Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

mondeo levi disk puca

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

mondeo levi disk puca

Poruka od darko darko » četvrtak, 13. maj 2010. u 17:05h

Danas mi je goran-mond napomenuo, da nekada znaju leva kleska da blokiraju po malo, na modelu mondeo 98, samim tim da puca disk zbog toga, zna li neko uzrok, sta se radi u tom slucaju, posto sad menjam...
meni je uvek pucao levi, sad povezujem, uvek sam stavljao org, ali mi nisu nesto trajali, uvek prvo pukne nego se istrosi.....

darko darko

Re: mondeo levi disk puca

Poruka od darko darko » subota, 15. maj 2010. u 21:50h

Ajde kad sam vec zbunio ljude, red je da se javum,
Kljecta i jedna i druga lepo "varacaju", lepo rade , sve je odlicno,
Diskovi su mi bili katastrosa, pukli su u krug, i na vise mesta napukli (lice na kristal mrgreen ), i jedan i drugi su katastofa, neznam zasto, presao sam oko 75 000, a tresu zadnjih 30 000, znaci nisu trajali ni 50 000 kako treba. zasto meni tako stradaju diskovi nemam pojma, prvi put sam prelazio i po 60 000 sa plocicama org , sad org- diskovi toliko nemogu da mi traju,
voznja mi je sada sporija, a krace traju, ipak je sada to mator auto,
post sam sam odgovorio, cisto da ne zbunjujem ljude sa prvim postom "mojim pametovanjem".....
Slika
Slika
Slika
Slika

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 16. maj 2010. u 02:26h

75k? Meni u zadnje vreme traju max 2-3k dok ne se ne iskrive :D
Fiesta!!

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 16. maj 2010. u 11:08h

Nekazem ja da treba biti dobri na 75, naravno, ali menji je na 45 000 vec bili u totalnom haosu, trebao sam da prodam auto.....
i meni su duze trajale plocice od diskova zamenskih, 20 000, ali za org bi trebalo da traju 3 puta da menjas ploscice, a jednom diskove, na 20 000 menjas ulje dva puta jbg.
Moguce da sam vozio vise auto put ranije, a tu manje ima kocenja........
Ja sam negde primetio na 45 da je vec napukao disk, tada je trebalo uveliko da se menja, ali mislio sam prodacu auto, tako da je mnogo mnogo ranije poceo da trese, mnogo ranije su crkli, samo sto sam ja vozio jos dugo ali nisam trebao.....
Pazi kako su ispucali na 20 pukotina, i jos u krug........
Mozda ja prelazim mnogo km, pa mi je sve mnogo, ranije sam prelazio mnogo vise sa diskovima org, verovatno sad nesto muvaju za starije automobile, sada sam uzeo zamenkse ko ih jbe, i plocice i diskove.......

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » nedelja, 16. maj 2010. u 11:29h

Prvi put vidim ovako nesto i ne mogu da verujem,ovaj disk kao da ima 30g ali opet ne bi smeo ovako da ispuca jer to je gus(liveno gvozdje)
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 16. maj 2010. u 11:48h

Ovo je orginalni fordov disk koji je star oko 2 god, a mislim da ima i malo debljine, prestao sam da vodim evidenciju zamene delova ali znam kad su mi pukli prethodni.
Kada stavis nove diskove, posle mesec dana ovako slicno izgledaju, najvise stradaju auto put+ velika brzina+ kisa+ naglo kocenje+ teret+ nizbrdica (recimo vozis auto pun robe, taman ga zgazis niz begaljicko brdo, izletiti nega budala sa 80, a voda tu prelazi sa jedne strane puta na drugu, zuti rulest cekicko thumbdown ), usijas ih pa prodjes kroz vodu- smrt mrgreen

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“