Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.6 tdci dizne?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Focustdci
Poruka: 2
Član foruma od: nedelja, 19. sep. 2010. u 23:32h

Focus 1.6 tdci dizne?

Poruka od Focustdci » nedelja, 19. sep. 2010. u 23:40h

Pozdrav svima, htio bih da vam kažem svoj problem sa mojim 1.6 TDCI motorom, 66kw jer je stvarno čudan i možda neko ima iskustva sa ovim.
Naime , motor radi super, troši normalno kako dizel tako i ulje, vuče normalno, nikakve dimove crne ne ispušta ili bilo šta čudno da radi ali ima veoma čudan zvuk kada dodajem gas. To je kao neko kuckanje glasno,visok je ton , ne znam ni ja kako opisati pravo iritantno ali samo kada je motor po opterećenjem , gasom, u leru se apsolutno ništa ne čuje slično. E sad, svakakvi majstori mi svašta govorili, ovlašteni servis nešto čačkao kažu dizne i velikodušno mi predložili da kupim 4 nove po cijeni od 300e svaka . Ne razumijem kako se dizne čuju ako nikakvih simptoma oštećenja dizni nema za koje ja znam,slaba vuča,potrošnja velika, dim...
Dakle, motor radi apsolutno kako treba osim tog zvuka koji proizvodi i to samo pod gasom, u leru sve normalno.
Šta bi ovo moglo da bude?
Hvala unaprijed na odgovorima!

gorelica
Poruka: 5
Član foruma od: nedelja, 20. dec. 2009. u 19:21h

Re: Focus 1.6 tdci dizne?

Poruka od gorelica » ponedeljak, 20. sep. 2010. u 23:38h

Mislim da bi najbolje bilo da uporedis zvuk tvog motora sa nekim ko ima isti takav motor(moze i pezo).
Zvuk se cuje dok auto nije zagrejan kada se dodaje gas,ali ja mislim da taj zvuk ima svaki motor psa grupacije
tj. 1.4,1.6 i 2.0 tdci. Naravno ,mozda nisam najbolje razumeo tvoj problem i to sto te iritira u tom zvuku. Mozda je
stvarno neki kvar , ali stvarno je taj zvuk malo specifican u odnosu na druge dizel motore. Oprosti ako sam pogresno razumeo.
Pozdrav.

Focustdci
Poruka: 2
Član foruma od: nedelja, 19. sep. 2010. u 23:32h

Poruka od Focustdci » utorak, 21. sep. 2010. u 08:19h

Hmm, nije to baš takav zvuk da se može ignorisati kao standardna buka nekog motora, prilično je glasan i iritantan, kad sam ga tek kupio nisam ni primjetio jer sam čitav život benzince vozao pa mi se činilo kao normalan dizel zvuk ispočetka.
Mene interesuje da li je moguće da dizne prave ovakav zvuk, kao klepetanje neko a da istovremeno nikakve druge simptome kvara ne pokazuju, dijagnostika ništa nije pokazala, troši normalno, ide normalno...ali čim dodam gas klepetanje, izraženije je u nižim obrtajima ili kada je motor pod većim opterećenjem u višoj brzini.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 21. sep. 2010. u 18:36h

Mogu dizne da prave takvu buku,a moze i lose gorivo,klipovi losi,lanac razvoda,pojedene bregaste
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“