Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

problem kod paljenja

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
nole
Poruka: 6
Član foruma od: sreda, 10. feb. 2010. u 12:48h

problem kod paljenja

Poruka od nole » subota, 3. jul 2010. u 23:35h

imam problem kod mog eskorta 1.8 16V 97god. prilikom paljenja u momemntu kao da upali i odmah se ugasi , posle toga nema sanse da upali , jedino kada stsnem papucicu gasa do kraja onda upali ali radi kao na dva klipa i izlazi crni dim iz auspuha koji se oseti na benzin obrtaji variraju izmedju 1200 i 1500 obrtaja i motor radi neravnomerno i trese , kada ga isturiram i provozam sve se vrati u normalu motor fantasticno radi i drzi na 1000 obrtaja cak dobro prima gas i ubrzava posle toga iz auspuha se normalno oseti samo sagorevanje i nema vise crnog dima , proveravao sam svecice suve su ali crne ( ima garezi ) ,sve je pocelo da se desava od pre 3 dana pre toga je zamenjen m. ler gasa ( kopija ) nije orginal , do tada je i sa tim funkcionisao besprekorno , svaka pomoc bi dobrodosla

Cika Dule
Poruka: 443
Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h

Re: problem kod paljenja

Poruka od Cika Dule » nedelja, 4. jul 2010. u 22:46h

Cao,

nisam majstor ali sam imao identican problem (doduse u malo gorem scenariju -- posto mi se auto bukvalno par puta ugasio tokom voznje i zamalo se nisam slupao).

Isto kao i ti sam pokusao u dva navrata da zamenim senzor ler gasa sa polovnim, probao da cistim isti ali svaki put je to bilo kratkog daha. Nakon ciscenja auto bi isao normalno jedno par nedelja i nakon toga bi se problem ponovo javio postepeno. Nakon sto sam za dlaku izbegao sudar resio sam da kupim nov senzor ler gasa i od tad nemam nikakvih problema.

PS: ovo je moje licno iskustvo i ne znaci da ti neces resiti problem sa polovnim delom, ali sam imao zelju da podelim to iskustvo sa tobom...

Pozz
Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!

nole

Poruka od nole » ponedeljak, 5. jul 2010. u 14:04h

pozdrav za cika Duleta

upravo sam se vratio iz servisa gde su pokusali da ocitaju dijegnostiku ali bez uspeha jer prijavljuje gresku , nemoze da uspostavi kontakt sa racunarom ali zato sada auto pali bez problema bar za sada e sad ja sam zamenio IACV regulator ler gasa stavljen nov ali kopija , e sad neznam da li cika Dule misli na to ili postoji senzor ler gasa ako postoji gde se nalazi.
jos jednom veliki pozdrav!!!

Cika Dule
Poruka: 443
Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h

Poruka od Cika Dule » ponedeljak, 5. jul 2010. u 22:18h

Cao Nole,
Upravo sam na to mislio tj na IACV regulator ler gasa.

Inace, kada sam ja trazio taj deo rekli su mi u servisu da ne postoji kopija vec samo original koji u tom trenutku nisu imali. Nakon malo pretrage nasao sam ga u tanasicu i platio nekih 100 evrica (nesecam se tacno posto je bilo pre dve godine). Nadam se da si ti prosao bolje po pitanju cene ;)

Pozz i nek te u zdravlju sluzi redbullw
Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!

nole

Poruka od nole » ponedeljak, 5. jul 2010. u 22:34h

cao cika Dule
problem ostao isti mozda cak i gori tako da sam resio da sutra oteram auto u servis i ostavim ga oni kazu da ce im trebati par dana da to rese jer je sve vezano jedno sa drugim map senzor sa IACV cak i vakum creva itd. u glavnom sve je povezano tako da moraju da idu redom , jedino sto sam zaboravio prosli put da kazem da su kvarovi krenuli od kako sam radio limariju kompletno i farbao auto pre toga sem zamene svecica nije bilo problema , a da ja sam IACV kopiju platio 4500 din. inace ima orginal ali kosta od 14000 do 16000 hiljada .
Puno pozdrava za cika Duleta i ako imate jos neki savet bilo bi korisno pozzzzzz

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“