Trese pri polasku
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: četvrtak, 3. sep. 2009. u 11:27h
Trese pri polasku
Sledeća stvar mi se događa na Mondeu II: pri polazu, kada je vlažna podloga, naročito na uzbrdici, pri većem gasu auto snažno zatrese nakoliko puta pre nego što "uhvati" brzinu i krene. Pri manjem gasu se to ne dešava. Set kvačila sam menjao pre 15 000 km, (stavio LUK). Inače u vožnji nemam problem. Razmišljam da nije korpa oštećena, ko bi znao da objasni kako to može tačno da se proveri (koji su još simptomi oštećenje korpe?). Zanima me i da li bi to mogla da bude i kontrola proklizavanja, mada ne znam ni kako se to oseti ni da li moj auto to uopšte ima. Hvala unapred.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Trese pri polasku
imam isti problem (mondeo 2 td), kao da je preskocilo, kao da guma odskace od asvalta, takav osecaj, ali samo kada krecem, na pustanju kvacila, ali ja sam stavio lamelu od 2 , 500 din, posto je stara proklizala, nije mi se to ranije desavalo, nisam menjao korpu, i nije mi se pre desavalo, to je bilo zbog loseg kvaliteta lamele kod mene sigurno,(i onako neplaniram da ga vozim dugo) kod sestre sam stavio lukov set, odlican, svi problemi su reseni, mislim ako je lukov nema problema.
E sada zasto bi korpa crkla ako je nova, ako si menjao set- druk lager korpu i lamelu, naravno ako je sve to zamenjeno, ne verujem da bi taj majstor koji je posavetovao luk da stavis, onda je znao da je sa drugim marakama veliki problem, ne bih onda rizikovao da ti nezameni, moguce je da je i do trapa, drzaca motora itd, ali treba saslusati i majstore, ja to nisam.....
E sada zasto bi korpa crkla ako je nova, ako si menjao set- druk lager korpu i lamelu, naravno ako je sve to zamenjeno, ne verujem da bi taj majstor koji je posavetovao luk da stavis, onda je znao da je sa drugim marakama veliki problem, ne bih onda rizikovao da ti nezameni, moguce je da je i do trapa, drzaca motora itd, ali treba saslusati i majstore, ja to nisam.....
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: četvrtak, 3. sep. 2009. u 11:27h
Nisam razumeo da li si rešio problem. Uglavnom to su ti simptomi koje si naveo. Ima li ko da zna nešto više da napiše o ovom problemu?
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
skace i na opel astri isto, odnsono tocak odskace od ceste, to nema veze sa lamelom i korpom vec samom konstrukcijom gume i amortizera.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
meni neskace tocak, ali tako izgleda, provereno je do kvaliteta lamele kod mene, problem nisam resio jer prodajem sporet, vreme mu je, znaci ako je lukov set ceo zamenjen, ovo ne sme da se desava, ne znam dali ima veze sa montiranjem lamele, dali ona moze da se stavi naopako, to pitaj dragomira, on je tata za to, moras da kazes kada je pocelo, dali bas posle zamene kao meni....Manjelino piše:Nisam razumeo da li si rešio problem. Uglavnom to su ti simptomi koje si naveo. Ima li ko da zna nešto više da napiše o ovom problemu?
- dusanfordmk3
- Poruka: 48
- Član foruma od: sreda, 17. nov. 2010. u 21:07h
drzaci motora ili menjaca? mproveri to prvo
ford se ne kvari, on samo zahteva pažnju!!!