Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk3 hladan start problem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Nikola55
Poruka: 20
Član foruma od: nedelja, 17. okt. 2021. u 18:44h

Mondeo mk3 hladan start problem

Poruka od Nikola55 » ponedeljak, 2. dec. 2024. u 09:12h

Pozdrav drugari, potrebna pomoć..

Mondeo 2001, Duratec HE, 92 kw, teško pali na hladno..

Dešavalo mi se i ranije da nekad upali teze malo, nekad na pola kljuca, ali sada kada krenulo hladno napolju dosta tesko upali..Upalim ga jedino kada kao manijak pumpam papucicu gasa, verglanje do praznjenja akumulatora.(Vise puta prpori pa onda upali dok se vergla)

Pre nekih dva meseca sam sam skidao usisni granu, da proverim stanje famoznih leptira i da zamenim crevo za separaciju ulja..Tako da iskljucujem mogucnost usisne grane.

Od majstora jednog dobio misljenje da otisao dihtung glave i da antifriz ulazi u klip. ( Oseca se antifriz prilikom rada)

Ako je do toga, cudi me kako onda pali kada toplije..?

U toku voznje jedino sta osetio su trzaji kada se agresivno stisne papučica gasa.

Molim nekoga za misljenje, ili ako imao slicnu situaciju odakle poceti..Sto se trzaja tice, provericu kablove i svecice.

Boi
Poruka: 10
Član foruma od: sreda, 27. nov. 2024. u 23:02h

Re: Mondeo mk3 hladan start problem

Poruka od Boi » ponedeljak, 2. dec. 2024. u 09:29h

Ako ulazi antifriz u cilindar onda imaš većih problema od hladnog paljenja...
Za početak, da li izbacuje dim na auspuhu prilikom paljenja ili verglanja i koje je boje?
Za samo paljenje probaj da mu asistiraš sa start-sprejom. Oko 500 dinara su bili zadnji put kad sam uzimao... Prskaj u usisnu granu samo u kratkim intervalima dok starter vergla, nemoj da ga udaviš.

Nikola55
Poruka: 20
Član foruma od: nedelja, 17. okt. 2021. u 18:44h

Poruka od Nikola55 » ponedeljak, 2. dec. 2024. u 11:49h

Boi piše:
ponedeljak, 2. dec. 2024. u 09:29h
Ako ulazi antifriz u cilindar onda imaš većih problema od hladnog paljenja...
Za početak, da li izbacuje dim na auspuhu prilikom paljenja ili verglanja i koje je boje?
Za samo paljenje probaj da mu asistiraš sa start-sprejom. Oko 500 dinara su bili zadnji put kad sam uzimao... Prskaj u usisnu granu samo u kratkim intervalima dok starter vergla, nemoj da ga udaviš.
Kada dostigne radnu temperaturu i probam sa turiranje ima sivog dima na 4-5000 obrtaja.

Boi
Poruka: 10
Član foruma od: sreda, 27. nov. 2024. u 23:02h

Poruka od Boi » ponedeljak, 2. dec. 2024. u 12:45h

Definitivno ulazi antifriz u cilindar.
Ne bih ga vozio dalje od mehaničara, jer je ozbiljan problem u pitanju. Mora da se rastavi da bi se videlo šta je tačno. Dihtung glave bi bio zapravo najjeftinije rešenje, pod uslovom da je uzrok te pojave.

Da li gubi rashladnu tečnost?

ljuba power
Poruka: 2704
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » ponedeljak, 2. dec. 2024. u 19:45h

prvo kreni od svećica.uglavnom su one uzrok teškog paljenja,a moguće i da pumpa za gorivo slabije nabija potreban pritisak.za proveru benziske pumpe možeš par puta dati kontakt par sekundi sačekaš da pumpa odradi,pa opet kontakt da pumpa odradi.tako tri,četiri puta da pumpa nabije 3,4 bara pa probaj paliti bet gasa.ako upali iz prve onda je pumpa oslabila.ja to manometar priključim i vidim iz prve koliki je pritisak...
ovako možeš bez manometra probati

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“