Kondenzacija u motornim ulju/cepu
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 75
- Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h
Kondenzacija u motornim ulju/cepu
Da li mi možete netko objasniti da li imam problema sa bravom glave i slično ili je samo kondenzacija u pitanju. Naime na cepu i u grlu gdje se naljeva ulje u motor imam taloga slično simptomima loše brtve glave. Ali prilikom pregleda ulje na mjernoj šipci je čisto bez ikakvoga taloga ili znaka kao što imam na cepu/grlu....Nadalje nevidim nikakve mjehurice u expansionoj posudi koji su znak ulaska plinova.... U zadnje vrijeme imam dosta kratkih relacija a i egr me zeza pa sumnjam da je samo kondenzacija u pitanju. Antifriz također opada ali je možda doći na cc mjesec dana....
- mbole
- Poruka: 14960
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Kondenzacija u motornim ulju/cepu
Najvise lici na kondenzaciju, ali ovako napamet.. i uz katastrofu koju od poruke napravi tupavi autocorrect.. 
Ajd za bravu glave pretpostavljamo da je brtva glave, cc je verovatno cm, "ali je mozda doci" e to vec ne znam sta je hteo da kaze
Iskljuci to sra... i posalji neku slikicu tog cepa.
Nije sve jedno koliko je "majoneza" na njemu.

Ajd za bravu glave pretpostavljamo da je brtva glave, cc je verovatno cm, "ali je mozda doci" e to vec ne znam sta je hteo da kaze

Iskljuci to sra... i posalji neku slikicu tog cepa.
Nije sve jedno koliko je "majoneza" na njemu.
Djak pesak 

-
Jooj tek sad vidim autocorrect
, evo dvi slike. Uglavnom na mjernoj sipki je cisto ulje, nema "majoneze" samo na cepu i grlu ljevka di se ljeva ulje. Takoder nema mjehurica u expansionoj posudi. Sumnjam da me zeza termostat i egr posto temperatura bude oko 65 stupnjeva.... Budem uzeo co2 tester da vidim dali ima ispusnih plinova u antifrizu no neznam da li to moze pomoci da vidim da li imam problema sa brtvom glave ili nesto trece...

- ljuba power
- Poruka: 2706
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
kondez je u pitanju..
-
Hvala na informaciji. Vec sam mislio da je brtva glave otisla. Jos jedno pitanje. Razina antifriza mi lagano opada. Sumnjam na crijevo sto ide od egr hladnjaka pa na plasticnu prirubnicu sto je iza motora (grana se na 3 crijeva, plqsticna racva) jer je sve okolo onako masno bas kao da je antifriz proliven mada nevidim nigdje curenje. Jedino nisam pogledao da li kapa na vodenoj pumpi.... A za cep ekspanzione posude neznam kako da ga testiram da li propusta