 2010. u 16:59h

Koliko sam ja razumeo auto vergla ali zato sto pumpa ne radi on ne pali. Kad se desi da auto nece da upali skini sediste i uzmi unimer ili probnu lampu i skini dzek od pumpe ili ako ga nema samo malo zaguli instalaciju od pumpe i daj kontakt, ako pokaze 12 volti ili zasvetli probna lampa onda je pumpa ne ispravna jer struja dolazi do nje, ako ne sveti i unimer ne pokzauje nista onda je do instalacije prema motoru. Kreni od releja za pumpu otvori ga i vrati ga otvorenog u leziste i daj kontakt ako vidis da cakne a pumpa na radi onda je do pumpe a ako se nista ne desava pritisni ga prstom dok je na kontaktu i oslusni da li radi pumpa( ovo ne znaci da je relej crko, mozda ne dobiva struju sto treba proveriti) i tako dalje.

adnan89

Poruka od adnan89 » utorak, 2. nov. 2010. u 17:52h

ja ne znam kako ne citate od pocetka, momak nigdje nije napisao da nemoze verglat. vec jednostavno nece da upali, sto znaci da je 99% oko pumpe, osiguraci, relej pa cak i sama pumpa

alekco

Poruka od alekco » sreda, 3. nov. 2010. u 10:18h

Evo da vam javim sta je bilo. Uz telefonsku pomoc Dragomira (posto ne mogu da slepam auto od Barajeva do Pinosave)...resili smo problem. Hvala mu jos jednom.
U pitanju je benzinska pumpa u rezervoaru. Ali ne pumpa, nego dzek koji se kaci na pumpu. LOs kontakt i sve je tu lepo nagorelo. Najveci problem je bio izvaditi situ, jer je otvor ispod sedista pomeren u odnosu na cep rezervoara. Verovatno je karoserija bila spremljena za dizel varijantu...pa se tu nesto ne gadja, ili je inzinjer malo omasio.
Resenje, skidanje zastitnih limova sa poda auta, i skidanje rezervoara. Plovak i pumpa se nalaze u plasticnom kucistu, pa sam sve te lepo rasklopio. Problem je nastao oko dzeka. Nema da se nadje posebno, pa sam lepo zalemio zice direktno na pinove, pa sa termo skupljajucim buzirima to lepo izolova a preko svega toga, specijalni termo buzir sa lepkom (otporan na vlagu i na benzin).
Namestio, probao...vratio i radi.
Ne daj boze ako se nekome ovo desi...nek mi se javi na PM....doktorirao sam problem.
Ali utesio sam se kada mi je neki poznanik rekao da su njemu na Cayenu obe pumpe crkle u isto vreme sign0007

alekco

Poruka od alekco » ponedeljak, 6. dec. 2010. u 18:05h

Evo da javim sta se desava. Ta nova pumpa sto je namestena..ok je radila nepunih mesec dana.
Auto je poceo da trokira na benzin, da gubi snagu. Kad mu se doda jaci gas, pocne da se gusi i krene da se ugasi. Napominjem da na gas radi perfektno.
Sumnjalo se na regulator pritiska goriva u rezervoaru. Pa da li je kompijuter od plina...pa ovo pa ono.
Zamenjeni su svi kablovi, svecice su nove, cak sam i ponovo zamenio filter goriva. Deo sa pumpom i plovkom kosta ubi boze, pa tako ja nabavim polovan sa slupanog mondea koji je presao 100K. Stavim ja sve te lepo tamo gde mu je mesto, i ponovo ista prica. Napravim ja manometar i zakacim na rail, i pritisak je oko 4 bara, kada pocne da gubi snagu...padne na 1.5bar.
Stavim ja i trecu pumpu, vozio konstantno 150 km, i taman pomislih da je sve ok, kad on opet zastuca jednom...
Ima li neko u opste ideju sta moze da bude? Ako nista drugo, ljudi...nagadjajte :D

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“