mehanizam zadnjeg brisaca fokus I
Moderator: Dragomir
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
mehanizam zadnjeg brisaca fokus I
Danas sam se satima mlatio oko ovog mehanizma.jednostavno stao brisac i nece nikuda.Kad sam ga skinuo i otvorio u njemu katastrofa,pun rdje i sama osovina zardjala u biksni i ne moze se okretati...sve sam ja to osistio,izbio osovinu,osmirglao je vodobrusnom smirglom,ocistio spulnu i plasticni zupcanikinatrpao masti,sastavio,probao,prc! izgori osigurac! dugo sam se mlatio dok nisam shvatio da sam ga sjebo sa masti! covjece,toatna mast u kucistu ako se dodiriva spulne i kucista pravi kratak spoj i rikavela!mora da bude suvo,tj vrlo malo mastioko same spulne...ocistim ja nju i sastavim opet,po ko zna koji put,radi ali sad se pojebala ona limica na plasticnom zupcaniku i brisac ne dolazi do kraja,stane na 15 sm do kraja a kad krece opet,najprije krene ka dolje,dodje do kraja pa onda ide kako treba...e sad,ja sam probao pomicati startno mjesto plasticnog zupcanika ali on se uvijek vraca na isto mjesto,tj stane tamo gdje ne treba,a tako i mora jer je na tom mjestu na onom kliznom limu prazan prostor i nema struje...jel neko ovo rastavljao,ima li kakva slika(mada sumnjam) kako treba da stoji taj limic...
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: četvrtak, 22. apr. 2010. u 20:40h
Re: mehanizam zadnjeg brisaca fokus I
Odeš na auto otpad ko ja i za 30e ti ugrade drugi.Ja tako uradio i šljaka ko nov