Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk5 (2015) 2.0 tdci duratorq 180ks curenje ulja

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
TeodorV
Poruka: 10
Član foruma od: sreda, 3. avg. 2022. u 20:49h

Mondeo mk5 (2015) 2.0 tdci duratorq 180ks curenje ulja

Poruka od TeodorV » subota, 15. apr. 2023. u 22:30h

Pozdrav ljudi, imao sam problema sa vibracijom ispod vozačevog sedišta na Mondeu, i u potrazi za izvorom vibracije naleteo sam na gadne fleke od ulja na plastici ispod motora, na srednjem nosaču motora i na spoju motora i menjača rekao bih. Kada sam tražio izvor curenja, ono što sam mogao videti je nešto malo na poklopcu ventila, tačnije oko njega, na onom crnom plastičnom delu što stoji na poklopcu i sa donje strane što sam mogao da vidim možda na pumpi visokog pritiska, ali nisam siguran da li to kaplje odozgo pa prolazi tuda. Nadam se da se može videti na slikama... Zanima me da li je možda neko imao sličan problem, i neku preporuku za dobar servis.

Zahvaljujem se na svoj pomoći.

Edit 1: Ulje mi je posle poslednjeg malog servisa palo na minimalnu, a prešao sam tek nekih 8000km, što predpostavljam nije normalno za ovaj motor + auto ima tek 143000km

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“