Pomagajte dijagnostikovanjem, ako uspem da objasnim šta mi se desilo!
(Mondeo I 1.8td je u pitanju, mada nisam siguran da je bitno)
Krenem maločas do grada i kad htedoh da se uključim u saobraćaj (namotan nepun desni ajnšlag) ispusti neki zvuk kao da je ispao iz brzine. Ništa čudno, pomislim, dešavao mi se i ranije da ispadne iz rikverca, mada nikad do sad iz neke brzine za napred. Ubacim u drugu, dodam gas, kad je počelo da krlja, 'oće volan iz ruke da mi istrgne. Skinem nogu s gasa normalno ide. Skrenem desno - isto. Krlja, kao da mi neko srce iz grudi čupa :-( Na pravcu, dodam minimum gasa (toliko malo da nisam siguran da nije išao na ler gasu - ništa). Smotam desno, tačnije pokušam da smotam desno - jedva! Mala uzbrdica, ravno, dodam gas čisto da se ne ugasi - krlja, ubi!
Šta može da bude? Homokinetički? Poluosovina? Diferencijal? ...?
Majstor mi je menjao homokinetički prošlog vikenda, pa ne znam da li da mu reklamiram, ako je homok. u pitanju a ne bih da cimam čoveka ako se ispostavi da je nešto drugo. (uzgred, on je u Surčinu a ja kod Fontane pa nije baš ni da se šlepa do tamo).
Helphelphelp!
Pomagajte Fordadžije!
Moderator: Dragomir
- adam
- Poruka: 290
- Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Pomagajte Fordadžije!
Najverovatnije je problem sa poluosovinom tj proklizala na nekom nutu
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- adam
- Poruka: 290
- Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h
Re: Pomagajte Fordadžije!
Hvala Gagi!
Jel zaj...ana zamena? Pitam, pošto nema šanse da ga šlepam do Pinosave a ne bih baš poveravao popravku nekom "univerzalcu iz kraja".
Jel zaj...ana zamena? Pitam, pošto nema šanse da ga šlepam do Pinosave a ne bih baš poveravao popravku nekom "univerzalcu iz kraja".
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h