Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.8 tddi - Na leru se čuje kao neki ležaj

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
deksonbg
Poruka: 5
Član foruma od: petak, 9. avg. 2024. u 23:45h

Ford Focus 1.8 tddi - Na leru se čuje kao neki ležaj

Poruka od deksonbg » subota, 10. avg. 2024. u 07:41h

zovem se Dejan,imam jedan problem,ako neko moze da mi pomogne,trenutno se nalazim u Bugarskoj u Burgasu.Problem je sledeci,kada upalim klimu,cuje se kao kada ode lezaj,kada dodam gas nista se ne cuje,znaci samo se cuje kada je na leru,kada iskljucim klimu,ne cuje se nista,

Milann91sd
Poruka: 59
Član foruma od: utorak, 29. dec. 2020. u 17:58h

Re: Pozdrav svima

Poruka od Milann91sd » subota, 10. avg. 2024. u 07:43h

deksonbg piše:zovem se Dejan,imam jedan problem,ako neko moze da mi pomogne,trenutno se nalazim u Bugarskoj u Burgasu.Problem je sledeci,kada upalim klimu,cuje se kao kada ode lezaj,kada dodam gas nista se ne cuje,znaci samo se cuje kada je na leru,kada iskljucim klimu,ne cuje se nista,
Ocigledno je problem sa kompresorom, da li su sve remenice u redu kada ukljucis klimu? koji auto je u pitanju? nista od toga nisi naveo :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

deksonbg

Poruka od deksonbg » subota, 10. avg. 2024. u 07:46h

izvini,u pitanju je ford fokus mk1 1.8 tddi karavan,stavio sam novi pk kais i zatezac pk kaisa,cuje se u predelu gde je bos pumpa,tu je predpostavljam i kompresor klime i alternator

Milann91sd
Poruka: 59
Član foruma od: utorak, 29. dec. 2020. u 17:58h

Poruka od Milann91sd » subota, 10. avg. 2024. u 07:49h

ja sam slican problem imao da je "škripala" remenica radilice na leru (do duse nije ford) a kad ukljucim klimu tad se verovatno upregne sve i ona se "ućuti"... Smatram da ne bi trebalo da bude nekih problema da dodjes do kuce sa klimom, ali hajde da sacekamo jos nekog ko je imao slican problem...

Sent from my iPhone using Tapatalk

deksonbg

Poruka od deksonbg » subota, 10. avg. 2024. u 07:54h

mislim da nije remenica radilice,skripa bi dolazila iz tog dela,sve to dolazi iz prednjeg dela,gde se nalazi bos pumpa.sacekacemo mozda je jos neko imao takav problem.Ma samo da dodjem do Srbije,ako ne daj boze stanem nehde u Srbiji,naci ce se neko preko ovog foruma,ko se razume i ko zna,pa ce mo namestiti.

deksonbg

Re: Ford Focus 1.8 tddi - Na leru se čuje kao neki ležaj

Poruka od deksonbg » nedelja, 11. avg. 2024. u 08:21h

Hvala vam na odgovorima.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21563
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Ford Focus 1.8 tddi - Na leru se čuje kao neki ležaj

Poruka od Markedjani » nedelja, 11. avg. 2024. u 10:29h

Neki ležaj na samom zatezaču PK kaiša ili bilo koji ležaj koji je povezan na PK kaiš, očigledno se nešto raspalo i ne prija veliko opterećenje kompresora klime.

Ovako preko foruma možemo samo da bajamo u pasulj.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“