Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus gubi dah u voznji

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Focus gubi dah u voznji

Poruka od popovicvl » sreda, 14. jul 2010. u 20:57h

Imao sam problema danas sa Focusom MK1 1.6.Naime poceo je da gubi dah pri dodavanju gasa i jednostavno hoce da stane.Stao sam da ugasim auto i ponovo upalio bez problema,
vozio 5-10 km i opet pocinje da trokira.Problem je bio taj sto sam bio u BGu danas,a morao sam da se vratim nekako u NS.Na auto-putu nisam mogao da naguram preko
120 Km/h,poceo bi opet da stuca i cima i morao sam da gasim i palim auto u voznji da se malo osoli i tako na svakih 5-10 km. Jutros dok sam vozio prema BG isao je najnormalnije,
160-170 km/h bez cimanja.Na leru nekad hoce do 6000-7000 rpm,a nekad ne moze preko 3000-4000. Inace radi ravnomerno na leru.

Sta bi moglo da se desi u medjuvremenu?Ja sumljam na pumpu za benzin posto sam otvorio cep rezervoara i nisam osetio da ima vakuma.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Focus gubi dah u voznji

Poruka od Dragomir » sreda, 14. jul 2010. u 23:48h

Najverovatnije pumpa goriva ili prljava sita u rezervaru
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » četvrtak, 15. jul 2010. u 14:15h

Ja sam imao isti problem u subotu. Eskort 1,6 efi otprilike isto se ponasao na otvorenom putu ( pancevo-bela crkva).
Trzao je u voznji i kao da nije imao snage. Trenutno u gradskoj voznji ne trza a nisam bas u prilici u gradu da ga nagazim da vidim dal bolje vuce.Ako otkrijes problem , javi. Da napomenem da sam pre 15-tak dana promenio svecice (motorkraft),kablove nisam promenio kao ni filter goriva.Da! kad sam otvorio cep rezervoara,srknuo je vazduh tj. ima vakuum.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » petak, 16. jul 2010. u 07:22h

Sredio sam stvar. Pumpa u rezervoaru je trokirala + prljavstina se nakupila na nekoj membrani uz pumpicu.
Problem je daleko izrazeniji leti po vrucinama pa je dobra stvar imati bar preko pola rezervoara da bi se koliko-toliko
hladila pumpa.Mada to je trenutno resenje problema,ipak se mora menjati kad vec pocne da se zamara.

Dok sam putovao izjutra u autu je bilo 35/40 l benzina i nisam imao problema,cim je auto stajao na vrucini i
potrosilo se gorivo pocela je zezancija.

Cena pumpice nije mala, oko 50 E + ruke.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“