Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Lampica za ABS

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
bkrmar
Poruka: 110
Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h

Lampica za ABS

Poruka od bkrmar » utorak, 28. sep. 2010. u 18:00h

Posle zamene plocica upalila se lampica za ABS, dijagnostika prijavljuje gresku. Da li neko ima ideju sta to moze da bude? Proverio sam da li negde gubi kontakt i sve je ok.
Hvala unapred
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Lampica za ABS

Poruka od Dragomir » utorak, 28. sep. 2010. u 19:28h

Koju gresku ocitava dijagnostika ?
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

bkrmar
Poruka: 110
Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h

Poruka od bkrmar » utorak, 28. sep. 2010. u 20:41h

Ne bih tacno znao koju (danas sam bio u servisu za dizne, pa su mi usput rekli da mi prijavljuje gresku na prednjim tockovima). Gori lampica za ABS i lampica za rucnu kocnicu. Naravno ABS ne radi... Pregledao sam danas kontakte sve je ok, skoknucu sutra do servisa pa cu da pogledam....
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.

analizator
Poruka: 45
Član foruma od: sreda, 3. mar. 2010. u 14:31h

Poruka od analizator » nedelja, 3. okt. 2010. u 20:13h

Pozdrav. Evo ako mogu da predocim svoje iskustvo... Ja sam na Fiesti mk4 rest. 2000. imao isti problem nakon zamene plocica. Epilog je bio, oba neispravna prednja senzora ABS-a. Dijagnostika nije utvrdila kvar(need more driving to complete test), nego sam sam pomocu auto data programa utvrdio kvar. Nakon toga sam potrazio senzore i saznao tuznu istinu da su u Srbiji 60eur/kom. Sada cekam da mi ih donesu iz Nemacke...

zolee
Poruka: 523
Član foruma od: sreda, 30. dec. 2009. u 23:20h

Poruka od zolee » ponedeljak, 4. okt. 2010. u 00:39h

Hm... majstor kad mi je menja... ne secam se vise sta... ali rekao je da jako mora da pazi da ne osteti senzore prilikom skidanja tog sto mi je riknulo (glavcina valjda).
Mislim, kako to, odneses ispravan auto a vrati ti ga sa riknutim senzorom? Petlja oko tockova... previse slucajnosti.

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Poruka od DRAGANFORD » ponedeljak, 4. okt. 2010. u 17:30h

zamena disk plocica nema nikakve veze sa senzorom ABS i te price da majstor sjebe ABS kod zamene plocica su cista glupost

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 4. okt. 2010. u 20:02h

Moze majstor pri promeni diskova i plocica da utice na ispravnost ABS-a
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Shoshon
VIP
Poruka: 717
Član foruma od: subota, 11. jul 2009. u 19:14h

Poruka od Shoshon » utorak, 5. okt. 2010. u 18:15h

Mani je posle zamene pločica stalno gorela lampica za ABS ali je prestala nakon nekog vremena - 2-3 dana. Moja, laička, pretpostavka: pločice su konačno nalegle kako treba na diskove i sada ABS može da odrađuje svoj deo.
Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“