Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo 2.0 - pokazivač temperature motora

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
milance_pv
Poruka: 19
Član foruma od: subota, 25. sep. 2010. u 00:49h

Mondeo 2.0 - pokazivač temperature motora

Poruka od milance_pv » subota, 25. sep. 2010. u 17:14h

Imam nekoliko "problemčića" na Mondeu. Najbitnije mi je da riješim problem iz naslova, ostalo mislim da nije strašno...

1. Pokazivač temperature motora ne radi svoj posao. Kazaljka je "mrtva". Da li je to posao za mehaničara ili za auto-električara? Iskreno, sumnjam da je prethodni vlasnik nešto petljao oko kilometraže, možda je tada "ubio" pokazivač...

2. Ventilacija (grijanje/hladjenje/klima) mi radi samo kada je prekidač za jačinu u poziciji 4. Takođe, čini mi se da ne duva kroz ona tri-četiri otvora koja "gađaju" u lice vozača i suvozača... O čemu se radi? Šta preporučujete?

3. Zezaju me elektro podizači: sa svog (vozačevog) nemam kontrolu nad suvozačevim staklom, a zadnja stakla (opet sa vozačevog podizača) mogu samo da spuštam. Na ostalim vratima, svaki za svoje staklo, dobro rade. Da li se to mijenja ili popravlja, koje su cijene...?

4. Zadnja vrata (gepek) neće da stoje kada se podignu. Ima li lijeka tim klipovima? Staviti nove ili polovne? Cijene?

5. Gdje se može narezati kod-ključ za njega? Koje su cijene? Napominjem da nemam master ključ.

Ako znate nekoga ko može sve ovo srediti, otvoren sam za sve predloge...

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Mondeo 2.0 - pokazivač temperature motora

Poruka od Markedjani » subota, 25. sep. 2010. u 17:19h

1. Za početak termodavač... a neka teža varijanta je da je crko termostat pa je auto konstantno hladan... da li se barem malo podigne temp i da li radi grejanje ?

3. Treba skinuti sve prekidače i očistiti kontakte na njima... znači ne kontakte na džekovima nego unutar samih prekidača kontakti... to bi trebalo probati za početak.

4. Amortizer gepeka je popustio... kupi nov.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

milance_pv
Poruka: 19
Član foruma od: subota, 25. sep. 2010. u 00:49h

Poruka od milance_pv » subota, 25. sep. 2010. u 17:29h

1. Kazaljka ne mrda. Grijanje radi.

3. Moram li skidati tapacirunge sa vrata ili mogu da skinem samo one poklopčiće sa kontakata?

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » subota, 25. sep. 2010. u 17:47h

1.termo davac ili ozicenje
2.Reostat za brzine i problem sa vakum vazduhom koji prebacuje klapne
3.prekidac na vozackim vratima nadji poliovan
4.novi amortizeri oko 10-15e
5.Tesko je sta uraditi bez master kljuca obrati se Risticu u Zemunu ul.22.oktombra
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“