Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ford smax crevo goriva

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
maki058
Poruka: 44
Član foruma od: nedelja, 28. sep. 2014. u 15:54h

ford smax crevo goriva

Poruka od maki058 » subota, 22. feb. 2025. u 17:44h

pozdrav drustvo,od nedavno sam vlasnik ford smax 1,8 tdci,2008 god,posto sam udario ali ne previse ford focus 1,8tdci,naime,imam problemcica na prvom paljenju,duze vegla,kao da se bori da povuce naftu dok ne upali,kad radi tokom dana pali normalno,zamjenjen je filter goriva ulozak,koji sam montirao sa gumenim dihtungom gore ali cuo sam da ide na dno filtera taj dihtung,filter je sct marke koji sam nsaao u prodaji,akumulator je malo slabiji od 74 ah 640 a,da li je dovoljan?na dijagnostici forscan pri kupovini je izbacio gresku grijiaci ili relej grijaca,dalje nije bilo gresaka cesto proveravam,malo duze pisem oprostite,auto je dosta drugaciji za voznju od starog focusa karavana,mada malo tromiji tako mi se cini,ostalo nema zamjerki,toliko od mene,oprostite jos jednom
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

mbole
Poruka: 14960
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: ford smax crevo goriva

Poruka od mbole » subota, 22. feb. 2025. u 18:37h

Dva moguca problema...
1. Negde vuce vazduh u sistem goriva. Treba pregledati sva creva, gumice na prikljuccima..
2. Grejaci i/ili njihova instalacija u problemu (indikativno da imas tu gresku).

Ako je aku u dobrom stanju, niej problem u kapacitetu Ali to cujes.. dal okrece "lagano" ili usporeno..

Aku nije odgovarajuci ne zbog amperaze, nego zbog udarne struje, tj verovatno je "obican" akumulator a Ford vec par decenija zahteva Silver-Calcium, zbog visokih napona punjenja, pa obicni brzo crkavaju.
Naravno.. veci kapacitet aku nece da skodi, samo ako mozes fizicki da ga upakujes.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“