Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pokazivac goriva i temperature motora se pomera dok je ugase

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
fokus1,8tdcile
Poruka: 31
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 15:41h

Pokazivac goriva i temperature motora se pomera dok je ugase

Poruka od fokus1,8tdcile » nedelja, 11. jul 2010. u 16:05h

1.Vlasnik sam forda fokusa 1,8tdci 100konja 77kw novembar 2002.godine od pre mesec dana. Kad ugasim auto na komandnoj tabli se skazaljke koje pokazuju temperaturu motora i kolicinu goriva se pomeraju levo desno, bukvalno tresu, dodju do sredine i nekad tu ostanu a onda se opet spuste.I tako po celi bozji dan. čim upalim auto sve radi normalno. U ovlascenom servisu nemaju odgovor zbog čega na kompu nema nikakvih gresaka.
To me bas brine.

2, Nisam vozio auto jedno deset dana, nakon povratka sa odmora seo sam u auto i upalio je odmah, ugasio sam ga bez voznje da bi posle dva dana seo u auto dao kontakt sačekao da se ugase sve sijalice sve po proceduri a onda kad sam hteo da upalim nije hteo da zavergla. radio je radio , svegtla sirena, alarm radi ,sve radi ali nece da upali.Nakon nekoliko pokusaja zaverglao je i upalio. Otisao sam do servisa prikacili na komp i kazu da je zabelezio pad napona. i to je to .
Izmerio sam sam napon akumulatora, dobro puni, i uredu je mada je monbat od 66 i stavljen je nov aprila.

3.U ovlascenom servisu je filter goriva 3600. Da li da kupim sam filter i gde. U nisu ima euro auto. Video sam da je sad na njemu delfi filter ford parts35....
4.Takodje me ingteresuje do sada sam v ozio benzinca i nemam iskustva sa dizelom, ingteresuje me kako da smanjim potroswnju. Trosi oko 6,3 koliko sam mogao sam izracunati jer nemam bord komp. Neznam koji je to broj obrtaja i brzina za najpovoljniju potrosnju. Inace gume su mi 185/65 r 15 good year g3ć
Unapred hvala, posto sam ovde prvi put valjda cu se snaci da uskoro postavim fotku fokusa i ispostujem sva pravila foruma.... pozdrav

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: Pokazivac goriva i temperature motora se pomera dok je ugase

Poruka od Neša » nedelja, 11. jul 2010. u 19:52h

Ja sumnjam na akumulator zato sto mislim da ide vise od 66ah za tdci,ako nije moze svasta da bude pa cak i losi lemovi u instr.tabli...

Filtere kupi u Euroauto UFI osim filtera za ulje,ulje ford formula f 5w-30 i filter ulja uzmi u ovlasceni servis na Bubnju.

Kada ga vozis ostrije ili posle duze voznje auto-putem ostavi da radi minut na leru da se ohladi turbina i NIKAKO nemoj da cekas da potrosis gorivo do rezerve,kad dodje na 1/4 rezervoara vreme je da ga punis. Evrodizel sipaj na MOL-u,najbolji je. Pozz
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » nedelja, 11. jul 2010. u 20:04h

za tdci je 72ah
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 11. jul 2010. u 22:15h

fokus1,8tdcile piše:1.Vlasnik sam forda fokusa 1,8tdci 100konja 77kw novembar 2002.godine od pre mesec dana. Kad ugasim auto na komandnoj tabli se skazaljke koje pokazuju temperaturu motora i kolicinu goriva se pomeraju levo desno, bukvalno tresu, dodju do sredine i nekad tu ostanu a onda se opet spuste.I tako po celi bozji dan. čim upalim auto sve radi normalno. U ovlascenom servisu nemaju odgovor zbog čega na kompu nema nikakvih gresaka.
To me bas brine.
Najverovatnije je problem u satu posto su skidali kilometrazu kojekakvi majstori
fokus1,8tdcile piše:2, Nisam vozio auto jedno deset dana, nakon povratka sa odmora seo sam u auto i upalio je odmah, ugasio sam ga bez voznje da bi posle dva dana seo u auto dao kontakt sačekao da se ugase sve sijalice sve po proceduri a onda kad sam hteo da upalim nije hteo da zavergla. radio je radio , svegtla sirena, alarm radi ,sve radi ali nece da upali.Nakon nekoliko pokusaja zaverglao je i upalio. Otisao sam do servisa prikacili na komp i kazu da je zabelezio pad napona. i to je to .
Izmerio sam sam napon akumulatora, dobro puni, i uredu je mada je monbat od 66 i stavljen je nov aprila.
Ja bi servisirao alanser
fokus1,8tdcile piše:3.U ovlascenom servisu je filter goriva 3600. Da li da kupim sam filter i gde. U nisu ima euro auto. Video sam da je sad na njemu delfi filter ford parts35....
U euro autu kupi UFI filter sa brojem 24.445.00 ako neki serviser iz Pinosave nije sve povukao,salim se stice za neki dan
I poslusaj Nesu
fokus1,8tdcile piše:Takodje me ingteresuje do sada sam v ozio benzinca i nemam iskustva sa dizelom, ingteresuje me kako da smanjim potroswnju. Trosi oko 6,3 koliko sam mogao sam izracunati jer nemam bord komp. Neznam koji je to broj obrtaja i brzina za najpovoljniju potrosnju. Inace gume su mi 185/65 r 15 good year g3ć
To nije velika potrosnja ako ga vozis po gradu sa klimom ili ga cepas na auto putu.Inace gume za njega su 195/60R15
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

fokus1,8tdcile
Poruka: 31
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 15:41h

Poruka od fokus1,8tdcile » nedelja, 11. jul 2010. u 23:49h

Hvala na odgovorima, covek od koga sam kupio auto je uvezao auto iz italije i uradio veliki servis ali jedino nije promenio filter goriva, neynam zasto pa cu ga ja zameniti. i otisao bih na ciscenje dezinfekciju klime posto se oseti ponekad miris kad uklju;im klimu ili grejanje.

Covek koji mi je ugradjivao alarm mi je isto rekao da je najverovatnije skidana kilometraza pa se zbog toga pomeraju skazaljke jer po njemu kilometraza na fokusu je vezana za tu tablu i ako se to ne uradi kako treba kaze uvek ostanu neki tragovi.
A u ovlascenom servisu kazu slicno kao nemaju softver kojim bi to regulisali jer se kod fokusa skida kilometraza putem softvera itd.
Mene samo brine da ne dodje do nekog spoja elektrika je to da se nesto ne desi jer mi je neverovatno da se tako pomeraju skazaljke same od sebe.

Praticu da vidim da li ce ponovo pasti napon na autu.Za sad se to desilo jednom.
Inace auto ide kao formula 1 vozio sam ga na kratko 185 na auto putu kad sam ga kupio da vidim kako ide.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“