Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Drug na drumu

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Manjelino
Poruka: 7
Član foruma od: četvrtak, 3. sep. 2009. u 11:27h

Drug na drumu

Poruka od Manjelino » četvrtak, 1. jul 2010. u 15:28h

Pozdrav svima i hteo bih sa vama da podelim iskustvo sa puta. Elem, na putu za Grčku, vec na izlazu iz Beograda sam primetio da auto malo više greje (Mondeo II karavan). Nije bas da kuva, ali mu je kazaljka bila pomerena u desnu stranu, blizu crvenog polja. Nije mi se bas to dopalo, ali reko, na uzbrdici sam, vratiće se. Međutim, uskoro se i klima ugasila, pa sam stao da vidim šta je. Ventilatori rade, pumpa se ne čuje, creva na izlazu iz motora prema hladnjaku vrela. Nakon malo razmišljanja sam pozvao Dragomira koji me je odmah uputio na termostat i dao mi precizne instrukcije kako da ga izbacim. Ovom prilikom bih hteo da mu se zahvalim, jer drug na drumu je od neprocenjive pomoći u ovokvim situacijama. Nakon intervencije sam nastavio put bez problema, međutim klima se nije upalila još 2 sata, ali nakon hlađenja motora pred kafanom, dobismo i klimu. Uglavnom auto ne postiže radnu temperaturu, ali sam se vozio do Grčke i nazad bez problema. Još jednom veliki pozdrav za Dragomira i hvala.

vlade
Poruka: 89
Član foruma od: četvrtak, 26. nov. 2009. u 20:28h

Re: Drug na drumu

Poruka od vlade » četvrtak, 1. jul 2010. u 16:20h

Svaka cast za COVEKA !

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » četvrtak, 1. jul 2010. u 16:41h

Odlicno...Nek nam je Dragomir ziv i zdrav sto godina bar!!! thumbsuph ;)
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 1. jul 2010. u 18:41h

a sad coveku u znak zahvalnosti ispecite jagu party0021
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 1. jul 2010. u 19:30h

Ima ovde još na forumu ljudi koji se radi stručno-tehničke konsultacije na putu mogu pozvati umesto AMSS-a. lol
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 1. jul 2010. u 19:54h

911s [SK] piše:Ima ovde još na forumu ljudi koji se radi stručno-tehničke konsultacije na putu mogu pozvati umesto AMSS-a. lol
mechanic party0021
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Poruka od dimges » petak, 2. jul 2010. u 11:24h

Manjelino piše:Pozdrav svima i hteo bih sa vama da podelim iskustvo sa puta. Elem, na putu za Grčku, vec na izlazu iz Beograda sam primetio da auto malo više greje (Mondeo II karavan). Nije bas da kuva, ali mu je kazaljka bila pomerena u desnu stranu, blizu crvenog polja. Nije mi se bas to dopalo, ali reko, na uzbrdici sam, vratiće se. Međutim, uskoro se i klima ugasila, pa sam stao da vidim šta je. Ventilatori rade, pumpa se ne čuje, creva na izlazu iz motora prema hladnjaku vrela. Nakon malo razmišljanja sam pozvao Dragomira koji me je odmah uputio na termostat i dao mi precizne instrukcije kako da ga izbacim. Ovom prilikom bih hteo da mu se zahvalim, jer drug na drumu je od neprocenjive pomoći u ovokvim situacijama. Nakon intervencije sam nastavio put bez problema, međutim klima se nije upalila još 2 sata, ali nakon hlađenja motora pred kafanom, dobismo i klimu. Uglavnom auto ne postiže radnu temperaturu, ali sam se vozio do Grčke i nazad bez problema. Još jednom veliki pozdrav za Dragomira i hvala.
pa podeli s ostalima sto si uradio, demontirao si na licu mesta crevo termostata i pritisnuo onu malu kuglicu ??

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » nedelja, 4. jul 2010. u 22:11h

stajem samo ljudima koji voze forda,posebno onima koji nevoze plastikance
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Manjelino
Poruka: 7
Član foruma od: četvrtak, 3. sep. 2009. u 11:27h

Poruka od Manjelino » ponedeljak, 5. jul 2010. u 12:22h

pa podeli s ostalima sto si uradio, demontirao si na licu mesta crevo termostata i pritisnuo onu malu kuglicu ??[/quote]

Operacija se sastojala u sledećem: Odvio sam tri šrafa (čini mi se M8) koji drže poklopac na kućištu termostata (iz njega ide crevo u gornji deo hladnjaka), bez bilo kakvog skidanja creva. Nakon odvajanja poklopca se termostat prosto izvadi. Postoji kružna diht guma na nekom metalnom prstenu na samom termostatu koju treba skinuti i vratiti na auto. Međutim nisam bio siguran da će to da dihtuje, pa sam ceo taj prsten razdvojio od ostatka termostata (za koji je nitovan) prilično nasilnim putem i priručnim sredstvima, hehe. Onda sam taj prsten sa diht gumom vratio na mesto i zašrafio poklopac, tako da je sve ostalo kako je i bilo, samo njega (termostata) više nije bilo. Pa sam nalio oko 2 l destilovane. Tu sam imao problem jer mi je nivo vode varirao u posudi, tako da sam morao češće da proveravam dok se nije stabilizovao. Uglavnom još nisam stavio termostat, tako da auto nikad ne postiže radnu temperaturu, a često mu je kazaljka skroz ulevo.
Pošto nisam imao ništa (čitaj ništa) pogodno od alata, veliku zahvalnost dugujem i super liku sa pumpe EKO Ćuprija na autoputu koji mi je ustupio njegove gedore bez kojih bi ceo puduhvat bio nemoguć.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“