Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

mondeo 2.0 duratorq

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
mondeo_ue
Poruka: 1
Član foruma od: ponedeljak, 6. sep. 2010. u 23:31h

mondeo 2.0 duratorq

Poruka od mondeo_ue » ponedeljak, 6. sep. 2010. u 23:37h

pozdrav svim fordovcima, imam jedan problem sa mojim mondeom karavanom, 2004 2.0 Duratorq TDCi
Naime sta se dogadja, motor na usponima dize temparaturu do kriticne za pregrevanje.Ventilator se vrlo tesko i retko ili se uopste ne pali.Termostat proveren-OK, stavljna nova vodena pumpa, motor ventilatora radi kada se direktno dovede napon...
Znaci ostao je samo senzor koji daje signal bord compu da upali ventilator...e sad fora je u tome sto ja ne mogu tacno da ustanovim koji je to senzor.Da li neko moze da opise ukoliko zna, koji je to senzor, gde se nalazi, kako izgleda, da da neku slikicu, bilo sta bi bilo od koristi...
unapred hvala!

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: mondeo 2.0 duratorq

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 6. sep. 2010. u 23:41h

Operi hladnjake vode i klime najverovatnije da su prljavi(natalozi se prljavstine izmedju njih)

Senzor za temperaturu se nalazi kod remenice bregaste koja pokrece servo pumpu i pumpu vode,ima sivi cetvrtasi dzek.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Re: mondeo 2.0 duratorq

Poruka od DRAGANFORD » sreda, 8. sep. 2010. u 10:47h

Opis neispravnosti na ovom mondeu ukazuje na neispravan hladnjak.cim motor dobije opterecenje dize temperaturu najbolje je oprati hladnjk /puskirati/ kilme i vode.obzirom da je ta intervencija malo zahtevnija najbolje proveri rashladni sistem pre pocetka radova.ventilator prve brzine se pali od 102-106 stepeni.temperatura rashladne tecnosti u hladnjaku mora biti priblizno ista /gornjai donja zona,sredina/ mereno laser temp ili slicnim uredjajem .pozdrav dragan

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“