ford focus 1.5tdci mk3 restyling problem ventilator hladnjaka
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 35
- Član foruma od: četvrtak, 16. jul 2009. u 21:15h
ford focus 1.5tdci mk3 restyling problem ventilator hladnjaka
Dobro vece. Da li je mozda neko imao ovakvo iskustvo, i kako ga je resio..
Ford je odlican,ide fenomenalno, ima 95 konja. Od pre mesec dana kada upalim auto i krenem u voznju, dok je auto jos hladan upali mi se ventilator hladnjaka, i popne malo broj obrtaja, slicno kao kad radi regeneraciju, i tako radi par minuta, ali nedozvoljava motoru da se zagreje. Ugasi se ventilator i motor se normalno zagreje, i onda nema nikakvog pravila..moze opet da se upali i tako par minuta. Ako stojim u mestu pocinje da obara temperaturu. Radna temperatura koju postigne je do 80 stepeni max 82 stepena. Vozio ga u fordov servis kod dobrog i proverenog majstora i on mi kaze da prijavljuje gresku za lamda sondu neku donju,ali ja tu sondu nemam fizicki, niti sam je ikad imao, niti je mogao neko da je skine, a ostalo je sve ok.Spominjao mi je da se ucita nekakav novi softver,da se tako proba resiti problem.
Ford je odlican,ide fenomenalno, ima 95 konja. Od pre mesec dana kada upalim auto i krenem u voznju, dok je auto jos hladan upali mi se ventilator hladnjaka, i popne malo broj obrtaja, slicno kao kad radi regeneraciju, i tako radi par minuta, ali nedozvoljava motoru da se zagreje. Ugasi se ventilator i motor se normalno zagreje, i onda nema nikakvog pravila..moze opet da se upali i tako par minuta. Ako stojim u mestu pocinje da obara temperaturu. Radna temperatura koju postigne je do 80 stepeni max 82 stepena. Vozio ga u fordov servis kod dobrog i proverenog majstora i on mi kaze da prijavljuje gresku za lamda sondu neku donju,ali ja tu sondu nemam fizicki, niti sam je ikad imao, niti je mogao neko da je skine, a ostalo je sve ok.Spominjao mi je da se ucita nekakav novi softver,da se tako proba resiti problem.
- mbole
- Poruka: 14957
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: ford focus 1.5tdci mk3 restyling problem ventilator hladnjaka
Jel ukljucena klima ili odmagljivanje soferke?
Djak pesak 

-
Nista nije ukljuceno. Prosto samo se ukljuci ventilator na hladnjaku motora i blago digne br obrtaja i ako je hladan motor, kao da radi regeneraciju. DPF je odlican. Auto se u glavnom vozi na otvorenom putu.
(spojene poruke) [/edit
(spojene poruke) [/edit
-
Hvala drugari na pomoci, samo sam promenio majstora, i stvar je resena.
- mbole
- Poruka: 14957
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
I... sta ga je mucilo?
(osim majstora
)
(osim majstora

Djak pesak 

-
Trenutno ga muci drugi majstor. Stvar je resena na jedan dan...i opet sve u krug. Radjena je i pasivna regeneracija dpf-a, zamenjen modul ventilatora,kao i senzor na usisu koji su bili pod greskom. Ostalo da se vide konektori i cevcice i creva da nesto nije slucajno zapuseno pa pravi problem sa pritiskom.