Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ventilator hladnjaka

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
TRANSPORTER
Poruka: 153
Član foruma od: sreda, 26. maj 2010. u 13:56h

Ventilator hladnjaka

Poruka od TRANSPORTER » subota, 29. maj 2010. u 21:09h

Ford Sierra 1.6L MK1 1986
Ispravite me ako gresim on ima visko ili kako se vec zove ventilator radi po principu zagrevanja kad se motor ugreje on blokira i okrece se brzinom koju mu diktira motor preko kaisa ili kako vec.

Problem: Podigne temperaturu skoro do crvenog i cao zdravo stanem izadjem iz kola i kad treba da okrenem ventilator na ugasenom motoru odma trebalo bi da ne mogu da pomerim ventilator jer su se lezajevi spojili i on je blokirao. Ali na skoro pregrejanom motoru ja stanem i ladno ga okrecem rukom nije blokirao... sta da radim da ne kupujem drugi jel mogu nekako da ga blokiram da non stop vrti kao da je blokiran na toploti?

Citao sam na forumu da kad je blokiran da uji ko blesav non stop i procitao sam da stavljate el ventilatore sa nekih sijera 2 komada u nekom kucistu termodavac i prekidac recite mi jel moze to na moju sieru i da li ima neko od vas da kupim sutra
99% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane!

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Re: Ventilator hladnjaka

Poruka od Deckonja » subota, 29. maj 2010. u 22:59h

Nisam najbolje razumeo sta te muci, visko ventilator uvek vrti, pogledaj termostat, mozda ne otvara ili u sistemu imas vazduha.

TRANSPORTER

Poruka od TRANSPORTER » subota, 29. maj 2010. u 23:52h

polako cu dize temperaturu ko blesav i stoji skoro na maximumu danas sam morao da stanem da bi se ladio, cim sam stao ugasim motor otvorim haubu i rukom vrtim ventilator i to je deo koji mi se nije svideo on je trebao da bude u blokadi i da ga vrti pun kapacitet motora sa tolikom temperaturom, znaci da je to ispravno ja u tom trenu ne bih mogao da ga pomerim rukom zar ne?
99% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane!

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21567
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 30. maj 2010. u 03:49h

Pitanje broj 1... da li se on vrti kada je upaljen auto ?

Pitanje broj 2... stanje hladnjaka,termostata,pumpe za vodu ?

Pitanje broj 3... imaš li uopšte tečnosti ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

TRANSPORTER

Poruka od TRANSPORTER » nedelja, 30. maj 2010. u 10:41h

Odgovor broj 1... Vrti se ali moze da se zaustavi rukom na upaljenom motoru kad je pregrejan a tad bi trebalo da je blokiran i da ga vrti sam motor.

Odgovor broj 2... hladnjak i pumpa ok termostat nisam skidao da vidim na koliko otvara.

Odgovor broj 3... na maximumu je antifriz

Resio sam delimicno temperaturu malo prelazi pola sutra cu kupiti el. ventilatore i postaviti.

Slika

Slika

TRANSPORTER

Poruka od TRANSPORTER » četvrtak, 3. jun 2010. u 21:10h

Termoprekidac 92-87 jel nije previsoka temperatura da bi palio ventilator jer koliko sam video u dati 88 stepeni treba da otvara termostat?
Poslednja izmena: TRANSPORTER, na dan petak, 4. jun 2010. u 12:15h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21567
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 4. jun 2010. u 00:54h

Nije previsoka
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

TRANSPORTER

Poruka od TRANSPORTER » petak, 4. jun 2010. u 12:16h

Termoprekidac na kom pise |92-87| |ELODA| |268| da li taj da stavim ili da jurim neki drugi sa drugim vrednostima ukljucenja?

Da li se zna od kog forda je to originalni termoprekidac? i koji bi ja trebalo da stavim kod mene?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“