Ford Focus 16v 1.6 Benzin 2002 - Check Engine
Moderator: Dragomir
- FocusMe
- Poruka: 24
- Član foruma od: nedelja, 27. jun 2010. u 15:05h
Ford Focus 16v 1.6 Benzin 2002 - Check Engine
Da li neko ima savet? Znaci lampica Check Engine se pali (kontiunirano svetli) i tako stoji jedno 3-4 hladna paljenja pa se zatim ugasi i nikom nista.Auto vuce sasvim normalno i nisam primetio nista drugo osim sto me ta lampica iritira.E , sad citao sam na nekim stranim forumima ( ili na nekom uputstvu ne mogu sada ni da se setim) da ako lampica ne trepce , auto moze da se normalno vozi.
Jednom (prvi put) mi se to desilo i ja sam stao ne znajuci sta je, auto se malo ohladio ja proverio sve zatvarace (rezervoar, voda, ulje,), nivo ulja OK, kleme OK , osigurace i releje malo prodrmao da vidim ne gubi li neki kontakt...sve onako laicki cisto da vidim u cemu je stvar jer se auto normalno ponasao, zatim sam seo u auto i otisao do pumpe (EKO kod YU biznis centra) i dolio za 1000 din. I lampica se ugasila (znaci isti taj dan u roku od 15 minuta).
Sada mi se desava s vremena na vreme da to potraje i vise hladnih paljenja (znaci voznja recimo do posla, auto se ohladi i odstoji 6-7 sati i onda opet voznja).
Znaci ona se sama upali i ugasi bez intervencije majstora.
Zna li neko sta to moze da bude.Isto sam cuo negde da je to najverovatnije nesto sa nepravilnom mesavinom(benzin + vazduh)) ili gorivom , ili mozda ima veze sa izduvnim gasovima emisijom CO2.
Ko se razume ili je imao slicnioh problema molim za savet.
Jednom (prvi put) mi se to desilo i ja sam stao ne znajuci sta je, auto se malo ohladio ja proverio sve zatvarace (rezervoar, voda, ulje,), nivo ulja OK, kleme OK , osigurace i releje malo prodrmao da vidim ne gubi li neki kontakt...sve onako laicki cisto da vidim u cemu je stvar jer se auto normalno ponasao, zatim sam seo u auto i otisao do pumpe (EKO kod YU biznis centra) i dolio za 1000 din. I lampica se ugasila (znaci isti taj dan u roku od 15 minuta).
Sada mi se desava s vremena na vreme da to potraje i vise hladnih paljenja (znaci voznja recimo do posla, auto se ohladi i odstoji 6-7 sati i onda opet voznja).
Znaci ona se sama upali i ugasi bez intervencije majstora.
Zna li neko sta to moze da bude.Isto sam cuo negde da je to najverovatnije nesto sa nepravilnom mesavinom(benzin + vazduh)) ili gorivom , ili mozda ima veze sa izduvnim gasovima emisijom CO2.
Ko se razume ili je imao slicnioh problema molim za savet.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Ford Focus 16v 1.6 Benzin 2002 - Check Engine
Moze biti 1001 problem.Nista bea kacenja dijagnostike
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- rile
- Poruka: 132
- Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h
Meni se lampica ni ne pali
Dijagnostika kaze da je nesto oko goriva a auto trosi normalno tako da ako je sve urade teraj 

- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Na mom Focusu se kad sam ga kupio upalila "check engine'" lampica. Stajao je godinu dana, i ispostavilo se da je lambda sonda u pitanju.
Zamenjena je pre pet godina i vise nikad se nije upalila.
Zamenjena je pre pet godina i vise nikad se nije upalila.
-
- Poruka: 152
- Član foruma od: petak, 19. feb. 2010. u 08:53h
Na Focusima prve generacije, umela je lambda sonda da prvavi probleme
Ali kao što gagi kaže, mora prvo dijagnostika da se uradi valjano
Ali kao što gagi kaže, mora prvo dijagnostika da se uradi valjano
- FocusMe
- Poruka: 24
- Član foruma od: nedelja, 27. jun 2010. u 15:05h
Hvala na savetima! Provericu na dg koji su kodovi pa cemo videti, doduse sacekacu ako se opet upali pa onda.
hvala svima!
hvala svima!