Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problem sa kvačilom Ford s max 1.6 tdci

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Realan
Poruka: 20
Član foruma od: sreda, 3. apr. 2019. u 23:50h

Problem sa kvačilom Ford s max 1.6 tdci

Poruka od Realan » subota, 5. apr. 2025. u 01:15h

Pozdrav svima,
Imam ford s max 1.6 tdci 2013 g 85kw. Mijenjao sam set kvacila, stavio sam nov i kroz nekoliko dana desilo se kad sam ujutru auto palio i pritisnem kvacilo samo je pedala propala. Uspio sam vratiti pedalu i malo sam prtiskao i vratila se u normalu i nekako je smeksala. Kad malo auto stane pedala padne na pola i opet moram da nadrukam pedalu da bi dosla u normalu. Ujutru je situacija uvijek takva. Majstor je gledao na mjenjacu gdje se ozraci dal negdje ima dsa je napukla i ozracii i pregleda al nista. Auto se moze voziti ali nekad samo odjednom pedala padne na pola. Nismo gledali glavni cilindar na papucici kvacila. Dal je neko imao iskustava u vezi ovoga.
Da napomenem ovo mi se nikad nije desavalo prije zamjene seta kvacila al kad sam zamjenio pocelo je. Dal moze biti razlog potisni lezaj ili glavni cilindar na papucici kvacila.

mbole
Poruka: 14959
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Problem sa kvačilom Ford s max 1.6 tdci

Poruka od mbole » subota, 5. apr. 2025. u 08:45h

Moze i jedan i drugi.
A moze da bude i trivijala, tipa neko crevo nije stegnuto kako treba.
U svakom slucaju... majstor mora da utvrdi na licu mesta sta je.
Djak pesak :)

Realan
Poruka: 20
Član foruma od: sreda, 3. apr. 2019. u 23:50h

Poruka od Realan » nedelja, 6. apr. 2025. u 06:48h

Set kvacila je zamjenjen prije 15 dana, kad sam jedno jutro pritisnuo kvacilo samo je tako ostalo,vratio sam ga rukom i malo pritiskao i dodje u normalu. Kako da provjerim gdje je problem, dal na glavnom cilindru moze da se vidi dal curi ulje, ne bi da mjenjam glavni cilindar a problem je mozda u mjenjacu u druk lezaju. Kako i po cemu prepoznati gdje je problem.

sarabo

 
Poruka: 2083
Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h

Poruka od sarabo » nedelja, 6. apr. 2025. u 09:11h

Ako si zamenio ceo set, onda nazad kod majstora pa neka traži gde je problem. Ako si menjao samo delove seta onda opet moraš kod majstora, ali će da košta

Poslato sa REA-NX9 pomoću Tapatoka

Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )

mbole
Poruka: 14959
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 6. apr. 2025. u 13:47h

Ajd jos jednom...
NIko preko kuckanja na forumu ne moze da provali gde je problem...

Posto moze da bude bilo gde na relaciji rezervoar tecnosti, cilindar kvacila, cevke, druk lezaj.
Mozda nema dovoljno tecnosti, mozda je crevce od rezervoara do cilindra negde napuklo ili osteceno prilikom zamene, mozda je otisao cilindar, mozda su creva/cevke od cilindra do druka ostecene ili nisu dobro stegnute, mozda sam druk ne valja bez obzira sto je nov... mozda...

Sto kaze sarabo.. kod majstora koji je to menjao i nek sredi. Al ne tako sto ce o tvom trosku napamet da menja jedno po jedno dok ne "ubode".
Naravno.. ako je otisao cilindar ti ces ga platiti, ali ne unapred, vec tek kada se dokaze da je problem u njemu. A ne.. zamenili smo cilindar.. jbg.. nismo resili, al cilindar kosta toliko.
Napamet moze da menja, al o svom trosku.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“