Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus MK1 sa digitalnom klimom

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
danijelhalupka
Poruka: 2
Član foruma od: četvrtak, 17. jul 2025. u 11:23h

Ford Focus MK1 sa digitalnom klimom

Poruka od danijelhalupka » četvrtak, 17. jul 2025. u 11:53h

Pozdrav, imam problem na automobilu koji sam probao na vise nacina da dijagnostikujem ali nisam uspeo.

Najprostije receno, cim okrenem kljuc upali se ventilator i ne mogu da ga ugasim, samo od sebe je pocelo tako da se ponasa u toku voznje pre neki dan, kontrola klime izgleda da radi, ali kontrola brzine ventilatora ne,
jer kad upalim klimu da duva na noge, ono duva na noge, ali ako iskljucim klimu, ne samo A/C nego i "OFF", modul prikazuje da je iskljucen a sa svih strana duva na maksimum, i ako zatvorim klapne, cuje se u pozadini da duva.

Prvo sam probao da povadim osigurace vezane za A/C, i dalje duva, skinuo sam kasetu, i posto sam negde pronasao da je problem reostat,
ostao zateknut cinjenicom da iz kasete pored ventilatora ne postoji reostat, nego samo kablovi, i dva kabla idu ka modulu u sredini (ocigledno digitalna klima nema reostat posebno sa strane).

Izvadio sam radio, skinuo sredinu, proverio modul, sve izgleda ok, kablovi su u dobrom stanju.
Probao da ga iskljucim (da skinem ona dva kabla sa modula), ali i dalje duva.
Ocekivao bih da ako mu se skine modul, da ce prestati da duva, ali to nije slucaj, da li neko zna mu je?

I da li valja kupiti novi modul, ako kad izvucem iz starog kablove ono i dalje duva?

Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“