Pokvaren Mjenjac
Moderator: Dragomir
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
Pokvaren Mjenjac
Ostao bez ulja nekih 200 km do kuce, jer je semering pustio odjednom. Nasuo sam oko 0.7l, toliko je moglo stati i mjenjac mi se sad ovako cuje
[youtube]SBoZv46PpoM[/youtube]
malo prije je nesh puklo i drobi unutra pravo, nisam mogao snimiti jer sam cekao kad ce otpast nesh.
nema mu spasa ili ipak ima zamjenom lezajeva bla bla...
[youtube]SBoZv46PpoM[/youtube]
malo prije je nesh puklo i drobi unutra pravo, nisam mogao snimiti jer sam cekao kad ce otpast nesh.
nema mu spasa ili ipak ima zamjenom lezajeva bla bla...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Pokvaren Mjenjac
kupiš drugi menjač za 50-70 eur i vozi dalje.
Paše ti menjač od svih fordova sa prednjom vučom i cvh motorom... u suštini odgovara ti bilo koji IB5 menjač samo da je od benzinca.
Paše ti menjač od svih fordova sa prednjom vučom i cvh motorom... u suštini odgovara ti bilo koji IB5 menjač samo da je od benzinca.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- adnan89
a to IB5 citam na mjenjacu ili ima neka fora za znam koji je koji. haver mi ima dizela, samo sto je i on to petljao nesh skidao tam vam a ima mjenjac. kakva je razlika izmedju dizelovog i benzinca?
u dizela kraci prenos?
u dizela kraci prenos?
- Markedjani
- Predsednik kluba
Nikakva fora za to ib5... znaš kako izgleda tvoj menjač... tražiš isti takav samo sa benzinca 
Prenos je duži kod dizla.

Prenos je duži kod dizla.

- adnan89
meni su dizelov i moj isti po izgledu, samo znaci unutra je razlika....
na mojih 77kw hoce li se osjetiti taj duzi prenos?
i jos nesh, semeringe kad sam mijenjao na ovom svom sadasnjem prije dva dana, uocio sam luft tamo gdje dodje poluosovina u mjenjac, ali ne mali luft nego polijepo 3-4 mm... da li taj luft smije biti ili je to lezaj pa mora biti fixno. ja brijem da mora biti fixno jer tu su semerinzi, i je*es semering ako ima luft. i sad kad sam ga dotjerao do garaze, navelo me da dirnem poluosovinu tamo gdje ulazi u mjenjac, i tako je vreeeeeeeela. vid budale
na mojih 77kw hoce li se osjetiti taj duzi prenos?
i jos nesh, semeringe kad sam mijenjao na ovom svom sadasnjem prije dva dana, uocio sam luft tamo gdje dodje poluosovina u mjenjac, ali ne mali luft nego polijepo 3-4 mm... da li taj luft smije biti ili je to lezaj pa mora biti fixno. ja brijem da mora biti fixno jer tu su semerinzi, i je*es semering ako ima luft. i sad kad sam ga dotjerao do garaze, navelo me da dirnem poluosovinu tamo gdje ulazi u mjenjac, i tako je vreeeeeeeela. vid budale
- Markedjani
- Predsednik kluba
Da... samo je razlika u prenosu 
Osetićeš... dosta slabije će da ubrzava.
A za semeringe prepuštam majstorima da daju odgovor

Osetićeš... dosta slabije će da ubrzava.
A za semeringe prepuštam majstorima da daju odgovor

- adnan89
ok djani. hvala na obrazlozenju... nego ima li kakav broj na njemu, da mogu raspoznat dizel mjenjac od benzinca?