Vuce vazduh u gorivo fokus MK3 1.6tdci
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: ponedeljak, 10. jul 2023. u 16:45h
Vuce vazduh u gorivo fokus MK3 1.6tdci
Pozdrav drugari
Pisao sam već, imam problem negde mi vuce vazduh u gorivo ne mogu da provalim odakle dali ima neko u delovima focus mk3 u NS i okolini. Pocecu da skidam creva od pumpe preko kucišta filtera goriva pa Cu menjati jedno po jedno...
Čim da jači gas on ga baci u safe mode, pumpa dobra, dizne u toleranciji, nema nikakvih dimova ni kada se turira. Cim sam jaci gas baci safe mode ili ga ugasi skroz, svi se slažu vazduh, niko ne moze da ga nade. Citao sam da na engleskom nekom forumu da pukotina moze biti tako mala, nedovoljna da curi gorivo ali dovoljna da vuče vazduh pogotovo ako je iznad nivoa rezervoara. Ja vise nisam pametan i nepredostaje mi nista nego da menjam jedno po jedno. Ako neko ima delove tog usisa goriva ili pak moze da mi reši problem neka se javi ja vise nisam pametan,
Ostaviću broj telefona nadam se da ce administratori odobriti
Unapred zahvalan
Rajko
0644916050
Pisao sam već, imam problem negde mi vuce vazduh u gorivo ne mogu da provalim odakle dali ima neko u delovima focus mk3 u NS i okolini. Pocecu da skidam creva od pumpe preko kucišta filtera goriva pa Cu menjati jedno po jedno...
Čim da jači gas on ga baci u safe mode, pumpa dobra, dizne u toleranciji, nema nikakvih dimova ni kada se turira. Cim sam jaci gas baci safe mode ili ga ugasi skroz, svi se slažu vazduh, niko ne moze da ga nade. Citao sam da na engleskom nekom forumu da pukotina moze biti tako mala, nedovoljna da curi gorivo ali dovoljna da vuče vazduh pogotovo ako je iznad nivoa rezervoara. Ja vise nisam pametan i nepredostaje mi nista nego da menjam jedno po jedno. Ako neko ima delove tog usisa goriva ili pak moze da mi reši problem neka se javi ja vise nisam pametan,
Ostaviću broj telefona nadam se da ce administratori odobriti
Unapred zahvalan
Rajko
0644916050

-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Re: Vuce vazduh u gorivo fokus MK3 1.6tdci
A koje greske izbacuje na dijagnostici?
- mbole
- Poruka: 14900
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
-
P0087 nizak pritisak goriva u sistemu,
Dešava se odma posle malog servisa
Moja teorija je da je kod zamene filtera ili zeznuto crevo ili samo kuciste filtera.
Upalim ga sve normalno vozim cim sam malo jaci gas baca ga u safe mode sa ovom greskom, cak se nekad i ugasi. Upalim ga odma najnormalnije.
Bio sam i kod maksima, bio sam i kod Ljube nista nisu nasli. Nema druge nego da menjam jedno po jedno dok ne nadjem problem
Probao sam i dva tri filtera misleći da je moj los, zamenio sam i regulator pritiska goriva, otprilike sam znao da nije on ali eto Jos jedna mogućnosti je isključena...
Jos u dva servisa sam bio svi se slažu vazduh, niko ne zna gde...
Evo stavio sad sam ga na prazno turirao ko manijak, pokazao mi je malo dizela tu na crevu od filtera goriva, to je crevo sto mislim da ide do pumpe visokog pritiska, mislim da ima neki dzek na njemu odma posle brze spojke, jel moze tu da bude toliko vazduha? Kad ga drmam napred nazad ima malo lufta oko 3mm
Dešava se odma posle malog servisa
Moja teorija je da je kod zamene filtera ili zeznuto crevo ili samo kuciste filtera.
Upalim ga sve normalno vozim cim sam malo jaci gas baca ga u safe mode sa ovom greskom, cak se nekad i ugasi. Upalim ga odma najnormalnije.
Bio sam i kod maksima, bio sam i kod Ljube nista nisu nasli. Nema druge nego da menjam jedno po jedno dok ne nadjem problem
Probao sam i dva tri filtera misleći da je moj los, zamenio sam i regulator pritiska goriva, otprilike sam znao da nije on ali eto Jos jedna mogućnosti je isključena...
Jos u dva servisa sam bio svi se slažu vazduh, niko ne zna gde...
Evo stavio sad sam ga na prazno turirao ko manijak, pokazao mi je malo dizela tu na crevu od filtera goriva, to je crevo sto mislim da ide do pumpe visokog pritiska, mislim da ima neki dzek na njemu odma posle brze spojke, jel moze tu da bude toliko vazduha? Kad ga drmam napred nazad ima malo lufta oko 3mm

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
da, može.
Posebno što curi gorivo.
Posebno što curi gorivo.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Javi se Robertu iz Temerina, on je rasklopio par tih mk3 1.6tdci
Послато са 22081212UG помоћу Тапатока
Послато са 22081212UG помоћу Тапатока
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- mbole
- Poruka: 14900
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Upravo na gumice u toj spojnici sam mislio, kad sam pitao jel si ih proverio. Jako lako se ostete ako se ne vodi racuna
Djak pesak 

-
Ne mogu robikin br da nadjem. Ovi sa neta nepostojeći
Mogu li samo gumice da se zamene?
Ili dali ima bas ta spojka negde da se nadje nova nije bitno, to je ona sto ima na sebi kao neki senzor ili nesto...
Mogu li samo gumice da se zamene?
Ili dali ima bas ta spojka negde da se nadje nova nije bitno, to je ona sto ima na sebi kao neki senzor ili nesto...

-
Ajmo jedan update, probobao sam creva da promenim od filtera prema pumpi, nema razlike, probao sam da promenim senzor pritiska goriva na comon rail-u, prilikom promene primetio sam da je stari bio zaprljani dosta, probao sam da ga verglam bez senzora, ne baca goriva skoro nista, dali je moguće da je pumpa losa? Jel ma ta pumpa neki relej ili nesto ili je čisto mehanička preko kaiša?