Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk4 2.0 tdci faza bregastih

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Tomek5
Poruka: 74
Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h

Mondeo mk4 2.0 tdci faza bregastih

Poruka od Tomek5 » nedelja, 3. sep. 2023. u 17:39h

Pozdrav svima. Naime trebam zamijeniti bregastu na mojem Mondeo mk4 2.0 tdci 103kw. Što se tiče zakretnog momenta imam sve što mi treba ali me buni i pomalo se bojim zubcanja bregastih.... Ovako mislim no neznam da li u praksi moguće. Ako je motor zubcan pravilno kad blokiram zamašnjak sa recimo 8mm borerom ili sličnim na to predviđenom mjestom kad skinem pokrov di je zupčasti, remenica bregaste i rupa u njoj za zupcanje je u liniji sa rupom na bloku kroz koji stavljam vijak i slično da blokirao remenicu? Istodobno oznake na zubima lancanika bregastih su na 12 i 11 sati te obojana karika lanca je točno na tim mjestima što ispada da je pravilno zupčan? Te prilikom zamjene bregaste isto tako napraviti i pravilno zategnute spaner zubcastog i paziti da mala remenica na radilici to jest mali zubac na njoj prilikom zatezanja remena bude u sredini... Malo je dugačak post no nadam se da me netko shvaća što me muči :D

dragan explorer
Poruka: 382
Član foruma od: ponedeljak, 10. jul 2023. u 13:21h

Re: Mondeo mk4 2.0 tdci faza bregastih

Poruka od dragan explorer » nedelja, 3. sep. 2023. u 20:14h

prvo stavi motor u fazu. povadi dizne,vakum pumpu i cr pumpu. skini usisnu granu. zatm dekl koji drzi bregaste. skini zubcasti kais. izvadi blokadu zamasnjaka i spusti prvi klip za par centimetara i onda vadi bregaste. ono sto tebe buni i brine je kako ufaziti bregaste. to je vrlo jednostavno .na bregastama imas oznake a na samom lancu imas dve karike lanca obelezene braon bojom.i vracas to sve na svoje mesto. uopste to nije komplikovano. ja sam imao taj problem na tom motoru samo sto je kod mene na glavi na prvom da kazem lezaju konzoli de lezi bregasta mesto sjebano kao da je bregasta zaribala. mogu to sutra da ti slikam i bregaste i lanac kako se postavlja.

Tomek5

Poruka od Tomek5 » ponedeljak, 4. sep. 2023. u 04:54h

Može. Probaj mi poslikati. Zapravo što me buni je taj položaj klipa. Jer nemogu znati u kojem je točno položaju. Pretpostavljam da je motor prije bio u fazi pa je klipu na odgovarajućim mjestu. Ili to nije toliko bitno jer jer motor već u fazi pa mijenjam samo bregastu? Drugo pitanje. Mjenjam bregastu jer je pukla po drugi put na mjestu di je cr pumpa. Drugi put nova stavljena. Sad zna tko razlog? Loša cr pumpa te da li se cr pumpa isto mora stavljati u fazu?

dragan explorer
Poruka: 382
Član foruma od: ponedeljak, 10. jul 2023. u 13:21h

Poruka od dragan explorer » ponedeljak, 4. sep. 2023. u 07:30h

kad skines dizne vidi se klip u mrtvoj tacki kad je motor u fazi

Tomek5

Poruka od Tomek5 » ponedeljak, 4. sep. 2023. u 08:35h

Bilo bi super kad bi mogao vidjeti jer ovako mogu samo nagađati.... usput već kada mijenjam bregastu razmišljam da odmah zamjenim i brtve ventila, opruge, klackalice i hidropodizace.... pretpostavljam da za taj zahvat moram skidati glavu? A sad šta je po vama bolje? Nabaviti drugu glavu ispravnu ( koliko sam dobio informaciju odgovara sa volva v50 2.0D 100kw 2007) dat je prekontrolirati te zamijeniti na njoj sve navedeno te je onda samo ju zamijeniti sa bregastima ili gubiti vrijeme i slagati postojeću? Na postojecoj je pukla 2 puta bregasta a neznam uzrok.

ljuba power
Poruka: 2704
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » ponedeljak, 4. sep. 2023. u 20:56h

promeni i cr pumpu...nije puklo dva puta bez razloga..

Tomek5

Poruka od Tomek5 » ponedeljak, 4. sep. 2023. u 21:12h

To mi je cudno zašto je pukla dva puta. Druga je stavljena nova i na istom mjestu. Zato sumnjam da je možda glava loša... pa sad kemijam šta mi je bolje. Uz drugu glavu mogu je postepeno rješavati dok vozim auto. Da li može cr pumpa biti uzrok pucanju? Nešto sam čuo da se i ona stavlja u fazu?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“