rikverc svetlo
Moderator: Dragomir
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
rikverc svetlo
imam problem sa rikvec svetlom...nekad radi nekad ne.. otvarao sam sijalicu da vidim dal nije isgubila kontakt..ocistio sam sve lepo i i dalje ne radi..
rece mi drugar da je verovatno automat izgubio kontakt..
molim za objasnjenje gde se nalazi taj automat i kako izgleda...
rece mi drugar da je verovatno automat izgubio kontakt..
molim za objasnjenje gde se nalazi taj automat i kako izgleda...
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
-
- Poruka: 364
- Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h
Re: rikverc svetlo
automat ti se nalazi na menjacu sa gornje strane,treba bi ga videti kad otvoris haubu,jedino on ima zice i nalazi se na menjacu
, odvrce se normalno kljucem, a do njega je 90 %!!

Endura DE
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Kao sto je navedno u prethodnom postu,plus mozes proveriti da li te mozda instalacija do sijalice zeza,i to na taj nacin sto ces spojiti te dve zicice koje su povezane na automat,jednostavno ih otkacis i ukrstis i ako svetlo gori znaci da je instalacija dobra i da je problem automat koji ne daje kontakt prilikom ubacivanja u rikverc..pozz
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
he..evo idem cas da isprobam..
znaci sa prednje strane..tj da kazem ispred nosa mi je ? 

1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Aj da ti iskoristim temu.
Meni ista stvar na mojoj fiesti, samo sto se meni svetlo pali ako uspem da nabodem rucicu (malo jace) u rikverc. Jel meni to isto ili ima nesto u menjacu jos?
Meni ista stvar na mojoj fiesti, samo sto se meni svetlo pali ako uspem da nabodem rucicu (malo jace) u rikverc. Jel meni to isto ili ima nesto u menjacu jos?
Fiesta!!
- adam
- Poruka: 290
- Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h
Meni na Mondeu isto takođe
Majstor reče da je do kontakta buksni na menjaču. Nakupi se prljavštine, okidira i neće uvek da gori. Što reče Dule, jače ga "ubodeš" ono zasvetli, pa se opet ugasi, pa ztreperi...
Dakle, do pojasa u haubu, pa wd 40 i udri!

Majstor reče da je do kontakta buksni na menjaču. Nakupi se prljavštine, okidira i neće uvek da gori. Što reče Dule, jače ga "ubodeš" ono zasvetli, pa se opet ugasi, pa ztreperi...
Dakle, do pojasa u haubu, pa wd 40 i udri!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ja sam ovih dana na Granadi menjao konektor na prekidaču za rikverc svetlo, sam gumeni džek je bio izgoreo (kontam da ga je spalio nekad majstor za auspuhe), pa sam sam napravio dva konektora, namazao ih uljem i mašću da ne izrdjaju i sad radi.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
meni je malo zaje*ano za prilaz ... odozgo nema sanse da dohvatim..a odozdo samo na kanal ako oteram auto...
drugaru na fiesti (model pre moje) je crkao taj automat..pa nije radilo uopste...a meni nekad radi nekad ne.. i to me zivcira jer radi kad mu se cefne..
drugaru na fiesti (model pre moje) je crkao taj automat..pa nije radilo uopste...a meni nekad radi nekad ne.. i to me zivcira jer radi kad mu se cefne..

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
problem moze biti i u menjacu tj. poluga koja gura rikverc prekidac nedovoljno gura rikverc prekidac,ali bi prvo probao da zamenim prekidac
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
posle cu da pogledam detaljno...pa javim sta je..ako je automat reci mi cenu za njega pa kad ti javim da mi saljes stabilizacione poluge i kocnice mogao bi i to da mi posaljes