mondeo '93. 1.6 16v pancevac POMAGAJTE!!!
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 13
- Član foruma od: utorak, 13. apr. 2010. u 11:54h
mondeo '93. 1.6 16v pancevac POMAGAJTE!!!
menjao sam dihtung glave i sve sto ide po redu jer je pukao jedan ventil.zamenio sve,stavio nove uzupcio po slici koju mi je dragomir poslao,valjda,i upalio je odmah ali imam problem.kada sam skinuo svecicu na prvom cilindru bila je garava i masna a ostale 3 su bile bele.Ocistio sam i vratio i pogledao da li baca varnicu pa prvom-baca odlicno.Vratio i ponovo upalio ali trese na leru kao da radi na 3 cilindra a u voznji izvuce svih 90 konja i sad mi se desava da kada ga upalim digne obrtaje na 2000-2500 a kada prebacim na plin isto se ponasa i cak digne obrtaje i do 4000 dok se ne zagreje .podmazivao sam sajlu za gas i opet isto radi.POMAGAJTE!!!
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: mondeo '93. 1.6 16v pancevac POMAGAJTE!!!
Garava i masna svećica indukuje sagorevanje ulja . Ostale svećice trebaju biti biskvitne boje .
Jel ti lepo radi IACV (step motor lera) ? Orasklopi ga , očisti mehanički deo i vrati ...
Da negde nisi zaboravio neko vakum crevo da montiraš ?
Jel ti lepo radi IACV (step motor lera) ? Orasklopi ga , očisti mehanički deo i vrati ...
Da negde nisi zaboravio neko vakum crevo da montiraš ?
-
imao sam problem sa jednim T komadom vakuum creva sto ide na blok to sam sredio ali i dalje je trese!gde se nalazi to i kako izgleda?
-
na nekom forumu sam video da su iskljucivali protokomer i kazu da je radio auto normalno.Da li da probam tako?
i posto pojma nemam kako izgleda taj IDACV kako da ga pronadjem?
i posto pojma nemam kako izgleda taj IDACV kako da ga pronadjem?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Tesko je doci do step motora,nalazi se na usisnoj grani sa doljnje strane.
Probaj sa otkopcavanjem protokomera.
Premeri kompresiju
Probaj sa otkopcavanjem protokomera.
Premeri kompresiju
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
druze izmeri kompresiju,ako je kompresija uredu zameni mesta prvoj idrugoj dizni mozda je propisala dizna.obziro dasu druga,treca,cetvrta dina bele znaci normalno sagoreva proveri o ring/gumica okrugla/ na samoj dizni prvoj.pozdrav dragan