Fokus MK1 trzanje pri dodavanju gasa
Moderator: Dragomir
- John Wall
- Poruka: 71
- Član foruma od: utorak, 26. mar. 2013. u 15:58h
Fokus MK1 trzanje pri dodavanju gasa
1.6 benzinac ako je bitno. Naime, kad menjam brzine i stisnem gas (cak iz prve u drugu) oseti se trzanje kola kao da ne propusta gorivo.Menjao sam prosle godine filtere goriva/vazduha/ulja i ulje je zamenjeno logicno. Takodje ne znam dal je ovo bitno, proslog leta kad su bile vrucine ali se dvaput ugasio u leru na semaforu sam od sebe kad mi je bila upaljena klima.(tada nije trzao pri menjanju brzine to je od skorije poceo)
Dal su dizne zacepljene ili svecice/bobine treba menjati? Zupcasti kajs? Mozda nesto drugo?
Hvala unapred
Dal su dizne zacepljene ili svecice/bobine treba menjati? Zupcasti kajs? Mozda nesto drugo?
Hvala unapred
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21558
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Fokus MK1 trzanje pri dodavanju gasa
bobina, svećice, kablovi... ako trza.
Ako se guši, bez trzanja... onda je nešto vezano za pumpu goriva tj pritisak goriva.
Ako se guši, bez trzanja... onda je nešto vezano za pumpu goriva tj pritisak goriva.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- John Wall
Kad da gubi snagu kad stisnem gas pa se onda trza i brzo prestane. Rekao bih da se gusi sa trzanjemMarkedjani piše: ↑nedelja, 23. feb. 2025. u 20:06hbobina, svećice, kablovi... ako trza.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Check engine, sija ?

- John Wall
Ne. Nijedna lampica se ne pali, stanje redovno sto se toga tice
- Markedjani
- Predsednik kluba
ako nisi nikad menjao svećice, kablove , bobinu i ako ne znaš kad su menjane... eto prilike.
Ako nestane trzanje ali ostane gušenje na dodavanju gasa, imaš i problem sa dovodom goriva, verovatno sa pumpom u rezervoaru.
Mada zajedničko za sve probleme je da se uvek javi check engine lampica kad ima problem sa varnicom ili sa dovodom goriva.
Ako nestane trzanje ali ostane gušenje na dodavanju gasa, imaš i problem sa dovodom goriva, verovatno sa pumpom u rezervoaru.
Mada zajedničko za sve probleme je da se uvek javi check engine lampica kad ima problem sa varnicom ili sa dovodom goriva.

- John Wall
Svakako cu odneti u servis a i ja mislim da je do starih svecica koje nisu menjanje 10+ godinaMarkedjani piše: ↑ponedeljak, 24. feb. 2025. u 21:20hako nisi nikad menjao svećice, kablove , bobinu i ako ne znaš kad su menjane... eto prilike.