Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fiesta 1.8D trza na malim obrtajima

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
montenegrino_bar
Poruka: 4
Član foruma od: ponedeljak, 2. avg. 2010. u 12:37h

Fiesta 1.8D trza na malim obrtajima

Poruka od montenegrino_bar » ponedeljak, 6. sep. 2010. u 22:46h

Imam problem sa autom ( fiesta 1.8D 98.),na malim brojevima obrtaja (da kazem ispod 2000) auto pocne da trza,i to traje sve dok mu ne dam malo veci gas,tj dok obrtaji ne predju 2000.Drugo sto sam primijetio je da se ta pojava drasticno umanji kad se motor zagrije,ne mogu da kazem da potpuno iscezne,ali mnogo,mnogo manje nego kad je motor hladan.Cak i na hladnom motoru nije uvijek isto,nekad je manje izrazeno,nekad vise.Istrosio sam rezervoar skoro do kraja i probao da vidim da nije do goriva,sipao sam ekodizel,ali ne znam da li je ista bolje.cini mi se da jeste,ali kao sto rekoh,simptomi su nekad izrazeni vise,nekad manje...nema pravila.
Nasao sam na jednom bosanskom forumu slican problem,samo sto ja nisam primijetio drasticno povecanje potrosnje goriva kao ovaj lik.

http://www.bhtuning.com/members/ford-fi ... 41973.html

Ima li neko ideju sta bi mogao biti problem u mom slucaju?

p.s. posebno bih zamolio rsdforddragomira da prokomentarise...

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Fiesta 1.8D trza na malim obrtajima

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 6. sep. 2010. u 23:14h

Tesko ovako preko interneta bez nekih osnovnih podataka.
1.Kada si menjao filter goriva?
2.Dali si bio na dijagnostici i kakve greske prijavljuje?
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

montenegrino_bar
Poruka: 4
Član foruma od: ponedeljak, 2. avg. 2010. u 12:37h

Poruka od montenegrino_bar » ponedeljak, 6. sep. 2010. u 23:25h

filter goriva sam mijenjao 01.05. kada sam stavio i nepropusni ventil za gorivo ispred pumpe,jer mi je auto uvijek imao otezano prvo paljenje.Koliko sam km od tada presao,ne znam,posto mi je u medjuvremenu pukla i sajla kilometar sata,tako da nemam precizan podatak o kilometrazi,ali ovao,ugrubo,mogu reci da nisam presao vise od 5000 km.
na dijagnostiku nisam isao,posto mi u CG prilicno oskudijevamo sa servisima za Ford,tacnije,mislim da nema ni jedan sem ovlascenog uvoznika Krizma Motors.
Iskren da budem,nisam ni znao da se moze raditi dijagnostika (ako mislimo na kompjutersku) na mom autu.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 6. sep. 2010. u 23:32h

Fiesta 1.8 obican dizel?Nisam dobro osmotrio koji je motor u pitanju mislio sam da je 1.8 tddi

Pogledaj taj ventil(zna da se zaprlja) i obavezno promeni filter,crnu plasticnu kuticu pored filtera goriva izbaci vani i premosti sa crevom posto hoce da i ona pravi problem,Pogledaj zice do bos pumpe
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“