Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Granada MK1 2.3 V6, smrzao motor??? pukao blok?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
granada51
Poruka: 42
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 19:54h

Granada MK1 2.3 V6, smrzao motor??? pukao blok?

Poruka od granada51 » četvrtak, 25. mar. 2010. u 21:46h

ej ljudi...imam problem....skinuo sam kocione cilindre,da kupim nove,al trebaju mi i paknovi i cevka neove,izrdale su pa cu to da menjam....medjutim...NIJE TO PROBLEM>...u autu je preko cele zime bio antifriz,nov kupljen pre jeseni i zamenjen,... sad kad sam ga upalio,cini mi se da se nivo uljaPODIGAO ZA CEO PRST otprilike...????? da li je moguce da je pukao blok(tj.Nije valjda smrzao???) Kako to da proverim??? auto pali i lepo radi,radio je 15 min na leru,nije se zagrejao nije se palila lampica za ulje,nije povukao vodu iz hladnjaka,tj. ne fali voda je na maksimumu,al opet mi je to sumnjivo... da probam da zamneim ulje(i tako sam to hteo) i filter i sipam neko obicno,cisto da razradi motor i da tako onda posle ga upalim,pa ako opet porast nivio ulja,onda je pukao stvarno??? HEEEEELP???

SASA77
Poruka: 161
Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2008. u 02:43h

Re: Granada MK1 2.3 V6, smrzao motor??? pukao blok?

Poruka od SASA77 » petak, 26. mar. 2010. u 00:00h

Ako ti nefali rashladna tecnost onda nije pukao blok, jer bi morao da pokaze da mu fali iste. Mozda ti je otisla membrana na benzinskoj pumpi pa ubacuje benzin u ulje, ili si jednostavno zaboravio koliko si ulja sipao pa ti se cini da ima vise. Pogledaj ulje, pomirisi ga da li smrdi na benzin a ako je pomesao ulje i vodu trebao bi da ti pokazuje kajmak na meracu, neznam strucan naziv te smese.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » petak, 26. mar. 2010. u 15:08h

pa da je puko blok bilo bi vise vode, ja mislim da nije, kako to podigo a nefali vode u rashladnom sistemu, verovatno je greska- do tebe neka, ili je benzin pa proveri prvo to i na poklopcu dali ima znaka od vode, kao sto su momci napisali. Moras da imas na umu kad zaverglas, hladno ulje se razlije po raznim supljinama, i neslegne lepo, znaci pokazuje manje kad izmeris, pa upalis, dok se neugreje, slegne lepo pa je merodavno.
Ali da nebi sjbo to malo motora (ako radi sa vodom i benzinom vrlo brzo ce mu doci kraj) , prvo proveri dali ima vode u ulju, ili ispusti pa proveri (voda slegne) ili na poklopcu, pazi i na benzin(po mirisu) ..............

granada51
Poruka: 42
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 19:54h

Poruka od granada51 » petak, 26. mar. 2010. u 21:13h

ok....naravno,ako neko jos nesto zna...hvala unapred! tek iduce nedelje mogu do slea da proverim... :(

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“