Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Pozdrav drustvo.od prosle godine sam vlasnik ford smax 1 8 tdci 2008 god.268600 km predjenih..ako je vjerovati.auto nije los mada je prosli fokus ih 2003 isto 1 8 tdci 85 kw bolje isao i palio.naime ,prvo paljenje je duze ,vergla pokusava upaliti ali be.iz nekog pokusaha upali i u voznji ide i pali normalno.pri kupovini na dijagnostici je prikazalo glowplug relay ili glowplg ,nisam siguran jer sam odmah izbrisao gresku.drugih gresaka nema jer stalno kontrolisem osim abs greske koja se pojavljuje stalno.filter goriva sam promenio Sct marke.zaboravio sam ozraciti sistem pa je bio veseo dan.u prilogu imam live ocitavanja forscan,mozete li nesto reci koliko su velika odstupanja.hvala na razumjevanju.
Nikada necu ukapirati zasto ljudi misle da ce brisanje greske resiti problem?
Nakon 260.000 i 17 godinica sasvim je ocekivano da su grejaci odradili svoje.
I naravno da je prvo paljenje otezano.
Rekao sam da sam greskom obrisao.lokalni majstori ne bi ni pokusali vadjenje grijaca zbog moguceg loma itd...nije lako voziti ford u gradu gdje vlada vw i bmw
Rekao sam da sam greskom obrisao.lokalni majstori ne bi ni pokusali vadjenje grijaca zbog moguceg loma itd...nije lako voziti ford u gradu gdje vlada vw i bmw
Nisi
"pri kupovini na dijagnostici je prikazalo glowplug relay ili glowplg ,nisam siguran jer sam odmah izbrisao gresku"
to je to otprilike stanje 90% slicno,toplije i hladnije isti scenario,posle pali i ide mormalnoje li neko pregledao live data sa slike,kako vam se cini ?pri zameni koje ptoizvodjace grijaca gledati a sta izbegavati?da li ovaj model ima modiul grijaca sa relejom ili samo relej?1.8 tdci 92 kw motor
Pozdrav drustvo.od prosle godine sam vlasnik ford smax 1 8 tdci 2008 god.268600 km predjenih..ako je vjerovati.auto nije los mada je prosli fokus ih 2003 isto 1 8 tdci 85 kw bolje isao i palio.naime ,prvo paljenje je duze ,vergla pokusava upaliti ali be.iz nekog pokusaha upali i u voznji ide i pali normalno.pri kupovini na dijagnostici je prikazalo glowplug relay ili glowplg ,nisam siguran jer sam odmah izbrisao gresku.drugih gresaka nema jer stalno kontrolisem osim abs greske koja se pojavljuje stalno.filter goriva sam promenio Sct marke.zaboravio sam ozraciti sistem pa je bio veseo dan.u prilogu imam live ocitavanja forscan,mozete li nesto reci koliko su velika odstupanja.hvala na razumjevanju.
pozdrav,danasnji simptomi,izverglao 2 akumulatora nije htio upaliti,prio zadnjem vreglanju kad sam i odustao od pokusavanja upalikla se lampica immobilizer active,ostao sam bez ideja,sledeca je benzin i sibica
molio bih administratora Dragomira da se javi da pitam za savjet ili neki kontakt
hvala na razumjevanju....
Iako bi pri ovim temperaturama morao da upali i bez grejaca, nekako, trebalo bi da krenes od te greske, ispitas da li struja dolazi do grejaca uopste posto je vec izbacio gresku za glow plug relay ili module, kako god. Mada, sad kad je vec okinuo tu novu gresku moze da se desi da je danasnji problem uzrokovan losom komunikacijom izmedju imobilajzera i kljuca pa da zato nije mogao uopste da sastavi. Ne znam da li to moze da zeza povremeno pa da tome pripisemo ranije probleme sa paljenjem ali kreni od te dve stavke pre benzina
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Hvala na pomoci prijatelju.radio sam novi kljuc nedavno sve je proslo bez problema.nije prvi put da se ova poruka pojavi na imobilajzer.forcan pokazuje samo jednu abs gresku.pritisak u railu kad radi je dobar.da li moze oslabljen aku praviti ovakve probleme.jedan ovdaanji majstor predlaze skidanje dizni i reparaciju kojom se ne slazem jer nije ni ispitao auto niti mjerio kompresiju..parametre..mozor je 1.8 tdci 92 kw simens vdo ubrizgavanje
Iskreno... lici mi da ti je neko uvlalio problematican primerak auta.
To ne znaci da sve to ne moze da se sredi, mozda cak i za male novce, al.. za to ti treba neki majstor koji je specijalizovan za forda, i zna svoj posao.
Koliko takvih mozes da nadjes u okolini Foce.. bojim se da je mrka kapa.
Dragomir je vec duze vreme isuvise zauzet poslom, pa se jako retko uopste pojavljuje na forumu.
A uz to.. ovi tvoji problemi jako tesko da mogu da se rese kuckanjem na forumu, razgovorom.. to neko pismen mora da pogleda uzivo. Isuveise toga ima sto se buni.
pricao sam sa Dragomirom u vezi ovoga,njemu lici na fals vazduh u sistemu,te vraca gorivo nazad kad se ugasi,na filteru goriva dovodnocrevo,neko je prije slomio brzu spojnicu pa je samo stavioselnu,danas sam narucio novu,stavio,i upalio je,gremlina uvek ima,i losih majstora