Dizne jel ima neko da mu se ne kvare
Moderator: Dragomir
- doca
- Poruka: 4
- Član foruma od: ponedeljak, 17. maj 2010. u 00:42h
Dizne jel ima neko da mu se ne kvare
Bio sam juče na servisu (redovnom) i majstor mi reče da se motor malo više drma no što je normalno kaže da ga stavi na komp da vidi jel dizne rade i naravno jedna ne radi kako treba-kako je on rekao crkla je, a dve navodno puštaju više dizela no što treba (tako mi je objasnio) što znači da ni te dve ne rade kako treba. Reče mi i da ERG nešto ne radi ali to nisam baš skapirao šta-navodno treba ga očistiti.
Uglavnom ja moram priznati da nisam primetio ništa neobično u vožnji (normalno vuče-kida kao i pre:), al predlog je da se te dizne poprave (repariraju?) i to u bošovom servisu u Novom Miloševu kod Žeravice...
E sad znam ja da to košta od 100-150 evrića po dizni, al jel to uzrok drmusanja motora na leru i da li je dovoljno samo dizne srediti i sve će biti ok ili kad skine dizne naći će još nešto i kao poslednje jel neko čuo za gosp Žeravicu i njegov servis i kakva su iskustva?
Naravno svi predlozi i objašnjenja su dobro došla-ja sam laik za te stvari.
Auto je mondeo mk3 2003 godište tdci od 96kw, e sad koliko je prešao ne znam na satu piše 167 hiljada al ja garantujem samo za ovih 67 hiljada od tada je kod mene, za ono pre ne zna imam servisnu knjižicu al sve se danas da falsifikovati (nisam paranoičan samo realan). Od 2006 godine je kod mene i do sada sam menjao samo neko kratko debelo crno crevo za vazduh-puklo u toku vožnje (nemam pojma čemu služi), i naravno redovno ga servisirao.
Uglavnom ja moram priznati da nisam primetio ništa neobično u vožnji (normalno vuče-kida kao i pre:), al predlog je da se te dizne poprave (repariraju?) i to u bošovom servisu u Novom Miloševu kod Žeravice...
E sad znam ja da to košta od 100-150 evrića po dizni, al jel to uzrok drmusanja motora na leru i da li je dovoljno samo dizne srediti i sve će biti ok ili kad skine dizne naći će još nešto i kao poslednje jel neko čuo za gosp Žeravicu i njegov servis i kakva su iskustva?
Naravno svi predlozi i objašnjenja su dobro došla-ja sam laik za te stvari.
Auto je mondeo mk3 2003 godište tdci od 96kw, e sad koliko je prešao ne znam na satu piše 167 hiljada al ja garantujem samo za ovih 67 hiljada od tada je kod mene, za ono pre ne zna imam servisnu knjižicu al sve se danas da falsifikovati (nisam paranoičan samo realan). Od 2006 godine je kod mene i do sada sam menjao samo neko kratko debelo crno crevo za vazduh-puklo u toku vožnje (nemam pojma čemu služi), i naravno redovno ga servisirao.
- Dr cosworth
- Poruka: 554
- Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h
Re: Dizne jel ima neko da mu se ne kvare
Mislim da je to previshe para po dizni
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Evo ti sajt za Bosch u Miloševu.Koliko znam to je zvanični predstavnik Bosch-a sa školskim centrom za obuku servisera Bosch pumpi i turbo kompresora za Južnu Evropu.
www.zeravicabosch.co.rs
www.zeravicabosch.co.rs
- doca
Da na slikama izgleda svetski, ne bi trebalo da brinem. E sad cena to ne mogu da komentarišem jel se baš ne razumem. Nego mene interesuje još nešto, nakon te reparacije dizni koliko one traju posle toga (mislim meseci dana kilometara...)
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Što se tiče remonta i servisiranja - evropski kvalitet - naravno uz garanciju - ali i cene sve to prate.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
To su Delphi dizne koje Zeravica neradi.BT DIZEL i BG DIZEL su ovlasteni serviseri za Delphi.Remont dizne puni je oko 150 e
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- adam
- Poruka: 290
- Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h
Pa zar ti Dragomire da pominješ remont???
Zar za te pare ne mogu nove Delphi da se kupe? Mislim na uloške dizni, jelte!
Uzgred, jel su neispravne dizne razlog ružnog, štektavog zvuka motora (a-la Gnojf 2 ili stare taxističke mečke)?
Uzgred, jel su neispravne dizne razlog ružnog, štektavog zvuka motora (a-la Gnojf 2 ili stare taxističke mečke)?
- doca
Kako stvari stoje radi Žeravica i delfijeve dizne (nadam se sa jednakim uspehom kao i bošove), sada mi se javio majstor i kaže da su na dve dizne otišli neki prelivni ventili, ali Žeravica predlaže da se menjaju na sve četiri-naravno i ja bih tako radio da sam majstor
, ostalo je kaže ok...cena pisaću kad čujem koliko kože će mi ostati na leđima :-(

- Dragomir
- Oficijalni serviser
Za comoreil delphi dizne potreebna je masina koja odredjuje novi kod.Nije isti remont za starije dizele i comorailadam piše:Pa zar ti Dragomire da pominješ remont???
ovu pricu sam cuo 100 puta ali se sve zavrse na kraju sa losim iskustvomdoca piše:Kako stvari stoje radi Žeravica i delfijeve dizne (nadam se sa jednakim uspehom kao i bošove), sada mi se javio majstor i kaže da su na dve dizne otišli neki prelivni ventili, ali Žeravica predlaže da se menjaju na sve četiri-naravno i ja bih tako radio da sam majstor, ostalo je kaže ok...cena pisaću kad čujem koliko kože će mi ostati na leđima :-(
- doca
Ne znam šta da kažem, ali menjana su 4 prelivna ventila, nakon čega auto radi ok tj. mirnije ne drma se motor i dosta tiše, ostalo nisam primetio cena je 8000 dinara po dizni. Garancija je 6 meseci. Dizne su stigle upakovane sa specifikacijom radova, imenom majstora koji je radio i kompletnim kodom. Majstor ih je montirao nešto kodirao i nakon toga pustio dijagnostiku. Pre ove intervencije jedna dizna je išla u minus a jedna previše u plus sada sve 4 rade jednako (ovoliko sam ja video da li to nešto znači nemam pojma). Pitao sam i ja kako to da on radi delfijeve dizne kad nije za njih majstor-navodno ima i delfijev sto sa svim potrebnim delovima i programom...Nemam pojma al ako nešto ne štima javiću se. Inače imam kod sebe ove ventile-prelivne koje je skinuo pa ih možda uslikam ako nekog interesuje..
- zmumovic
- Poruka: 15
- Član foruma od: subota, 2. okt. 2010. u 22:01h
- Kontakt:
Evo da napisem i ja sta se meni desilo...Prije neki dan odjednom se uključi lampica od grijača i poče da blica i auto neće da vuče a dimni oblak iza mene,odma odem na dijagnostiku i pokazuje mi kvar treće dizne , da napomenem da vozim Ford Mondea 2002 god. 2.0 TDCI 130ks,dobijem broj od firme Bg.Dizel u Beogradu , odnesem juče diznu oni izmjenjali na njoj sto se izmjenjati moglo , platim 18000 din. i uz nju mi daju novi kod koji mora da se unese posle postavljanja iste, odnesem kod majstora covjek postavi na kompjuteru ukuca kod,poništi grešku i auto radi ko satić...
Zmumovic
-
- Poruka: 140
- Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h
Samo bih podsjetio, da niko nije odgovorio na post iznad, na pitanje kojiko bi trebale da traju reparirane dizne?
Šta utiče najviše na njih, voda u gorivu, sumpor, ili bilo šta što se može pojaviti a da za to znaju serviseri?
Šta utiče najviše na njih, voda u gorivu, sumpor, ili bilo šta što se može pojaviti a da za to znaju serviseri?
-
- Poruka: 94
- Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 22:42h
naravno da utiče loš dizel,ovdje kod nas u bosni dizel je mislim lošiji nego kod vas.ovdje ljudi masovno toče pola litre atf ulja za servo volane na pun rezervoar (tdi,tdci,hdi... motori),pa onda nema tih problema sa diznama.ja točim jednom mjesečno po savjetu majstora atf ulje.inače imam prijatelja koji radi na petrolovoj pumpi,reče mi ne mogu naručiti tog atf ulja koliko ide.raja naspe pun rezervoar onda sipa odmah na pumpi atf ulje.neki će reći da to nije ok,pogotovo za tdci motore,reći će da treba sipati odgovarajuće aditive,ali po savjetu svog majstora sipam atf ulje već evo godinu dana (naš glavni majstor na bosanskom forumu) i zasad nije bilo nikakvih problema,pa nek izvoli ko smije.uglavnom iskustva su pozitivna u smislu da motor radi tiše i mirnije,manja potrošnja,dosad palio iz prve i prošle zime,bilo par dana ispod -10 sve ok.
volio bih čuti i mišljenje o ovome i kolega iz srbije,u bosni razvijena prava filozofija o atf ulju i dizelu.
mislim da sam vidio na bosanskom forumu i mišljenje dragomira o tome,mislim da je rekao u smislu da je to vrlo zanimljivo.
volio bih čuti i mišljenje o ovome i kolega iz srbije,u bosni razvijena prava filozofija o atf ulju i dizelu.
mislim da sam vidio na bosanskom forumu i mišljenje dragomira o tome,mislim da je rekao u smislu da je to vrlo zanimljivo.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ne znam kakav vam je euro dizel ili dizel ali u bosni je benzin jedno 543534x bolji nego u srbiji.
p.s ma koga bre ovo zanima
p.s ma koga bre ovo zanima

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- zmumovic
- Kontakt:
Trebam Pomoć !!! Prije neki dan sam pisao da sam imao kvar treće dizne te da sam kvar popravio i auto mi je islo par dana kako treba,e sad mi se desilo to da auto počeo da radi nekako tise mirniji rad motora ali tuši ga nešto i nema snage da povuče , ide on postiže brzinu ali nema onu snagu da vuče kao što je bilo sagorjevanje je toliko loše da smrdi kao da baca zivo gorivo ali cinjenica je da nečadi više kao što je bio slučaj kad mi je otišla treća dizna...Potrošnja goriva mi je od tada katastrofalna pola rezeorvara goriva 100 km vožnje...Dao sam 200 eura na popravku te treće dizne i sad neznam više šta da radim tačno??? opet ću da napomenem da vozim FORD MONDEA 2002 god. 2.0 TDCI 130 ks.
Zmumovic
-
Ja sam prije 10-ak dana bio u Šabcu kod Burin-a gdje su zamjenili pumpu i prelivne ventile dizni. 750 Eura.
Meni se kvar manifestovao tako da je u periodu 15ooo Km tri puta palio lampicu i prijavljivao kvar treće dizne, tj gubitak koda.
U međuvremenu je izgubio na reaktivnosti na gas(da se tako izrazim), vukao je ali ne kao obično i sa više pritisnute papučice, i kako je zahladilo, počeo da zatrzava dok se ne zagrije i sporadično pali lampicu i gasi nakon oduzimanja kontakta.
Rezultat pretraga je bila pumpa kojoj je otišao statorski dio dok je bregasta bila načeta ali nije počela da odvaja opiljke. Srećom!
Sve je zamjenjeno, i stator i rotor, kao i prelivni ventili na diznama.
Sada je mnogo reaktivniji na gas, povlači od 1000 obrtaja, što nije bilo pojma da prije radi, i ide još bolje.
Prije se zatrzavao u 5. brzini na 1800 obrtaja a sada to više ne radi.
Nadam se da nema ove simptome, ali kako vidim, to kod svih Mondea TDCi spada u redovno održavanje, redovnije od promjene ulja.
Samo prosurfaj internetom.
Moja preporuka ti je da odeš do Dragomira u Pinosavu. Reći će ti tačno šta je i kako je. Meni u BL niko nije mogao ništa konkretno reći, svi su samo nešto nagađali. Pogotovo ovlašteni servis.
Meni se kvar manifestovao tako da je u periodu 15ooo Km tri puta palio lampicu i prijavljivao kvar treće dizne, tj gubitak koda.
U međuvremenu je izgubio na reaktivnosti na gas(da se tako izrazim), vukao je ali ne kao obično i sa više pritisnute papučice, i kako je zahladilo, počeo da zatrzava dok se ne zagrije i sporadično pali lampicu i gasi nakon oduzimanja kontakta.
Rezultat pretraga je bila pumpa kojoj je otišao statorski dio dok je bregasta bila načeta ali nije počela da odvaja opiljke. Srećom!
Sve je zamjenjeno, i stator i rotor, kao i prelivni ventili na diznama.
Sada je mnogo reaktivniji na gas, povlači od 1000 obrtaja, što nije bilo pojma da prije radi, i ide još bolje.
Prije se zatrzavao u 5. brzini na 1800 obrtaja a sada to više ne radi.
Nadam se da nema ove simptome, ali kako vidim, to kod svih Mondea TDCi spada u redovno održavanje, redovnije od promjene ulja.

Samo prosurfaj internetom.
Moja preporuka ti je da odeš do Dragomira u Pinosavu. Reći će ti tačno šta je i kako je. Meni u BL niko nije mogao ništa konkretno reći, svi su samo nešto nagađali. Pogotovo ovlašteni servis.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
.zmumovic piše:Trebam Pomoć !!! Prije neki dan sam pisao da sam imao kvar treće dizne te da sam kvar popravio i auto mi je islo par dana kako treba,e sad mi se desilo to da auto počeo da radi nekako tise mirniji rad motora ali tuši ga nešto i nema snage da povuče , ide on postiže brzinu ali nema onu snagu da vuče kao što je bilo sagorjevanje je toliko loše da smrdi kao da baca zivo gorivo ali cinjenica je da nečadi više kao što je bio slučaj kad mi je otišla treća dizna...Potrošnja goriva mi je od tada katastrofalna pola rezeorvara goriva 100 km vožnje...Dao sam 200 eura na popravku te treće dizne i sad neznam više šta da radim tačno??? opet ću da napomenem da vozim FORD MONDEA 2002 god. 2.0 TDCI 130 ks.
Koliko si siguran da su u pitanju dizne
- zmumovic
- Kontakt:
Nisam ni siguran da su dizne, samo kazem sta mi se desava , i nisam pametan sta raditi...evo danas idem do panceva do auto kuce zoki da pogledaju,da mi je samo da sa sigurnoscu znam koji je kvar...
Zmumovic
- zmumovic
- Kontakt:
Ništa danas neuradih , majstor se razbolio tako da sam samo promjeniosamo filter vazduha pošto ga nikako nisam mjenjao kako sam ga uzeo u maju ...Tako da auto i dalje nece da vuce, ide on ali razvija brzinu kao obicni dizel ,nečadi, ,lijepo radi ,pali super, samo nema snagu da vuče kao što je imao a potrošnja me ubija u pojam evo od pola rezeorvara do danas kad mi se upalila rezerva 110 km sam prešao ...Želim da napomenem pošto čitam probleme slične koje su drugi imali svima se pali ona lampica od grijača i onda gubi na gasu ali meni od neki dan kada sam reparirao treću diznu unjet je novi kod greška poništena i više se ta lampica nepali zato sumnjam čisto da su dizne izgubile kod ...bojim se da je nešto drugo?
Zmumovic
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Pogledaj crreva os vazduha da nije neko puklo
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Koliko kosta jdena nova dizna za mondea TDCI? I koliko kosta remont pumpe?
-
Remont pumpe je oko 450 - 500 eura.
Za dizne zna Dragomir.
A i mogao bi malo koristiti "Pretragu", ne košta ništa.
Za dizne zna Dragomir.
A i mogao bi malo koristiti "Pretragu", ne košta ništa.
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: sreda, 10. nov. 2010. u 22:15h
vozim ford focus 1,8 trdci 2003 god, 180.000km
meni lampica grijača počela blicati u vožnji i izgubio snagu koji put al sam vozio onda samo par kilometara.
ujutro nije ni upalio.
otišao sam u ovlašteni fordov servis u mostaru i dijagnostika rekla da je problem na trećem injektoru - dizni, i da bi me jedna nova dizna koštala nešto više od 400 eura war
uzeo sam tu neispravnu diznu, odnio je u neovlašten servis bosch pumpi i sličnih stvari. tamo su servisirali diznu - promjenili joj ventil i naplatili 130 eura.
dizna je vraćena u focusa i zasada radi uredno, nema grešaka na dijagnostici.
meni lampica grijača počela blicati u vožnji i izgubio snagu koji put al sam vozio onda samo par kilometara.
ujutro nije ni upalio.
otišao sam u ovlašteni fordov servis u mostaru i dijagnostika rekla da je problem na trećem injektoru - dizni, i da bi me jedna nova dizna koštala nešto više od 400 eura war
uzeo sam tu neispravnu diznu, odnio je u neovlašten servis bosch pumpi i sličnih stvari. tamo su servisirali diznu - promjenili joj ventil i naplatili 130 eura.
dizna je vraćena u focusa i zasada radi uredno, nema grešaka na dijagnostici.
- knandi
- Poruka: 11
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 22:26h
Ja tu trecu diznu na fokusu 1.8 tdci resio za 2275din NADAM SE... u Subotici u Grand Motors-u....a posle ovih komentara nesmem ga ni tenkirat,zar nam je tolko lose gorivo??????
- milosninkovic
- Poruka: 150
- Član foruma od: nedelja, 20. sep. 2009. u 23:08h
- Kontakt:
batice odmah da ti kazem i mene je to sahranilo,majstor mi je nasao i uzrok kvara tih isti dizni PUMPAAAAAA pa kad sve saberes spremi se za minimum 900evrica ako imas srece mechanic idi kod gagija u pinosavu i pitaj ga KAD CE DA MI NABAVI ONO GOVNO STO UKLJUCUJE TURBINU CEKAM VEC GODINU DANA NA TO!